3. helmikuuta 2014

KORVAPUUSTIT JA HERKKUTÄYTEPULLAT




Pullaa, pullaa... Koko kämppä tuoksuu vastaleivotulle pullalle. :) Tosi harvoin tulee tehtyä ihan peruspullaa, jotenkin koen aina taikinan tekemisen niin vaivalloiseksi ja nostatukseen menee niin paljon aikaa. Mutta tulipa nyt oikeen repästyä ja väsättyä itsetehtyä pullaa. :)

Tein puolesta maitolitrasta taikinan. Pari peltiä tein herkkutäytepullia, jotka yrittivät matkia dallaspullia (siinä tosin onnistumatta) ja sitten tein pellillisen tavallisia korvapuusteja. Ohjeen pullataikinaan otin Valion sivuilta.

Taikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suokaa
1 rkl kardemummaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
1½ dl juoksevaa Valio Oivariinia

Korvapuustit:
kanelia
sokeria
raesokeria päälle

Herkkutäytepullatäyte:
2 prk Valion maitorahkaa
noin 250 g huoneenlämpöistä voita
vajaa 200 g vaniljakreemijauhetta
2 rkl vaniljasokeria

Voitelu: kananmuna 


Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi.



Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää joukkoon juokseva Oivariini.. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.


Korvapuusitit. Ota taikinasta pala ja kaulaa se suokakulmion muotoon. Laita taikinan päälle pelmeää voita tasainen kerros, ripottele päälle kaneli ja sokeria. Rullaa taikinan pitkäksi rullaksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Painele palat korvapuustin muotoon ja anna kohota pellillä. Ennen paistoa voitele munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunin keskitasolla, 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Herkkutäytepullat. Valmista täyte ennen kuin alat leipoa itse pullia. Sekoita kaikki täytten ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.  Kun taikina on kohonnut riittävästi, ota siitä pala ja pyöritä se pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyöritä palat pyöreiksi palloiksi ja anna kohota pellille. Painele kohonneiden pullien keskelle ja voitele pullat munalla. Pursota reikiin tekemääsi täytettä. Paista keksitasolla, 200 asteessa noin 10-12 minuuttia riippuen pullien koosta. 

Kierreherkkutäytepullat. Ota kohonneesta taikinasta vielä yksi pala ja kaulaa se samaan tapaan suorakulmioksi, kuin korvapuustien kohdalla. Laita herkkutäytettä taikinan päälle tasainen kerros, rullaa rullallae ja leikkaa paloiksi ja aseta pellille. Anna kohota. Voitele kohonneet pullat munalla ja paina pullia vähän keskustasta alaspäin ja pursota vielä täytettä pullien päälle. Paista noin 10-15 minuuttia 200 asteessa. Paistoaika on taas riippuvainen pullien koosta. 

Sitten ei muuta kuin lasi täyteen kylmää maitoa ja pullia maistelemaan! :)


Lämpimät korvapuustit ovat NIIN hyviä! :)


Herkkutäytepullat olivat myös oikein hyviä! Harmitti vain kuin muistin, että mulla olisi ollut enemmän sitä vaniljakreemijauhetta varastossa mutta toisin kävi. Olisin kyllä laittanut täytteeseen enemmän sitä kuin tuo about 200 g. Täyte oli nyt enemmänkin rahkatäyte, kuin vaniljatäyte, jollaisen sen halusin olevan. Nooh, ensi kerralla pitää varautua vähän paremmin. :)


Näitten kierrepullien kohdalla yritin tosiaan matkia legendaaria dallaspullia, mutta eihän siitä okein mitään tullut. Aika rumilta ne kyllä näyttivät omasta mielestäni ja siskonikin taisi tokaista, että ihan kuin joku olisi kännissä tehnyt noita pullia. Heko hee... :) Täytenee vielä siis yrittää petrata tuota visuaalista puolta ensi kerralla. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille