31. tammikuuta 2013

ROMMIKOOKOSPALLOT

 
 
Nämä kookospallot maustettuna tilkalla rommia, ovat kyllä varmaan maailman helpoin valmistaa. Eikä makukaan ole hullumpi. :) Tosin omasti mielestäni käyttämäni margariinin maku puski liian voimakkaasti läpi ja jätti vähän rasvaisen maun suuhun. Mutta ei se syömistä haitannut kovinkaan paljon, sillä pallot hävisivät lautaselta alta aikayksikön. :)
 
ROMMIKOOKOSPALLOT
 
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g margariinia (tai voita)
1 rkl rommia
 
+ noin 1 dl kookoshiutaleita koristeluun

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita keskenään. Paloittele margariini (tai voi) kuivien aineiden joukkoon ja nypi tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi rommi.
 
Pyöritä massasta sopivan kokoisia palloja ja pyöritä pallot vielä kookoshiutaleissa. Laita valmiit pallot jääkaappin kovettumaan.

 


Nam nam! Ensi kerralla ajattelin vähän muunnella tätä reseptiä ja laittaa tuota margariini vähemmän ja lisätä joukkoon tummaa suklaa noin 100-150 g. Uskon näillä pienillä muutoksisa palloisa tulee vieläkin paremman makuisia. :)



 

23. tammikuuta 2013

KISSAKAKKU



Selailin tuossa äsken vanhoja valokuvakansioita ja mitäs sieltä tulikaan vastaan... Ihka ensimmäinen tekemäni muotokakkuni! Ja mikäs muukaana kakun aiheena oli ollut kuin kissa. :) Muistaakseni tein tämän kakun  viimekeväänä jonain perjantai-iltana ja muistan hyvin, että ahersin silloin kakun kimpussa koko illan ennen kuin sain sen valmiiksi. Nyt kun kokemusta noista kakuista on itselle tullut ajan saatossa hieman lisää, niin olisin kyllä tehnyt muutaman asian toisin tässä kakussa ja kiinnittänyt hieman enemmän huomiota koristelupuoleen. Mutta mielestäni tämä oli ihan kelpo suoritus ensimmäiseksi kakuksi ja kyllä tuo nyt aika hyvin kissaa muistuttaa. :)

Katotaan muistanko enää reseptiä tähän kakkuun. Saa nähä kuinka käy... :)
 
LEVYKAKKUPOHJA (2 pellillistä)
 
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
 
MANSIKKATÄYTE
 
250 g mansikoita
2 ½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 prk appelsiinituorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
 
SUKLAATÄYTE
 
2 ½ dl Flora Vispikermaa
100 g vaniljarahkavalmistetta
130 g tummaa suklaata
 
+ kostutukseen noin 2-2½ dl vaniljasokerimaitoa
+ Lemon Curd- marmeladia
 
KORISTELU
 
sokerikreemi (200 g margariinia, 1 dl tomusokeria, 1 dl kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 2 rk maitoa)
500 g mustaa marsipaania
sydänkarkki nenäksi
punaista lakunauhaa viiksiksi

 
Valmista ensiksi levykakkupohjat valmiiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet pienissä erissä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada puolet taikinasta pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-8 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kumoa ensimmäinen paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Paista samalla tavalla myös toinen pohja. Anna molempien pohjien jäähtyä kunnolla ennen kuin jatkat kakun tekoa.
 
Kun pohjat on jäähtynyt leikkaa levyistä oikean muotoiset palat. Piirsin ensin mallit leivinpaperille ja leikkaisin niiden avulla kakkulevyistä oikean malliset palat kakkua varten.
 
Valmista täytteet. Mansikkatäyte; Muussaa mansikat mössöksi. Vaahdota mansikkakerma ja lisää joukkoon appelsiinituorejuusto, mansikat ja vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi. Suklaatäyte; Sulata suklaa mikrossa pienissä erissä. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahdon joukkoon vaniljarahkavalmiste ja hieman sulanut suklaa. Sekoita tasaiseksi.
 
Nosta kakun ensimmäinen kerros tarjoiluvadille ja kostuta vaniljamaidolla. Laita pohjan pälle kerros Lemon Curd- marmeladia ja tämän päälle koko mansikkatäyte. Seuraava kerros tehdään samalla tavalla mutta marmeladin jälkeen laitetaan kerros suklaatäytettä.
 
Kun kakku on täytetty, valmista sokerikreemi. Vatkaa margariini notkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja maito. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Laita valmista sokerikreemia kakun pintaa kauttaaltaan ohut kerros. Nosta kakku vähäksi aikaa jääkaappiin.
 
Koristelua varten, kauli mustasta marsipaanista iso levy ja nosta se kakun päälle. Tasoita pinta ja siisti reunat. Tee ylijääneestä marsipaanista kissalle pienet viirusilmät. Katkaiset lakunauhasta viikset ja laita viikset karkkisydämen alle, jotta ne pysyvtä paikoillaan. VALMIS! :)
 
 
JÄLKEEN


ENNEN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yläpuolella on vielä niin sanotut "ennen ja jälkeen" kuvat kakusta. Aika hyvin oli vielä  mielessä pysynyt kakun valmistus, täytteet ym. vaiheet. Kait se on niin että se ensimmäinen tehty kakku jää hyvin omaan mieleen. :)
 
 
 
 

21. tammikuuta 2013

PÄTKISMUFFINSIT

 
 
Menneenä viikonloppuna väsäsin pitkästä aikaa muffinseja. Olin jo aikaisemmin viikolla ostanut kaupasta pussin Pätkis-karkkeja ja niinpä ajattelinkin sitten tehdä suussasulavia pätkismuffareita. :)
 
Munffinseja on mielestäni kiva tehdä, kun ne valmistuvat nopeasti ja niiden tekeminen on niin helppoa. Aina tulee vain syötyä itse taikinaa aikasta paljon, kun täyttää vuokia paistoa varten. ;) Tällä kertaa käytin noita pätkiksiä itse taikinassa ja upotin myös jokaisen muffinsin sisälle pätkis-palan.
 
Taikinaa tuli sen verran reilu satsi, että se ei aivan mahtanut kahteentoista muffinsivuokaan, joten ylimääräisen taikinan laitoin pieneen sydämenmuotoiseen silikonivuokaan ja paiston sen samaan tapaan kuin muutkin muffarit. Alla perinteiseen tyyliin ohjeet muffinsien valmistukseen. :)

TAIKINA
 
1 pss (140 g) Pätkiskarkkeja
150 g margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
 
KUORRUTUS
 
1½ dl Flora vispikerma
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
nonparelleja
 
+ 12 kpl muffinsivuokia ja silikoninen sydänvuoka

Aloita muffisien teko pätkiskarkeista. Ota pussista 12 kpl karkkeja syrjään ja rouhi loput pieneksi suklaarouheeksi.
 
Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaa vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi pätkisrouhe taikinaan esim. nuolijalla sekoittaen.
 
Asettele vuoat muffinsipellille ja täytä vuoat ensin pienellä määrällä taikinaa. Lisää tämän jälkeen jokaiseen vuokaan yksi pätkispala ja laita vuokiin lisää taikinaa peittämään pätkispalat. "Ylimääräisen" taikinan laitoin vuokien lisäksi yhteen silikonivuokaan. (Tähän en laittanut pätkistä taikinan sisälle.) Alla vielä kuva vuokien täyttövaiheesta.
 
 
 
Paista muffinsit 225 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Kun muffinsit ovat jäähtyneet kunnolla, valmista kuorrutus. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää vispaamisen yhteydessä joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Kun kerma on vaahtoutunut lisää haluamasi määrä kaakaojauhetta ja sekoita se käsin vaahdon joukkoon. Pursota kermavaahto muffisien päälle ja koristele nonparelleilla.
 

 
NAM!

 
Lollero oli jälleen kerran ahkerana apulaisena muffisien paistovaiheessa ja hän kyllä piti huolen ettei muffinsit päässeet palamaan uunissa. Pitihän hänen sitten myös päästä vähän nuuhkimaan uunituoreita herkkuja :)

 
 
 
 
Mielestäni pätkikset + muffinsitaikina ovat lyömätön yhdistelmä ja näistä ei kertakaikkiaan voinut olla pitämättä. Onneksi mun ei tarvinnut näitä syyä aivan yksin kuitenkaan. Vein samaisena iltana muutaman muffinsin kaverilleni, kun olin menossa hänen luokse viettämään lauantai-iltaa. Se onkin aina hyvä viedä vähän kaikkia aikaansaannoksia kavereille niin itse ei tarvi syyä niin paljon. :)



16. tammikuuta 2013

CAKE POPS + SYDÄNTIKKARIT

 
 
Laitan heti perään vielä viimeisen päivityksen noilta samaisilta synttäreiltä viime viikonlopulta. Kakkujen lisäksi valmistin vielä tikkareita kahdella eri tapaa vieraiden herkuteltaviksi. Nämä olivat helppo ja nopea tehdä. :)

CAKE POPS + SYDÄNTIKKARIT
 
kakkupohjan jämät
noin 150 g appelsiinituorejuustoa
noin 100 g valkoista suklaata
mustia ja pinkkejä Candy Meltsejä
erilaisia nonparelleja

Pyöreät pallotikkarit valmistuivat kätevästi Angy Birds- kakun valmistuksesta jääneistä ylimääräisistä levykakkupaloista. Murenna kakkupalat kulhoon ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Pyrittele massasta kosteilla käsillä palloja ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa. Jähmettyneet pallot on helpompi kuorruttaa ja koristella. Sulata valkoista suklaata mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Dippaa tikkaritikun pää suklaassa ja työnne kakkupallon sisään. Pyörittele pallo sulassa suklaassa. Tässä voi apuna käyttää esim. lusikkaa. Ripottele kuorrutetun pallon päälle nonparelleja koristeeksi. Osan palloista kuorrutin valkosuklaalla ja osan mustilla Candy Meltseillä.
 

Sydäntikkareita varten sulata pinkkejä Candy Meltsejä mikrossa samaan tapaan kuin suklaata. Aseta tikkaritikut jo valmiiksi sydämenmuotoisiin muotteihin ja täytä muotit pinkillä Candy Melts sulalla. Näitäkin voi halutessaan  vielä koristella jos haluaa. Nosta kaikki valmistetut tikkarit jääkaappiin jähmettymään ja nosta esille tarjottavaksi.




 
Tässä kuvassa päivänsankari herkuttelee herkullisia kakkutikkareita! :)
 
 
 
 

VADELMA-DAIM-MASCARPONE - TÄYTEKAKKU

Päivitykset jatkuu samaisella synttäriteemalla kuin edellinenkin postaus. Tein synttärikemuihin myös toisen kakun, joka oli vähän perinteisemmän näköinen verrattuna edelliseen lintukakkuun. :) Yhdistin kakussa kermapursotusta ja sokerimassan käyttöä. Kokeilin kakkuun myös ensimmäistä kertaa, jo kauan aikaa sitten ostamaani kuviokaulinta ja olin oikein tyytyväinen kaulittuun lopputulokseen.
Tästä kakusta halusin tehdä hieman erilaisen kuin Angry Birds-kakusta ja päätin tehdä tumman kakkupohjan käyttämällä kakkutaikinassa kaakaojauhetta. Täytteessä halusin käyttää jotain oikein herkullista ja täten päädyin tekemään vadelma-daim-marcarpone - täytteen. Selattuani Kinuskikissan leivontakirjaa, bongasin ohjeen tuolle täytteelle sieltä. Vadelmia ei tosin pakkasesta sattunut löytymään, mutta tuo vadelmahillo sopi kakkuun erittäis hyvin.  Namkis, tämä oli todella hyvää!! :)

VADELMA-DAIM-MASCARPONE - TÄYTEKAKKU
POHJA
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
3-4 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Siivilöi jauhoseos pienissä erissä kuohkean vaahdon joukkoon nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.  Kumoa valmis kakku vuoasta ja anna jäähtyä kunnolla. Kun pohja on jäähtynyt kunnolla, leikkaa se kolmeen osaan.

DAIM-MASCARPONE - TÄYTE (kahteen väliin)
4 dl kuokukermaa
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kpl isoa Daim-patukkaa (á 56 g) 
+ noin 2 dl vaniljasokerimaitoa kostutukseen
+ vadelmahilloa täytteen alle

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon mascarpone-juusto ja sokerit. Sekoita hyvin keskenään. Rouhi Daim-patukat pieneksi rouheeksi ja lisää täytteeseen esim. nuolijalla sekoittaen.
Kokoa kakku kelmulla vuorattuun vuokaan. Kostuta ensimmäinen kerros vaniljasokerimaidolla ja laita päälle kerros vadelmahilloa oman makusi makuun. Levitä hillon päälle puolet daim-mascarpone -täytteestä ja jatka näin kunnes kaikki kerrokset ovat valmiina. Laita kelmua vielä kakun päälle ja laita kakku jääkaappin oleentumaan mieluiten seuraavaan päivään saakka.
KORISTELU
voikreemiä kakun pintaan (tätä jäi yli Angry Birds-kakusta)
valkoista sokerimassaa
kuviokaulin
helmiäisspraytä
6 dl vispikermaa
rosan väristä pastaväriä
Aloita koristelu laittamalla kakun päälle ohut kerros voikreemiä. Tästä tulee tarttumapinta sokerimassalle. Kauli sokerimassasta levy ja leikkaa siitä kakun pohjan kokoinen pyöreä pala. Kauli sokerimassan pinta kuviokaulimella, niin saat pintaan hienon kuvion. Nosta ja asettele massa kakun päälle ja spreijaa helmiäisspraytä kuviomassan pintaan. Sprayllä saat sokerimassalle kivan  helmiäishohtoisen kimalteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota vaahdosta pieni osa toiseen kulhoon ja värjää tämä rosan värisellä pastavärillä punaiseksi. Pursota valkoisella kermavaahdolla kakun reunat ja punaisella puolestaan pienet koristeet kakun yläreunaan sekä synttärisankarin ikä sokerimassan päälle. Sitten ei muuta kuin valmis kakku jääkaappiin odottamaan syömistä! :)






Tästä kakusta tuli kyllä yksi mun lemppareista. Tykkäsin todella paljon tuosta daim-mascarpone -täytteestä ja vadelmahillo täydensi vielä hyvin täytteen makua. Koristelutkin onnistuivat mielestäni hyvin, vaikka vähän kiire meinasi tulla. :)



13. tammikuuta 2013

ANGRY BIRDS-KAKKU




Viikonloppuna vietettiin siskon tyttöni 7-vuotis synttäreitä. Päivänsankari oli "tilannut" multa jo muistaakseni kesällä tämän kakun juhliin ja aiheena oli, mikäs muukaan, kuin Angry Birds. Linnun väritoiveet muuttuivat tiuhaan tahtiin synttäreiä ootellessa ja viimein päädyin tekemään tämä punaisen lintukakun. :)

Odotin kovasti kakun tekemistä, sillä en ollut aikaisemmin vielä tehnyt yhtäkään Angry Birds-kakkua. Suunnittelin kakun jo hyvissä ajoin; maut, muodot ja kuinka mikäkin vaihe tullaan toteuttamaan. Juuri tällaisista muotokakkujen väsäämisestä pidän kaikista eniten. Vaikka näihin meneekin suhteellisen paljon aikaa ja se on sellaista pientä näpertämistä, niin silti pidän siitä kovasti. :)

Kakun maut halusin pitää suht simppelinä, koska kakku tuli lasten synttäreille. Täten päädyinkin käyttämään banaania ja mansikkaa kakun täytteinä. Itse ainakin pidän näistä ja luulen että maut ovat myös lasten mieleen. :)

ANGRY BIRDS-KAKKU
 
LEVYKAKKUPOHJA (2 pellillistä)
 
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
 
TÄYTTEET
 
3 banaania muussattuna
sitruunamehua
1½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
noin 200 g mansikoita muussattuna
noin ½ - 1 dl vaniljakreemijauhetta
 
+ kostutukseen hedelmämehua noin 1½ dl
 
KORISTELU
 
sokerikeemiä (200 g margariinia, 1 dl tomusokeria, 1 dl mansikkatomusokeria, 2 tl maitoa, vaniljasokeria)
punaista sokerimassaa
valkoista sokerimassaa
mustaa sokerimassaa
keltaista marsipaania
spagettia + sokerikuorrutetta


Ensiksi valmista levykakkupohjat valmiiksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet pienissä erissä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada puolet taikinasta pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-8 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kumoa ensimmäinen paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Paista samalla tavalla myös toinen pohja. Anna molempien pohjien jäähtyä kunnolla ennen kuin jatkat kakun tekoa.

Ota 3,5 litran kulho ja vuoraa se hyvin kelmulla. Leikkaa jäähtyneistä pohjista pyöreitä paloja, jotka sopivat kulhoon. Ala koota kakkua kulhoon laittamalla pohjalle pienin pyöreä kakkupala ja kostuta se mehulla. Muussaa banaanit ja laita banaanimössä pohjan päälle. Ripauta banaanin päälle hieman sitruunamehua. Sitten laita mansikkakermasta, tuorejuustosta, survotuista mansikoista ja vaniljakreemista tehtyä mansikkamoussea kerros kakun päälle. Jatka näin kunnes kulho on täynä ja kääri kelmu tiukasta kakun päälle. Laita kakku jähmettymään ja imeytymään jääkaappiin mieluiten yön yli.

Kun kakku on ollut yön yli jääkaapissa, kumoa se tarjouluvadille ja poista ympäriltä kelmut. Valmista sokerikreemi sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini, tomusokerit, maito ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi. Laita sokerikreemiä mahdollisimman tasainen kerros kakun päälle ja vie kakku hetkeksi jääkaappiin. Sokerikreemi muodostaa sokerimassalle hyvän tarttumapinnan ja estää kosteuden muodostumista ja pääsyä massaan.

Kauli sokerimassasta oikean kokoiset palat ja aseta kakun päälle siististi. Valmista myös nokka, töyhtö, silmät ja kulmakarvat sokerimassasta ja marsipaanista. Näiden kiinnittämisessä kakkuun voit käyttää apuna spagetin pätkiä ja sokerikuorrutetta, jotta osat pysyvät paikoillaan ja kiinni kakussa. Näiden vaiheiden kautta pitäisi sitten olla valmis tämä niin kuuluisa ja ihana vihainen lintunen! :)

 

 
Nam, omasta mielestä tämä kakku maistui hyvältä ja olin oikein tyytyväinen linnun ulkonäköön. Kyllä tästä nyt ainakin tunnistaa mistä linnusta oikein on kyse. :)  Kuvat eivät ole mistään parhaimmasta päästä. Tuli niin kiirus kuvata kakku, kun synttärivierailla oli jo kova kiire päästä maistamaan kakkua. :)
 
Tein näille samaisille synttäreille vielä myös toisenkin, vähän perinteisemmän näköisen kakun ja vielä myös kakku- ja sydäntikkareita, mutta näistä herkuista laitan päivitykset sitten joku toinen päivä. :)






7. tammikuuta 2013

SUKLAALIKÖÖRIMOUSSE

 
 
 
Dääm, olisin halunnut jo eilen päivittää tämän suklaamoussen ohjeen mutta bloggerin toiminnassa oli jotain häikkää, enkä pystynyt lataamaan tänne kuvia laisinkaan . Nyt onneksi toimii taas! :) 
 
Viikonlopun kunniaksi halusin valmistaa jotain hyvää herkkua, jota voisi sitten nautiskella jälkiruuaksi tai muuten vain. :) Pienen mietinnän jälkeen päädyin valmistamaan suklaamoussea, jota  maustoin vielä suklaaliköörillä. Liköörinä käytin Mozart Goldia, sitä samaa, jota laitoin myös aikaisemmin valmistamaani suklaaliköörikakkuun. Mousse oli todella helppo valmistaa ja liköörin ansiosta siitä tuli aivan sairaan hyvää! :)
 
Idean tästä moussesta sain Pullahiiren leivontablogista. Pullahiiri oli käyttänyt moussessa piparminttuöljyä tuomaan makua, mutta itse en pidä piparmintusta, jotenka päädyin käyttämään tuota likööriä sen sijaan. Omasta mielestäni tämä oli oiva valinta! :)

SUKLAALIKÖÖRIMOUSSE

200 g maitosuklaata
2 rkl maitoa
1 dl sokeria
5 kananmunaa
150 g ranskankermaa
1-3 lorausta suklaalikööriä
 
Koristeluun: kermavaahtoa + suklaalastuja

Sulata suklaa mikrossa ja lisää joukkoon maito ja puolet sokerista. Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset toisistaan tarkasti ja lisää keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon sekoitellen. Vatkaa loppu sokeri ja valkuaiset vaahdoksi.
 
Lisää suklaan joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi nostele valkuaisvaahto suklaamassan joukkoon ja lisää suklaalikööriä makusi mukaan.
 
Annostele mousse annoskulhoihin ja laita jääkaappiin viilenemään. Tarjoiluvaiheessa vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kermavaahtonokareita annoksien päälle. Kermavaahdon voi vielä halutessaan koristella esimerkiksi suklaalastuilla tai vaikkapa nonparelleilla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pitihän Teukankin sitten tulla taas ihmettelemään mitä teen, kun otin kuvia moussesta. Taisi se keretä vähän lipasta tuota kermavaahtoa kun niin kovasti maiskutteli huuliaan tuon jälkeen. :)
 
Tällä ohjeella moussea tuli kyllä todella iso satsi ja ihan vain itselle tehtynä tätä oli aivan liikaa. Ensi kerralla täytyy tehdä vähän pienempi annos. :) Ja mitä tulee tuohon moussen rakenteeseen, niin se oli mielestäni aika vetelää ja se olisi saanut olla himpun verran jähmeämpää. Luulen että rakenne kärsi tuosta likööristä, kun laitoin sitä kolme aika reilua lorausta. Vähempi määrä likööriä olisi tehnyt moussesta varmaan vähän tiviimpää. Pitää muistaa tämä ensi kerralla tai sitten käyttää apuna liivatelehtiä. :)