28. maaliskuuta 2014

SACHERKAKKU



Nyt täytyy kyllä sanoa, että tämä kakku ei ollut mikään maailman helpoin tehä! Syynä tähän oli meidän uusi kiertoilmauuni, jota en vielä oikein hallitse kunnolla! :D Aina ei voi leipominenkaan mennä kuin Strömsöössä! :D

Ïtselläni meinas kyllä usko loppua, kun yritin tehdä tuota kakkupohjaa tälle syntisen suklaiselle sacherkakulle. Jouduin meinaan tehä pohjan kaksi kertaa epäonnistuneen paiston vuoksi ja siltikään en saanut pohjaa onnistumaan toivotulla tavalla. Kirosin uunin maasta taivaaseen, kun en vain kertakaikkiaan osannut paistaa pohjaa sillä vaikka kuinka yritin. :D Tarkistin ohjeen moneen kertaan ja mitään en sen puolesta ollut tehnyt väärin ja taikina vuokaan laittaessakin tuntui juuri oikeanlaisela. Mutta sitten uunissa, pohjan pinta kovettui marenkimaiseksi ja sisälmys jäi aivan raa'aksi. :( Kolmatta kertaa en enää viittinyt pohjaa tehä, vaan tyydyin epäonnistuneeseen pohjaan ja tällainen lopputulos siitä sitten tuli. :) 

Pohja:
200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
2½ vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus: 
1 dl kahvia
1 rkl rommia

Täyte:
1 prk aprikoosimarmeladia (Saarioinen)
2 dl vispikermaa
50 g tummaa suklaata (70%)

Suklaa ganache:
25 g voita
1 dl kermaa
150 g tummaa suklaata

Koristelu: pari palaa maitosuklaata

Valmistele kakkuvuoka (24 cm) valmiiksi laittamalla pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Pieni suklaa kattilaan ja lisää joukkoon voi. Sulata nämä miedolla lämmöllä ja ota kattila pois liedeltä. Vatkaa sokeri ja munat kovaksi vaahdoksi ja lisää voisuklaa-seos  joukkoon varovasti sekoittaen. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen muun taikinan joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Tarkista kypsyys ja anna kakun seista vuoassa jonkin aikaa, ennen kuin kumoat sen.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen tai kolmeen osaan. (Itse leikkasin vain kahteen osaan.) Sekoita kahvin joukkoon rommi ja kostuta pohjat sillä. Suklaa täytettä varten sulata suklaa varovasti mikrossa, vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä sitten nämä hyvin keskenään. Sivele ensin pohjan päälle aprikoosimarmeladia ja laita sitten kaikki suklaakerma tasaiseksi kerrokseksi. Laita vielä kerros marmeladia myös kansipohjan alle ja laita kermakerroksen päälle. Päällystä koko kakku reunoineen vielä tasaisella marmeladikerroksella. Laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat ganachen.

Suklaa kuorrutusta varten pilko suklaa pieniksi paloiksi. Laita voi pieneen kattilaan ja sulata se liedellä. Lisää joukkoon kerma. Lämmitä voikerma-seosta sen melkein kiehumispisteeseen, mutta älä annan seoksen kuitenkaan kiehua. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaa, sekoita niin kauan että suklaa on sulanut ja seos on tasaisen kiiltävää. Ota kakku jääkaapista ja kaada suklaa ganache kakun päälle, levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään. 

Halutessasi voi vielä kirjoittaa kakun pintaan SACHER - tekstin sulalla suklaalla. 


Olihan tämä ihan hyvää vaikka pohja nyt olikin hieman epäonnistunut! :) 
Olisin muuten kirjoittanut tuon teksin kakun pintaan tummalla suklaalla, jos sitä olisi vielä ollut kaapissa. Jotenkin tuo maitosuklaalla kirjoitus erottuu liian hyvin muusta kakusta. :D


Aika tuhtia tavaraa kakku oli, tosi suklaista ja raskasta. Mutta hyvää! :)


Hieman myös itseäni harmittaa, kun ylin kakkupohja pääsi halkeamaan kesken täyttöpuuhien. Sen vuoksi kakun pinnassa näkyy tuollainen ikävä "railo".  :)

Ehkä mä vielä jokin päivä opin paistamaan tuolla meiän uunilla kunnolla, niin tulee kakut onnistumaan huomattavasti paremmin jatkossa. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille