26. toukokuuta 2014

LOHIHYYDYKEKAKKU


Ohoh... Onpas edellisestä päivityksestä päässyt jo vierähtään aikaa! Olen tosin päättänyt, että näin kesän tullessa en pahemmin sisällä viitti märehtiä, kun voi ulkona nauttia auringosta ja hyvästä ilmasta. Tällaiset kylmät ja sateiset päivät ovat hyviä päiviä kirjotella tänne. :)

Tein viikonloppuna koeversion lohihyydykekakusta siskon pojan rippijuhliin. Tämä oli ihan ensimmäinen suolainen hyydykekakkuni. :) Kyselin töissä vähän vinkkejä kakun tekoon ja sainkin yhdeltä työkaverilta reseptin tähän kakkuun. Täytyy kyllä sanoa, että kakusta tuli TODELLA hyvää! :)

Pohja:
200 g maalahden limppua
75 g voisulaa

Täyte:
5 liivatelehteä
300 g kylmäsavulohta
200 g cream fraichea
400 g raejuustoa
2½ dl kermaa
1 nippu ruohosipulia silputtuna
1-2 tl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Koristelu:
tilliä
kurkkua 
sitruunasiivuja


Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Valmistele 24 cm irtopohjavuoka pingottamalla leivinpapaperi pohjalle. 

Sulata pohjaan tuleva voi mikrossa. Revi leipäpalat hieman pienemmiksi ja tee niistä monitoimikoneella pientä leipämurua. Yhdistä voi ja leipämurut keskenään. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi. 

Silppua lohi monitoimikoneessa pieneksi. Yhdistä cream fraiche, raejuusto, ruohosipuli ja lohi ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos täytteeseen ja sekoita. Lisää tämän jälkeen vatkattu kerma varovasti täytteeseen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. 

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jaakaapissa mielellään seuraavaan päivään saakka. Irrota valmista kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koriste haluamallasi tavalla. 


NAM! :D 


Tämä on kakku mun makuun! :)


Sekä pohja että täyte oli pehmeää ja helposti leikattavaa. Koristelut ovat aika aneemiset, mutta tuohon hätään kaapista ei muita koristeita löytynyt. Oikein juhlaversioon ajattelin laittaa koristeeksi vielä noiden lisäksi katkarapuja ja ehkä vielä pari lohisiivua. :)


Olis varmaan Tepallekin maistanut kakku. Sen verran kovasti se yritti haistella kakkua. :D


Tällainen hyydytetty voikkarikakku on mielestäni kivaa vaihtelua perinteiselle versiolle. Ja mikä parasta, tämä on huomattavasti nopeampi tehä kuin perinteinen voileipäkakku. :) 

Ajattelin tehä vielä tästä myös kinkkuversion rippijuhliin herkuteltavaksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille