5. maaliskuuta 2014

KREEMI-BROWNIE


Tällaisen herkullisen kreemi-brownie ohjeen bongasin yhdestä suklaaunelmat-leivontakirjasta. Selailin kirjaa eräänä iltana ja nähtyäni kuvan leivonnaisesta, halusin heti testata reseptiä. Kaikkia aineitakin löytyi kaapista, niin ei auttanut kuin alkaa leipoa. :D

Täyte + taikina:
6 rkl suolatonta voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 tl vaniljasokeria
250 g hienosokeria
2 munaa
3 rkl kaakaojauhetta
100 g jauohoja siivilöytynä
1 tl leivinjauhetta
30-50 g mantelirouhetta

Kuorrute:
50 g voita
1 rkl maitoa
100 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Ota nelikulmainen vuoka, noin 20x20 cm. Voitele vuoka ja laita leivinpaperi siihen. 

Valmista ensin väliin tuleva kreemi. Vatkaa keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri ja 25 g sokeria. Laita kreemi sivuun odottamaan tulevaa käyttöä. 

 Vatkaa munat ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita voi ja kaakaojauhe kulhoon ja sulata mikrossa niin kauan, että voi on ihan sulaa ja sekoita hyvin. Lisää tämä seos sitten munasokerivaahtoon ja sekoita. Hämmennä varovasti joukkoon jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe. 

Laita puolet taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Laita sitten kaikki tekemäsi kreemi taikinan päälle ja tasoita. Lisää vielä loput taikinasta päälle ja paista uunissa noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla paiston jälkeen. 

Valmista kuorrute. Sulata voi maitoon lisättynä ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä kaakaojauhe. Levitä kuorrute jäähtyneen paistoksen päälle tasaisesti. Anna jähmettyä jonkin aikaa. Leikkaa reunat pois. Leikkaa levystä pieniä 4x4 cm paloja. Itse säilytin valmiita paloja jääkaapissa. :)


Kerta kaikkisen hyviä! :D



Tuota kreemiä olisi välissä saanut olla runsaamminkin. Ensi kerralla teen tuplamäärän täytettä! :)



Nam nam!!


Nämä browniet ovat melko makeita, joten noin pienet palat ovat juuri sopivia suupaloja. Tosin nämä olivat niin hyviä, että yksi pala ei riittänyt. :) 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille