31. lokakuuta 2013

KINKKU-MEETWURSTIVOILEIPÄKAKKU


Tässä tuleepi vielä heti perään toinenkin voileipäkakkupäivitys. :) Tämä kakku pitää sisällään herkulliset ja maistuvat kinkku- ja meetwurstitäytteet. Olen itse asiassa tehnyt samaisella resptillä voikkarin aikaisemmin, mutta tällä kertaa tein kakusta pyöreän ja vähän muuntelin täytteiden määriä.
Leipä:
noin 24 palaa täysjyväpaahtoleipää

Kostutus:
2½ dl lihalientä

Kinkkutäyte:
noin 300 g palvikinkkua
1½ maustekurkkua
100 g purjoa
2 prk piparjuurituorejuustoa (á 125 g)
200 g ranskankermaa 
2 tl sinappia

Meetwurstitäyte:
200-250 g meetwurstinsiivuja
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa

Kuorrutus ja koristelu:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
maitoa
kurkkua
keltaista paprikaa
kirsikkatomaatteja
punaisia viinirypäleitä
kinkku- ja meetwurstisiivuja
persiljaa

Aloita keittämällä lihalieni pakkauksen ohjeen mukaan ja ota siitä tarvittava määrä. Anna liemen jäähtyä ennen käyttöä.

Vuoraa 26 cm kokoinen irtopohjavuoka kelmulla. Leikkaa leivistä reunat pois.

Valmista täytteet. Kinkkutäytettä varten kuutioi kinkku pieniksi paloiksi. Tee samoin myös maustekurkulle ja purjolle. Sekoita sitten kaikki täytteen ainekset keskenään sekaisin ja laita täyte jääkaappiin odottamaan. Tee seuraavaksi meetwurstitäyte. Pilko paprika ja meetwurstisiivut pieniksi paloiksi. Sekoita tässäkin sitten kaikki täyteaineet keskenään. Helppoa vai mitä? :)

Kostuta leipäpalat molemmin puolin lihaliemellä. Itse käytin apuna pullasutia. :) Laita leivistä ensimmäinen kerros vuoan pohjalle. Joudut taas tekemään vähän palapeliä, jotta saat paloista pyöreän muodon vuoan pohjan mukaisesti. Laita päälle koko kinkkutäyte ja lado päälle uusi leipäkerros. Tämän päälle laita koko meetwurstitäyte. Kakussa on täten vain kaksi täyteväliä! Vuoraa vielä leipäkerroksella ja kostuta hyvin. Kääri kelmu tiivisti kakun ympärille ja laita kakku kevyen painon kanssa jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän kuorrutusta ja koristelua.

Kuorrutusta varten, notkista tuorejuustot maidolla. Levitä se sitten tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla. Ja sitten pääsetkin nauttimaan aikaansaannoksestasi! :)


Jos en muuten vielä kerennyt mainostamaan... niin tämäkin kakku oli tarjottavana viime viikonlopun synttäribileissä ja hyvin kakku maistui viraille. :)


Muistan miten ennen aina pelkäsin voileipäkakkujen tekemistä, kun ajattelin että ne on niin vaikeita tehä. Näin ei todellakaan ole asian laita! Kyllähän näihin vähän turhraantuu aikaa, mutta eivät ne missään nimessä ole vaikeita tehä. Rohkeasti vain kokeilemaan jos yhtään mieli tekee! :)



30. lokakuuta 2013

LOHIVOILEIPÄKAKKU



Tämä oli ensimmäinen lohivoileipäkakkuni, jonka olen kotona tehnyt. Töissä olen kyllä tehnyt jo useammankin kerran lohivoikkarin, mutta resepti on aivan toisenlainen. :)

Mielestäni tästä tuli aika hyvä ja hyvin kakku näytti tekevän kauppaansa juhlavieraiden keskuudessa. Niin tosiaan... tämäkin oli taas yksi niistä äitin juhliin tehdyistä tarjottavista. :)

Leipä:
noin 24 palaa ruispaahtoleipää

Kostutus:
½ dl sitruunanmehua
2 dl vettä

Täyte:
600 g ruohosipulituorejuustoa
400 g ranskankermaa 
250 g kylmäsavulohta
400 g lämminsavulohta
1½ - 2 nippua tilliä
3 rkl sitruunamehua
musta- ja valkopippuria

Koristelu:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
maitoa
kylmäsavulohisiivuja
kurkkua
kirsikkatomaatteja
punaisia viinirypäleitä 
tilliä

Valmista täyte. Perkaa lämminsavulohi irti nahasta pieniksi paloiksi. Älä sekoita tätä täytteen muihin aineisiin vaan säästä se sellaisenaan. Pilppua kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, silputtu tilli, sitruunamehu ja pippurit. 

Vuoraa 24 cm halkaisijaltaa oleva irtopohjavuoka kelmulla. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kostuta leivänpalat molemmin puolin sitruunamehulla. Asettele vuokaan ensimmäinen kerros leipiä. Leikkaa leivistä sopivan kokoisia ja muotoisia paloja, että saat pyöreä muodon kakulle. Laita täytteestä noin yksi kolmasosa pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle kerros lämminsavulohta. Tee näin samalla tapaa vielä toinen ja kolmas täyteväli. Kostuta vielä myös päällinenkin leipäkerros ja vedä kelmut tiivisti kakun päälle. Laita päälle jokin kevyt paino ja anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.

Koristele kakku. Sekoita tuorejuustosta ja maidosta tahna, jota on helppo levittää kakun ympärille. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoikuvadille. Levitä tuorejuustotahna kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Koristele mielesi mukaan. :)



Nam nam... :D


Ruispaahtoleipä sopi tosi hyvin kalan kanssa yhteen ja sitruunamehu kostukkeena teki kakusta raikkaan makuisen. Suosittelen kokeilemaan tätä, hyvää oli! :)



28. lokakuuta 2013

KINKKU-FETAMUFFINSIT



Miksi sitä aina tekisi vain makeita muffinseja? Halusin kokeilla tehdä tällä kertaa suolaisia muffinseja ja täytteiksi päätin laittaa kinkkua ja feta-juustoa. Nämä olivat kyllä hyviä! Kivaa vaihtelua perinteisille muffinseille ja nämä suolaiset herkut päätyivätkin sitten niihin äitini synttärijuhlille, joita vietettiin viime lauantaina. :)

Taikinasta tuli noin 20 kappaletta suolaisia muffinseja. Paistoin ensin 12 ensimmäista muffinsipellille ja loput silikonivuoissa. :)

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl purjoa
200 g savukinkkusuikaleita
100 g juustoraastetta
100 g fetajuustoa muruina
1½ dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/2 dl juoksevaa margariinia

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita paperiset vuoat muffinsipellille valmiiksi. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään ja lusikoi taikina vuokiin. Laita lopputaikina esim. silikonivuokiin, niin kuin mä tein ja paista niissä. Tai jos omistat keksi muffinsipelliä, niin paista loput sillä. :) 

Paita uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. 


Silikonivuat on kyllä tosi käteviä, kun niitä ei tarvi voidella ollenkaan! :)


Nämä muffinsit ovat parhaimmillaan lämpöisenä. Mikäli niitä ei heti vielä syödä, niin niitä kannattaa vaikka vähän lämmittää uunissa tai mirkossa ennen herkuttelua. :)


Kävihän se Lollero taas vähän haistelemassa, että mitä mä olin tällä kertaa saanut aikaan. Oli muuten hyvä nyt viikonloppuna Lappajärvellä, kun iskä keksi Lollerolle uuden nimen. Isä ei aina meinaa muistaa Lolleron omaa nimeä, niin se sanoo sitä aina vähän millä nimellä sattuu ja tällä kertaa tuli taas uusi nimi, Loordi. Musta toi oli aika hyvä nimi, taietaan tästä lähin alkaa sanoa Lolleroa Loordiksi! :D

Noista muffinseista tuli vielä muuten mieleen, että kinkun sijasta voisi myös käyttää esimerkiksi salamia. Uskon että se sopisi kans tosi hyvin näihin! Pitääkin muuten testata ens kerralla... :)




24. lokakuuta 2013

SITRUUNADONITSIT


Ostin tuossa jo jokin aika sitten kaupasta ale-korista Iloleipurin donitsipellin, jolla pystyy valmistaa 12 donitsia kerrallaan. Oon kyllä niin paha osteleen kaikkiea aletuotteita että.... :) Aina jos on jotain leipomiseen liittyvää alennuksessa, niin ne tarttuvat mukaan. Pitäähän sitä ostaa kun halvalla saa! 

Ohje näille sitruunaisille donitseille tuli pellin mukana ja niinpä ajattelin kokeille tehdä niitä. 

Taikina:
50 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl maitoa
1 tl sitruunankuorta raastettuna   

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
noin 1 rkl vettä
keltaista pastaväriä
strösseleitä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele donitsipellin kolot.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon muna koko ajan sekoittaen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Raasta sitruunan kuori ja mausta taikina sillä. Sekoita tasaiseksi. 

Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikina vuokiin. Älä pursota liian täyteen, noin 3/4 vuokaa on hyvä. 

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kippaa valmiit donitsit pelliltä ja anna niiden jäähtyä. 

Valmista kuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri, vesi ja sitruunamehu. Lisää vettä vielä lisää vähitellen, jotta saat kuorrutteesta sopivan juoksevaa "dippausta" varten. Värjää kuorrute vielä keltaisella pastavärillä. Kasta jokainen donitsi kuorrutteeseen, valua liika kuorrute pois ja koristele heti strösseleillä. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)


Taisin muuten laittaa tuohon kuorrutteeseen vähän enemmän sitruunamehua kuin 1 rkl. Näin kuorrutteesta tuli ihanan raikas ja vähän myös kirpeä. :)


Näitä voisi jopa pitää "terveellisinä" donitseina, kun näitä ei paisteta ollenkaan rasvassa. :D


Donitsit valmistuivat todella nopeasti ja olivat vaivattomia tehä. Ensi kerralla haluan kokeilla tehä kaakaodonitseja valkosuklaakuorrutteella. :D 


21. lokakuuta 2013

MUSTIKKAMUFFINSIT




Nam... Tällaiset mustikkamuffinsit syntyivät lauantaina leipomispäivän lomassa. Koko lauantaipäiväni meni oikeastaan vain leipomisen merkeissä, mitä en kyllä harmittele yhtään. Olisin voinut leipoa vaikka koko viikonlopun yhteen putkeen. :D

Äitilläni on tulevana viikonloppuna 60v. juhlat ja tätä varten leivoskelin kaikenlaista hyvää herkuteltavaksi. Mm. nämä mustikkaiset muffinsit olisi sitten tarkoitus viedä juhliin. :) 

Alla olevalla reseptillä tuli yhteensä 12 kappaletta muffinseja. 

Taikina:
50 g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
200 g mustikoita

Lämmitä ensin uuni 200 asteeseen ja laita paperisiet vuoat muffinsipellille. 

Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä. Tällä välin vaahdota munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoja nuolijalla varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulan voin ja maidon kanssa.

Sekoita taikinan joukkoon jäiset mustikat. Älä sekoita vielä aivan kaikkia mustikoita taikinaan, vaan säästä niitä vähän. Lusikoi taikina vuokiin ja ripottele nämä jättämäsi mustikat muffinsien päälle. 

Paista muffinseja noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. 


Hmm... mustikoita! :)


Mielestäni nämä muffinsit eivät kaipaa mitään pursotuksia päälle, ne ovat hyviä juuri tuollaisenaan. :)


Laitoin jäähtyneet muffinsit pakkaseen odottamaan viikon päässä olevia juhlia. Kovasti ne kyllä houluttelevat tuolla pakkasessa... mutta pysyn lujana ja en syö niitä! Tai sitten mun pitää tehä itelle uusi satsi näitä syötäväksi. ;)

Mustikoiden sijaan näihin voisi ihan hyvin käyttää puolukoita tai vaikkapa vadelmia. Seuraavan kerran taidan kokeilla käyttää puolukoita ja tehdä kinuskikastikkeesta pursotettavan vaahdon muffinsien päälle. :)



17. lokakuuta 2013

PUOLUKKA-KINUSKIKIKAKKU


Tässä tuleepi aikaisemmin lupaamani puolukkainen kinuskikakku. :) Tämänkin kakun väsäsin siis samoille synttäreille, kun tuon edellisen possukakun. Tämä kakku oli enemmänkin aikuisempien makuun. Omasta mielestäni kakku oli SUPER hyvää! :)

Makea kinuski ja happaman kirpeä puolukka sopivat aivan loistavasti yhteen. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä jos yhtäänkin tykkäät kinuskista ja puolukoista. :) Idea täytteestä on napattu Kinuskikissalta ja vähän itse muutettu ainesten suhteita. :)

Kakkua tein kolmena eri päivänä. Yhtenä paistoin pohjan, toisena täytin kakun ja kolmantena päivänä kuorrutin ja koristelin kakun ennen h-hetkeä. :) 

Pohja:
6 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoa
1½ dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)

Täyte:
2 dl kuohukermaa 
1½ dl fariinisokeria

3 liivatelehteä
vesitilkka
2½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
vaniljakreemijauhetta
200 g puolukoita

Kostutus: vaniljamaitoa

Koristelu:
300 g Valion laktoositonta kinuskitäytettä
muutama pala tummaa suklaata sulatettuna
omenamamarmeladia
5 dl vispikermaa
tomusokeria 
vaniljakreemijauhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa 24 cm irtoreunavuoka leivinpaperilla, pohja + reunat.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, kuohkeaksi vaadoksi. Tein tämän vaiheen yleiskoneella. Vaahdotuksen aikana mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Kun vaahto on tarpeeksi jämäkkää sihtaa kuivat aineet varovasti muutamassa erässä joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaa ja paista uunin alatasolla noin 35-45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla! 
Laita kakku jääkaappiin muovipussissa odottamaan seuraavab päivän täyttöä.

Valmista kinuskikastike samana päivänä kuin pohja, päivää ennen varsinaista kakun täyttämistä. Laita kuohukerma ja fariinisokeria pieneen kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Älä keitä!! Riittää että seos vain kiehahtaa ja ota se sitten heti pois levyltä. Anna jäähtyä hetken ja siirrä jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. Kastikkeen on oltava kylmää, kun sitä tarvitaan täytteen tekemisessä loppuun saakka. 

Ennen täyttämistä, leikkaa pohja kolmeen osaan. Vuoraa irtokakkupohja kelmulla kauttaaltaan. Kakku kootaan tähän vuokaan. Aloita valmistamaan täytettä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispää tällä välin jääkaappikylmä kinuskikastike vaahdoksi. Vispaa myös vispikerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa ja lisää tuorejuusto joukkoon. Ydistä sitten kinuskivaahto ja tuorejuusto-kermavaahto keskenään, sekoita hyvin sekaisin. Kiehauta pieni vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset puolukat ja sekoita. 

Aloita täyttäminen. Kostuta pohjapalat molemmin puolin vaniljamaidolla ja laita ensimmäiseen kerrokseen puolet täytteestä ja toiseen väliin loppu täyte. Saat siis kaksi täyteväliä kakkuun. :) Kääri kelmu kakun pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappin muutamaksi tunniksi tai yön yli, niin kuin mä tein. :)

Koristeluvaihe kannattaa aloittaa suklaan sulattimisella ja pursotuspussiin laittamisella. Laita sitten ohut kerros omenamarmeladia kakun pinnalle enne kinuskin laittamista. Marmeladi estää kinuskia imeytymästä itse kakkuun. Lämmitä vasta tämän jälkeen kinuskitäyte kattilassa. Huom! Kinuski saa olla enintään noin 60-70 astetta, ei kuumempaa. Käytä apuna mittaria, jos sinulla on tähän mahdollisuus. Sekoita kinuskia koko ajan ettei se pala pohjaan. Kun kinuski on saavuttanut halutun lämpötilan, kaada se kakun päälle ja levitä palettiveitsellä tasaiseksi. Pursota pinnalle nopeasti sulalla tummalla suklaalla raidat ja tee terävän veitsen avulla pintaan marmorointikuvio. Tässä vaiheessa saat olla suhteellisen nopea, ettei kinuski kerkeä jähmettymään liikaa ennen marmorointikuvion tekemistä. :) Anna kinuskin jähmettyä hetken jääkaapissa ennen kermapursotuksia. 

Lopuksi vaahdota kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla ja vaniljakreemijauheella. Pursota kermaa kakun reunoille, tasoita paletilla ja vedä raidat koristeluraapalla. Pursota vielä kiehkurat kakun pinnalle reunaan. Sitten onpi kakku valmis! :)



Marmorointikekniikalla saa tehtyä todella nopeasti ja helposti näyttävän pinnan kakuille. Tämän tekniikan olen oppinut työpaikaltani. Toki olen nähnyt näitä ennenkin vaikka kuinka paljon, mutta töissä opin itse tekemään marmorointia. :D


Kinuskitäytteen, jota kakun päällä käytettiin, ostin työpaikalta pienessä purkissa. Tätä tuotetta tulee meille töihin Valiolta sellaisissa isoissa ämpäreissä. :) Tuo kinuski on vain niin taivaallisen hyvää, että sitä voisi syyä ihan tuollaisenaan! 


Ylhäällä vielä yhteiskuva molemmista synttäreille lähteneistä kakuista! :)

15. lokakuuta 2013

ANGRY BIRDS-POSSUKAKKU


Viime lauantaina matkasin Nokialle viettämään kummipoikani, Vernerin, 6-vuotis synttäreitä. Näille synttäreille sain oikein mieluisan tehtävän, sillä sain valmistaa juhliin makeat kakut herkuteltaviksi. Synttärisankarin toiveena oli Angry Bird-kakku ja sain aivan vapaat kädet kakun toteuttamiseen. Päätinkin sitten tehdä vihreän possukakun mansikkaisella täytteellä. :) 

Tein juhliin tämän possukakun lisäksi vielä toisenkin kakun, puolukkaisen kinuskikakun. Tästä kakusta kerron sitten ensi kerralla vähän enemmän, nyt keskitytään vain possukakkuun. :) 

Levykakkupohja (2 pellilistä)
8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pss Dr. Oetkerin vaniljakakkumoussea
2½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
vaniljakreemijauhetta
mansikkahilloa

Kostutus: vaniljamaitoa

Koristelu:
sokerikreemiä
vihreää / mustaa / valkoista sokerimassaa
sokerikuorrutetta 

Valmista ensin levykakut. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää parissa erässä sihdaten vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada puolet massasta pellille, jossa on leivinpaperi ja paista keskitasolla noin 10 minuttia. Tarkkaile ettei pohja pala! Kippaa valmist pohja sokeroidulle leivinpaperille, poista varovasti pohjalla ollut paperi ja anna jäähtyä. Paista perään toinenkin pohja ja anne jäähtyä.

Täytettä varten, valmista vaniljamousse pussin ohjeen mukaan joko pelkästään maitoon tai maitoon sekä vispikermaan. Itse tein maito + kerma yhdistelmällä. Vaahdota mansikkakerma ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon vähän vaniljakreemijauhetta. Yhdistä sitten vaniljamousse ja mansikkavaahto keskenään ja sekoita hyvin tasaiseksi täytteeksi. 

Kakku kootaan noin 3 litran pyöreään kulhoon. Vuoraa kulho ensin kelmulla kauttaaltaan. Leikkaa jäähtyneistä pohjista kulhoon sopivia pyöreitä paloja. Aloita kokoamaan kakkua kulhoon. Kostuta palat vaniljamaidolla, laita kerros mansikkahilloa ja sitten mansikkatäytettä. Toista tätä niin kauan että kulho tulee täyteen. Peitä kelmulla ja anna kakun olla yön yli jääkaapissa.

Koristeluvaiheessa kumoa kakku tarjoiluvadille. Valmista sokerikreemi voista, tomusokerista, vaniljasokerista ja maidosta. Laita kreemiä tasainen kerros kakun pintaa ja jähmetä jääkaapissa hetken aikaan. Kauli vihreä sokerimassa isoksi palaksi ja vuoraa kakku sille. Valmista myös korvat, silmät ja suu sokerimassasta. Osien kiinnittämisessä käytä apuna sokerikuorrutetta liimana ja spagetin pätkillä on tosi hyvä kiinnittää possun korvat. :) Tadaa, valmista tuli! 


Tämä kakku onnistui kyllä mielestäni ihan hyvin ja makukaan ei ollut hullumpi. :) Vaikka näihin koristeellisiin kakkuihin meneekin vähän enemmän aikaa, niin on niitä silti vaan NIIN kiva tehä! 

Ensi kerralla palaan sit sen puolukkakinuskikakun päivityksen kanssa. :)


4. lokakuuta 2013

MASCARPONE-PÄTKISKERMAKAKKU / HERKKUKATIN SYNTYMÄPÄIVÄKAKKU :)


Näin se on vaan vuosi vierähtänyt ensimmäisestä blogipäivityksestäni! Kauheaa, kun tämä aika menee nopeasti. :) Muistan, kun mietin vuosi sitten, että nyt mä aloitan tämän blogin kirjoittamisen ja olin aivan innoissani. Eipä tuo innostus ole tässä vuoden aikana päässyt laantumaan. Aina odotan yhtä innoissani, että pääsen päivittämään tänne uusimpia leipomuksiani. :)

Tämän vuosipäivän kunniaksi tekasin kermakakun pätkistäytteellä. Löysin pakkasesta vaalean 18 cm halkaisijaltaan olevan kakkupohjan, niin päätin käyttää sen tähän tarkoitukseen. Hommaa nopeutti kyllä huomattavasti, kun ei tarvinnut alkaa ensin kakkupohjaa paistamaan. :) Alla on ohje täytteelle ja koristeille.

Täyte:
1 pss pätkiskarkkeja
noin 5 dl vispikermaa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
vaniljasokeria
1 prk persikka-banaani pilttiä

Kostutus: vaniljamaitoa

Koristelu:
noin 5 dl vispikermaa
tomusokeria
eri värisiä sokerimassan paloja
vaaleanpunaisia koristehelmiä

Täytettä varten vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon mascarponejuusto. Jaa pätkiskarkit kahteen kasaan. Rouhi toinen kasa pieniksi paloiksi ja sulata toinen kasa varovasti mikrossa. Jaa kermamascarponevaahto kahtia. Sekoita toiseen puoliskaan rouhitut karkit ja toiseen sulatetut. Näin saat kaksi erilaista täytettä vaikka käytettiin aivan samoja aineksia. :) 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki osat molemmin puolin ja täytä. Anna täytetyn kakun olla hetken aikaa jääkaapissa ennen koristelua. Voit tällä välin valmistaa koristeet sokerimassoista ja vatkata päälykerman vaahdoksi (mausta tomusokerilla) ja laittaa sen jääkaappiin odottamaan pursotusta. 

Käytä kakun reunojen pursotukseen koripunostyllaa ja päällisen pursotukseen avointa tähtityllaa. Pursota reunat koritekniikalla ja päällisen oman tyylin mukaan. Koristele vielä koristehelmillä ja valmista tuli!! :)


Ensimmäistä kertaa tein tuollaisen koripunospursotuksen ja aika hyvin se onnistui ensimmäiseksi kerraksi. Pientä parantamisen varaa kyllä on vielä! :) 


Sokerimassani olivat päässeet hieman kuivamaan, niin se vähän vaikeutti massan leikkaamista ja kaulaamista tasaiseksi. Kissan silmistä tuli myös vähän surullisen näköiset vaikka niin ei ollut laisinkaan tarkoitus. :D

Tuota täytettä tuli tehtyä vähän liian iso satsi näin pieneen kakkuun ja sitä jäi jonkin verran yli. Tein ylijäävästä osasta alla olevan keksiherkun, jonka sopisi hyvin jälkiruuaksi. Laitoin vain kippoon vuorotellen täytettä ja digestivekeksejä murustettuna. :)


NAM! :)


Vielä en ole kerennyt kakkua maistamaan, mutta jälkkäriksi sitten illalla. :)


3. lokakuuta 2013

BOUNTYPIIRAKKA


Tämä suklainen piirakka maistuu aivan bountysuklaapatukalle! Mikäli pidät kookoksesta, niin tämä piirakka on varmasti sinun mieleen! Itse ainakin tykkäsin tästä tosi paljon. :) Bongasin piirakan ohjeen uusimmasta Leivotaan-lehdestä. 

Melko makeaa piirakka kyllä oli, mutta ei se mitään. Herkut kuulukin olla makeita! :) Laitoin suurin piirtein puolet piirakasta pakkaseen odottamaan herkutteluhetkiä. Tai oikeastaan laitoin osan paloista pakkaseen, etten olisi syönyt koko piirakkaa yksin yhden illan aikana! :D

Pohja:
3 munaa
4½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
225 g  voita
2 dl keitettyä  vettä

Kookoskreemi:
225 g voita 
4 dl tomusokeria
2 munaa  
200 g kookoshiutaleita

Päällinen:
200 g maitosuklaata
½ rkl öljyä
tummaa suklaata

Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen. Vatkaa sitten munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet.

Sulata voi kattilassa veden kanssa ja lisää se sitten muiden ainesten kanssa ja sekoita taikinaksi. 

Leinvinpaperoin noin 24x30 cm vuoka ja kaada taikina vuokaan.Paistaa pohjaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kreemin laittamista.

Valmista kookosvoikreemi. Sulata voi kattilassa ja sekoita sitten muut aineet sulan voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä valmis kreemi täysin jäähtyneen pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Päällystä varten, sulata maitosuklaa mikrossa varovasti ja sekoita öljy joukkoon. Levitä suklaasula palettiveitsen avulla kreemin päälle. Sulata myös pieni määrä tummaa suklaata ja laita se pieneen pursotuspussiin ja pursota piirakalle raidat koristeeksi. 

Anna piirakan jähmettyä jääkissa ennen paloiksi leikkaamista. Leikkaamisessa apuna kannattaa käyttää kuumaa vettä, johon kastat aina veitsen ennen jokaista leikkauskertaa. Tällöin suklaa ei murru/halkeile rumasti leikkauskohdista. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.


Suklaa ja kookos ovat kyllä hyvä yhdistelmä! :)


Piirakka oli ehkä vähän työläs tai oikeataan aikaa vievä, kun piti odotella että pohja jäähtyy ensin ja sitten piti vielä odotella kookoskreemin jähmettymistä, ennen suklaan levitystä. Mutta oli se vain kaiken vaivan arvoista! :) Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä piirakkaa, se vie kielen mennessään! 

By the way... Huomasin, että huomennahan on tasan vuosi siitä kun aloin kirjoittamaan tätä blogia! Eli huomenna pitääkin sitten leipasta jotain hyvää vuosipäivän kunniaksi. ;)