17. huhtikuuta 2014

MÄMMIKAKKU



Pitihän sitä näin pääsiäisen kunniaksi väsätä tällainen mämmikakku. Itse pidän mämmistä, joten kakkukin maistui mulle todella hyvin. Jotkut taas eivät voi sietää mämmiä. Kakku jakaa varmasti paljon mielipiteitä. :) 

Pohja;
150 g digestive-keksejä
50 g voisulaa
1/4 dl appelsiinimehua

Täyte:
5 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
½ dl sokeria
350 g mämmiä
1/4 dl appelsiinimehua

Koristelu:
2 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
suklaamuna-karkkeja

Laita eka täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valmistele myös 24 cm irtopohjavuoka. Voitele ja tomusokeroi vuoan reunat (reunat tulevat siistiksi, kun kakku irrotetaan vuoasta). Pingota vielä leivinpaperi pohjalle. 

Murskaa pohjaan tulevat keksit ja sulata voi esimerkiksi mikrossa. Sekoita kakki pohjan aineet keskenään ja painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja rahka ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ota täytteestä noin yhden desin verran täytettä syrjään. Sekoita loppuosaan mämmi. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana mämmiseokseen koko ajan sekoittaen. Yhdistä sitten mämmiseos ja erilleen otettu rahkaseos keskenään kevyesti sekoittaen. Kaada valmis täyte vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja laita tarjoiluvadille. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pursota seokselle koristeet kakun päälle ja koristele vielä suklaamunilla. 


Herkullista! Täyte oli todella pehmeää ja se aivan suli suuhun! :)


Nuo suklaamunakarkit toivat kivasti väriä kakkuun! 


Kakkua maistui itselle pala jos toinenkin. ;)



Tein kakun tosiaan tuohon 24 cm vuokaan ja mielestäni kakusta tuli aivan liian matala omaan makuun. Mikäli yhtään tykkää korkeammista kakuista, niin suosittelen tekemään tämän pinempään vuokaa. Jokin 18-20 cm vuoka olisi varmaan juuri passeli. :) Muuten kakusta ei ollut mitään moitittavaa. :)

Tähän loppuun on aivan pakko laittaa muutaman kuvan kuvasarja meiän Teuvosta, joka kovasti oli apuna kuvausvaiheessa ja yritti siepata tassullaan karkkeja! :D 


"Jaahas, pöydällä näyttäisi olevan jotain hyvää."


"Taidanpa yrittää täältä takakautta päästä käsiksi kakkuun!"


" Ja nyt isken salaman nopeasti tassullani, niin kukaan ei huomaa mitään. Mau!"

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille