29. marraskuuta 2012

CHILI-TONNIKALAPIIRAKKA

 
 
 
Viime viikon perjantaina mun alkoi hirveesti tehä mieli jotain suolaista piirakkaa ja halusin kokeilla tehdä jotain sellaista mitä en ollut ennen vielä tehnyt. Aikaisemmin kyseisellä viikolla kävin kaverini kanssa kaupungilla ja käytiin samalla reissulla pienessä leipomossa/konditoriassa naukkaamassa pientä välipalaa. Syötiin muun muassa aivan älyttömän hyvää tonnikalapiirakkaa ja suussa sulavaa porkkanapiirakkaa. Tämän reissun innoittamana halusin tehdä piirakan, joka sisälsi tonnikalaa. Pidän myös paljon chilistä ja tulisista ruuista ja niinpä päätin yhdistää nämä kaksi ainesta keskenään. Näin sain perjantai-iltana maistella herkullista chili-tonnikalapiirakkaa. :) Alla vielä ohje tonnaripiirakan valmistukseen.


POHJA

3½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
125 g margariinia
½ dl vettä

TÄYTE

1 punainen paprika
1 pieni sipuli
2 prk tonnikalanpaloja öljyssä (Pirkka)
mustapippuria
suolaa
noin 100 g kirsikkatomaatteja
200 g paprika-chili tuorejuustoa
3 rkl sweet chili-kastiketta (Pirkka)
2 munaa

Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia paistinpannussa pienessä öljytilkassa hetken aikaa.
Valuta tonnikaloista öljy. Laita tonnikalat kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise tomaatit valmiiksi myöhempää käyttöä varten

Levitä pohjan päälle tonnikalapalat ja paprika-sipuliseos. Tonnikalat ja paprika-sipuliseoksen voi sekoittaa myös keskenään ja levittään seos sitten pohjan päälle. Kumpikin tapa käy. :)

Yhdistä chili-paprika tuorejuusto ja ruokakerma sekoittamalla kermaa pienissä erissä tuorejuuston joukkoon. Lisää chili-kastike ja munat. Kaada liemi vuokaan ja asettele päälle puolitetut kirsikkatomaatit.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Suojaa piirakan pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

 
 

 
Piirakka sai hetkisen aikaa jäähtyä ennen kuin sitä pääsi herkuttelemaan. Lisäsin vielä lautasella erikseen tuota samaa sweet chili soosia, johon oli hyvä dippailla piirakan palasia. NAM NAM! :)

21. marraskuuta 2012

KINKKU-MEETVURSTIVOILEIPÄKAKKU




Viime viikon perjantaina vietin pikkujouluja vanhojen työkavereiden kanssa. Meillä oli nyyttikestien tapainen iltama, johon kaikki toi jotain pientä purtavaa kuten sipsiä, karkkia, pasteijoita yms. Mielessäni oli jo jonkin aikaa pyörinyt ajatus voileipäkakusta ja nyt olikin oiva tilaisuus valmistaa tällainen suolainen herkku. Tämä oli elämäni toinen voileipäkakku ja hyvin onnistui kakku vaikkei kokemusta nyt niin hirveesti ollutkaan. Aivan omasta päästäni en uskaltanut lähteä kakkua säveltämään vaan tässäkin turvauduin jälleen kerran vanhan kunnon Kinuskikissan apuun. :)

Kinuskikissan ohje oli tehty 24:stä leipäpalasta, mutta mielestäni tästä olisi tullut turhan suuri kakku meiän porukalla. Täten vähensin leipien määrää ja teinkin kakun sitten vain 18:sta palasta. Täytteet tein puolikkaina ja hiukan tuunailin niitä omaan makuun sopiviksi. :)

18  palaa täysjyväpaahtoleipää ja kostutukseen noin 1 ½ dl maitoa

KINKKUTÄYTE
200 g palvikinkkua
1 maustekurkkua
noin 100 g purjoa
1 prk (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
150 g ranskankermaa
1 tl sinappia
 
METVURSTITÄYTE
100 g meetvurstinsiivuja
1 punaista paprikaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
 
KUORRUTUS JA KORISTELU
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl valkosipulituorejuustoa
1 rkl maitoa
1 nippu persiljaa
kirsikkatomaatteja
meetvurstisiivuja
palvikinkkusiivuja

Voileipäkakun valmistuksen aloitin täytteiden valmistamisesta. Ensin tein kinkkutäytteen. Kaikki pilkottavat ainekset pilkottiin pieniksi kuutioiksi ja sekoitettiin tuorejuuston, ranskankerman ja sinapin kanssa sekaisin. Halusin täytteeseen paljon kinkkua, joten voi olla että tuota kinkkua oli täytteessä enemmänkin kuin tuo 200 g, mutta tuo on noin määrä.

Meetvurstitäyte valmistui hyvin nopeasti. Makkaravsiivut ja paprika pilkottiin pieniksi paloiksia ja sekoitettiin tasaiseksi tahnaksi tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Täytteet saivat hetken aikaa olla jääkaapissa.

Sillä aikaa kun täytteet olivat jääkapissa, leikattiin leipäpaloista reunat pois. Leivät asetettiin tarjoiluvadille niin, että yhteen kerrokseen tuli kuusi palaa. Pohjapalat kostutettiin maidolla ja päälle levitettiin kinkkutäyte tasaisesti. Täytteen päälle ladottiin taas uusi kerros leipiä ja nämä kostutettiin maidolla. Tämän jälkeen levitettiin meetvurstitäyte kostutettujen leipien päälle. Lopuksi laitettiin vielä kolmas kerros leipiä ja tämäkin kerron kostutettiin vielä maidolla. Kakku käärittiin tiiviisti kelmuun, päälle laitettiin kevyt paino, tässä tapauksessa leikkuulauta ja kakun annettiin olla jääkapissa yön yli.

Seuraavana päivänä kakku kuorrutettiin ja koristeltiin illan juhlia varten. Molemmat tuorejuustot yhdistettiin keskenään ja joukkoon lisättiin maitoa notkistamaan juuston rakennetta. Sitten vain juusto levitettiin tasaisesti koko kakun päälle ja reunoille. Apuna tässä käytin normaalia ruokailuveistä, sillä sai mielestäni nopeiten tasoitettua juuston kakun päälle. Sitten vain alettiin koristella kakkua mielen mukaan persiljalla, tomaateilla ja makkarsiivuilla. Näin tuli valmista! :)





Kovasti sain kehuja kakusta ja se lämmitti paljon mieltäni. Tiesinpähän ainakin onnistuneeni hyvin ja ehkäpä voin tehdä tätä vielä sitten toistekin. :)

15. marraskuuta 2012

ROCKY ROAD PALASET




Viime viikonloppuna kokeilin tehdä rocky road palasia. Mun on jo kauan pitänyt kokeilla tehdä näitä ja sitten muistin yhtäkkiä että kaapissahan on avattu vaahtokarkkipussi, joka sopii juuri tämän herkun valmistamiseen. Leipomisvarastossa oli myös suklaata sekä saksanpähkinöitä ja edellisenä päivänä tuli kaupasta ostettua pussi suolapähkinöitä - siinähän sitä sitten olikin ainekset kasassa. :)

Mielestäni makea suklaa, vaahtokarkit ja suolaiset pähkinät sopivat hyvin yhteen ja muodostavat herkullisen kokonaisuuden. Palaset olivat kyllä todella makeita eikä niitä montaa palaa pystynyt kerralla syömään. Tästä huolimatta tuo tarjoiluvati hupeni kummasti viikonlopun aikana. :)
 
Rocky Roadin ainekset
 
3 kourallista pieniä vaahtokarkkeja
1 kourallinen saksanpähkinöitä
100 g suolapähkinöitä
150 g tummaa suklaata
50 g valkoista suklaata

Aluksi saksanpähkinät pilkottiin veitsen avulla pienemmiksi paloiksi. Molemmat suklaat sulatettiin mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Kaikki aineet sekoitettiin keskenään ja massa levitettiin leivinpaperilla vuoratun pienen vuoan pohjalle tasaiseksi levyksi, jonka jälkeen suklaa-pähkinä-vaahtookarkki massa laitettiin jääkaappiin jähmettymään. Jähmettymisen jälkeen levystä leikattiin pienempiä annospaloja.

 



 
MAKIAA MAHAN TÄYDELTÄ! :)



10. marraskuuta 2012

PORKKANAMUFFINSIT






Tämä onkin viimeinen resepti viikon takaisesta halloweenkauttauksesta, eli vuorossa ovat porkkanamuffinsit. Nämä olivat mielestäni todella hyviä, joskin paistoin muffareita ehkä hitusen liian pitkään uunissa. Muutama minuutti vähemmän niin sitten olisi ollut täydellistä. Ens kerralla täytyy muistaa tämä! :)

Olen jokin aika sitten ostanut Ingrid Hancock Bjerknesin kirjan nimeltä "Kuppikakut - Leivo, pursota & koristele", josta bongasin näiden porkkanamuffinsien reseptin. Kirjan ohje oli tehty 24 kappaleen erälle, mutta itse en halunnut aivan noin suurta satsia tehdä muffareita. Täten puolitinkin ohjeen aineet ja sain sopivan 12 kappaleen erän näitä herkullisia kuppikakkuja. Taikinan ohje oli siis suoraan otettuna tästä Bjerkensin kirjasta mutta kuotturus oli aivan omaa käsialaa. :) Alle ohje 12 kipaleelle.
 
TAIKINA
 
1 porkkana
1,25 dl saksanpähkinöitä
100 g huoneenlämpöistä margariinia
½ sokeria
½ fariinisokeria
1 muna
3,25 dl vehnäjauhoja siivilöitynä
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl maitoa
 
KUORRUTUS
 
2½ dl vispikermaa
1 prk mangotuorejuustoa
1-2 tl tomusokeria
ripaus vaniljasokeria
punaista pastaväriä
nonparelleja koristeluun

Ensiksi uuni kuumennettiin 200 asteeseen ja 12 kpl muffinsivuokia aseteltiin valmiiksi muffinsipellille. Tämän jälkeen kuorittiin ja raastettiin porkkana hienoksi raasteeksi. Saksanpäkinät murskattiin pienemmäksi silpuksi.

Seuraavaksi vatkattiin sokerit ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi ja muna lisättiin joukkoon voimakkaasti vatkaten. Keskenään sekoitettiin vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe ja suola. Tämä seos lisätiin munasokeri vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Taikinaan lisättiin vielä porkkanaraaste ja pähkinämurska hyvin sekoittaen.

Muffinsivuoat täytettiin 2/3 taikinalla ja paistettiin uunin keskitasolla 20 minuuttia. Omasta mielestäni 15 minuttia olisi riittänyt vallan hyvin paistoajaksi. Paistamisen jälkeen muffareiden annettiin jäähtyä  kunnolla ennen kuorruttamista.

Kuorrutuksen tekeminen sujui nopsaa. Ensin vatkatiin kerma vaahdoksi, johon lisättiin vanilja- ja tomusokeria. Joukkoon sekoitettiin myös tuorejuusto. Täyte jaettiin kahteen kulhoon ja toiseen lisättiin punaista pastaväriä, jotta saatiin punaista kuorrutetta. Kuorrute laitettiin pursotinpussiin ja pursotettiin muffareiden päälle ison tyllan avulla. Pienellä tyllalla pursotus ei onnistunut kovin hyvin, koska tuorejuuston seassa olleet mangopalat tukkivat pienen tyllan. Pursotukset koristeltiin vielä nonparelleilla.

 
NAMSKIS...
 
 

DELICIOUS!

8. marraskuuta 2012

CHORIZO-PIIRAKKA + FETASALAATTI

 
 


Tämän herkullisen choriozo-piirakan ohjeen olen löytänyt Kinuskikissan sivuilta ja tästä on kyllä tullut yksi suosikeista. Piirakka on helppo valmistaa ja maistuu todella hyvälle vieden kielen mennessän. Pidän itse paljon chorizomakkarasta, koska siinä on hiukan tulisuutta. Makkaran kanssa oivan liiton tekevät myös piirakassa olevat makea chilituorejuusto ja aurinkokuivatut tomaatit. Kovin kevyttä herkkua tämä ei mielestäni ole, mutta saahan sitä aina välillä herkutella. Piirakan kyytipojaksi sopii mielestäni aivan loistavasti fetasalaatti, jota ruukaankin aina tehdä piirakan seuraksi. Seuraavilla aineksilla saa aikaan nämä herkulliset suolapalat.
 
CHORIZO-PIIRAKKA
 
Pohja:

 4 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g margariinia
½ dl vettä
 
Täyte:
 
 1 punainen paprika
1 sipuli
150 g chorizo-makkarasiivuja
100 g Mustapekka makea chili -tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
2 ½ dl ruokakermaa
2 munaa
 
Ensiksi valmistettiin pohja nyppimällä jauhot ja margariini sekaisin. Joukkoon lisättiin vesi ja sekoitettiin nopeasti tasaiseksi. Valmis taikina paineltiin pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tavakseni tämän piirakan kanssa on tullut pilkkoa ja kuutioida kaikki mahdolliset täyteainekset ennen kuin alan tehdä muuta. Täytteen valmistaminen aloitetiin paloittelemalla paprika kuutioiksi ja hienontamalla sipuli. Myös makkarasiivut ja aurinkokuivatut tomaatit pilkottiin pienemmiksi paloiksi. (Itse olen monesti laittanut ohjetta enemmän tuota makkaraa, kaksi pakettia siivuja eli yhteensä 200 g.) Tuorejuustolle tehtiin myös sama homma; pieniksi paloiksi.

Kun kaikki aineksi saatiin käsiteltyä, paprikaa ja sipulia paistettiin pannulla hetken aikaan pienessä määrässä öljyä. Tämän jälkeen kaikkia pilkotut ja paistetut ainekset sekoitettiin keskenään ja joukkoon lisättiin munat ja ruokakerma. Valmis mössö kaadettiin vuokaan pohjan päälle ja piirakka sai olla 200 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.


FETASALAATTI
 
½ pss jääsalaattia
1 kurkkua
2-3 tomaattia
½ punasipuli
1 prk salaattijuustokuutioita (Pirkka)

Tämä on ehkäpä maailman helpoin salaatti valmistaa. Mitään muuta ei tarvinnut tehdä kuin repiä salaatit kulhoon, pilkkoa kurkku ja tomaatit sopiviksi paloiksi. Leikata punasipulista renkaita ja lisätävalmiit fetakuutiot ja sipulirenkaat muiden ainesten joukkoon. Voíla! :)




Herkullista oli!! :)
 
 

7. marraskuuta 2012

APPELSIINI-KAURAKEKSITIKKARIT




Nämä tikkarit valmistettiin melkeinpä samalla tavalla kuin aikaisemmin tehdyt valkosuklaa popsit. Tällä kertaa jaksoin jopa laittaa tikut herkkuihin, jotta ne näyttäisivät oikeita tikkareilta. :) Tällaiset tikkarihyväskät on kyllä todella helppo valmistaa, kun valmistuksessa käyttää valmiita keksejä. Joskus pitäisi kyllä kokeilla tehdä näitä itsetehdystä kakkupohjasta mutta hyvin  nämä onnistuivat myös kaurakekseistä. En käyttänyt mitään tarkkoja mittoja tikkareita tehdessä, joten siksi ohjeissa on aina mainittuna "noin" määrät. Tein vähän oman tuntuman ja maun mukaan. :)
 
MASSA
 
noin 200 g kaurakeksejä
noin 100 g kevyt appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
 
KORISTELU
 
Tummaa suklaata
Valkoista suklaata
Erilaisia koristerakeita (nonparelleja)
Tikkaritikkuja

Aivan ensiksi keksit murskattiin pussin sisällä kaulimen avulla. Tämän jälkeen keksimurkan joukkoon lisättiin tuorejuusto ja vaniljasokeri. Massa vaivattiin käsin tiiviiksi palloksi ja siitä tehtiin pieniä palloja. Pallot laitettiin lautaselle ja jääkaappiin jähmettymään.

Pallojen annettiin olla jääpissa noin parisen tuntia jotta ne kerkesivät kunnolla jähmettyä. Kunnollinen jähmettyminen helpotti kuorruttamista huomattavasti. Tämän jälkeen sulatettiin tummaasuklaata kulhossa. Tikkaritikun pää kastettiin suklaasssa ja työnnettiin tikku varovasti pallon sisään. Koko pallo pyöriteltiin kauttaaltaan sulatetussa suklaassa ja kuorruttamista avustettiin lusikan avulla tarpeen tullen. Heti kuorruttamisen jälkeen pallojen päälle ripoteltiin koristeet, jotta ne tarttuivat hyvin kiinni kuorrutuksen pintaan. Kun tummasuklaa loppui, sulatettiin valkoista suklaata ja tehtiin saman rulijanssi lopuille palloille.

Valmiit tikkarit laitettiin pystyyn "askartelutiileen", jossa niitä oli hyvä säilyttää ja herkut laitettiin jääkappiin kovettumaan.



Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)

5. marraskuuta 2012

HALLOWEEN CAKE


 
 
 
 
Halloweenin kunniaksi ajattelin tehdä teemaan sopivan kakun. Kakun värimaailma on juhlaan sopiva musta ja oranssi. Täytteiksi halusin kokeilla tehä jotain erilaista, sellaista mitä en ole ennen tehnyt. Täten päädyinkin tekemään raikkaan ja kirpeän sitruunatäytteen sekä turkinpippuritäytteen. Aluksi olin hieman skeptinen millaisia noista täytteistä tulisi, mutta hyvin ne onnistuivat ja maistuivat hyviltää kakun välissä. :)
 
En halunnut tehdä normaalia kakkua vaan mieleni teki tehdä kerroskakku. Niinpä päätin valmistaa kaksi erikokoista pyöreää kakkupohjaa ja koota ne kerroskakuksi. Syömistä tässä kakussa oli kyllä riittävästi ja oli hilkulla että kakku mahtui edes jääkaappiin. :)
 
KAKKUPOHJAT
 
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ vehnäjauhoja
1½ perunajauhoja
(leivinjauhetta)
 
Huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vatkattiin paksuksi vaahdoksi vatkaimella. Tämän jälkeen jauhot yhdistettiin keskenään ja lisäsin joukkoon vielä myös noin yhden teelusikan leivinjauhetta. Kuivat aineet lisättiin siivilän avulla munasokeri vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen.
 
Kakkutaikina jaettiin kahteen vuokaan. Käytin noin 10 cm ja 20 cm vuokia tässä kakussa. Pohjia paistettiin 175 asteessa noin 30-45 minuttiia. Pienemmän pohjan sai ottaa aikaisemmin uunista.
 
Valmistin nämä pohjat täyttämistä edeltävänä päivänä, jotta pohjat kerkesivät jäähtyä kunnolla ja ne eivät murenisi niin helposti leikattaessa. Kakkupohjat saivat odottaa jääkapissa pussiin laitettuina seuraavaan päivään täyttämistä.
 
Ennen täytteiden valmistamista leikkasin molemmat pohjat kolmeen osaan. Tässä operaatiossa mulla oli taas ahkea leipuriapuri mukana. Täytyy tunnustaa että kerkeshän tuo Teukka naukkasta pohjasta pienen palan myös itselleen. Se oli koko ajan tuossa vieressä kyttäämässä mitä teen ja sitten kun vähäksi aikaa käännin selkäni, niin kakusta puuttui pala. :)
 
 
 
Ensiks täytteistä valmistin turkinpippuritäytteen. Tämä oli kyllä hyvää!
 
 
TURKKARITÄYTE
 
1½ dl vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
½ dl vettä
noin 1 ¼ dl turkinpippurirouhetta
 
 
Ensiksi sekoitettiin vaniljakastikejauhe maidon joukkoon ja tämän annettiin tekeytyä jääkaapissa hetken aikaa.
Seuraavaksi laitettiin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkattiin kerma vaahdoksi. Vaniljakastike ja kermavaahto yhdistettiin keskenään. Vesi kiehautettiin mikrossa ja joukkoon sulatettiin liivatteet. Liivatevesi-seos lisättiin täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisättiin joukkoon turkkariruouhe.

Heti perään valmistin myös tuon sitruunatäytteen. Mutta en ollut tarpeeksi nopea, sillä turkkaritäytteessä olleet liivatteet alkoivat jähmettää täytettä todella nopeasti ja kun olin saanut toisen täytteen valmiiksi, turkinpippuritäyte oli jo kerennyt jämäköityä jonkin verran. Tästä opin sen, että liivatetäytteet kannattaa heti valmistuksen jälkeen laittaa kakun päälle ja vasta sitten valmistaa toinen täyte. :)

SITRUUNATÄYTE
00aa.JPG
6 liivatetta
1 sitruunan kuori ja mehu
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2dl veriappelsiinijugurttia
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Aluksi liivatteet laitettiin likoamaan kylmään veteen. Sitruunasta raastettiin kuori ja puristettiin mehu. Keskenään sekoitettiin tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit. Tämän jälkeen vaahdotettiin valkuaiset. Sitruunamehu kiehautettiin mikrossa ja siihen lisättiin liivatteet ja seos sekoitettiin täytteeseen. Lopuksi lisättiin valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen seoksen joukkoon.

Kakun kostutukseen käytin hedelmämehua, muistaakseni se taisi olla jotain Pirkan mehua. :) Kostutin pohjat tällä mehulla ja sitten laitoin ohuen kerroksen mango-banaani pilttiä jokaiseen väliin. Vuorotellen laitoin sitten tehtyjä turkkari- ja sitruunatäytettä kakun väleihin.

Kokosin kakut samoihin vuokiin, jossa myös paistoin pohjat. Näin ei täytteet päässseet valumaan ja annoin täyttämisen jälkeen kakkujen hyytyä jääkapissa parisen tuntia.

Koristeluvaiheen aloitin tekemällä sokerikreemin, jota laitettiin kauttaaltaan molempien kakkujen päälle. Sokerikreemi on todella helppo valmistaa se syntyy margariinista, tomusokerista, vaniljasokerista ja esim. mehusta. Kaikki nämä aineet sekoitetaan vain hyvin keskenään ja tadaaa, näin meillä on valmiina sokerikreemi. :)

Sokerikreemauksen jälkeen annoin kakkujen taas olla vähän aikaa jääkaapissa, jotta tämä kreemi kerkeäisi vähän jähmettyä. Tämän jälkeen koristelin molemmat kakun mustalla marsipaanilla ja oranssilla sokerimassalla. :)

 
HU-HUU....

 
 
HAPPY HALLOWEEN!
 


 
 
 
 


HALLOWEEN

Olen aina pitänyt todella paljon Halloweenista ja siihen liittyvistä jutuista. Musta on tosi kiva koristella kämppä teemaan mukaisesti, polttaa kynttilöitä ja nauttia tunnelmasta. Vaikkakin Halloween ei ole kovin suomalainen juhla, niin mun mielestä sitä on ainakin kiva juhlia.

Tämän vuotisen Halloweenin kunniaksi valmistin pienen Halloween menyn, joka tällä kertaa sisälsi aika paljon vain kaikkea makeaa hyväskää. :)




Leipomuksiin kuului kaksikerroksinen turkinpippuri-sitruunakakku, porkkanamuffinsit, appelsiini-kaurakeksi tikkarit, fetasalaatti ja chorizo-piirakka. Lisäilen tässä tämän viikon aikana kaikkien näiden makeiden ja suolaisten herkkujen reseptit. :)