16. maaliskuuta 2014

KEY LIME PIE JÄLKIRUOKAKULHOSTA



Perinteinen key lime pie on aina kuulunut makeisiin suosikkeihini. Uusimmasta Leivotaan- lehdestä bongasin hieman muunnellun version kyseisestä herkusta jälkiruokamuotoon. Oli tuota reseptiä heti kokeiltava näin viikonlopun kunniaksi ja todettava että HYVÄÄ oli. :)

Valmistin annokset perinteisiin jälkiruokakippoihin ja näin niitä tuli neljä kappaletta. Annokset olivat aika isoja ja mielestäni pienempikin määrä per annos olisi riittänyt. Jälkiruokakippojen rinnalla voisi ihan hyvin käyttää vaikka juomalaseja tai jotain pienempiä annosmaljoja. :)

Pohja:
8 kpl digestivekeksejä
½ tl jauhettua kanelia

Täyte:
1 liivatelehti
2 dl vispikermaa
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
1 limetin kuori raastettuna ja mehu puristettuna

Koristelu:
keksimurskaa ja kiiwiä

Laita aivan ensin täytteen liivate kylmään veteen likoamaan. Murksaa pohjan keksit ja lisää joukkoon jauhettu kaneli, sekoita. Annostele keksimurska tasaisesti kaikkien annosmaljojen pohjalle. Huom! Säästä keksimurskaa vähän myös koristeluun.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pese limetti hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu erilliseen lasiin. Sekoita kermavaahdon joukkoon kondensoitu maito ja limen kuoriraaste. Kiehauta limen mehu kattilassa tai mikrossa kiehuvaksi. Liuota liivatelehti kuumaan mehuun ja lisää mehu ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lusikoi täyte tasaisesti annosmaljojen kesken ja laita ne jääkaappiin jähmettymään. Noin 2-3 tuntia jääkaapissa riittää hyytymiseen. 

Koristele hyytyneet jälkiruoat keksimurskalla ja pieniksi paloiksi leikatulla kiiwillä. :) 


Nami nam, makean raikasta herkkua! :)


Kiiwi sopi hyvin koristamaan jälkiruokaa ja tuomaan vielä raikasta makua!


Kondensoitu on hyvin makeaa ja melko makeaahan myös näistäkin herkuista tuli. Kovin isoa annosta ei siis kerralla pystynyt nauttimaan vaikka hyvää olikin. :)

Huomasin muuten, että seuraavana päivänä syötynä tuo pohjalla oleva keksimurska oli hieman saanut kosteutta täytteestä. Ttäten se ollut enää niin murenevaa, vaan tiviimpää ja näin ollen helpomaa syötävää lusikalla. :)

2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille