4. kesäkuuta 2014

KINKKUHYYDYKEKAKKU


No niin, tässä tuleepi kinkkuinen versio hyydykekakusta. Tämä oli kans tosi hyvää! :)

Pohja:
noin 270 g Real ruisleipää
noin 80-85 g voisulaa

Täyte:
5 liivatelehteä
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 prk piparjuurituorejuustoa (á 125 g)
200 g cream fraichea
300 g ylipyksää palvikinkkua
1 purjo
1 iso punainen paprika
1 maustekurkku 
2½ dl kuohukermaa (Flora)
mustapippuria, suolaa, sinappia
½ dl vettä

Koristelu:
rucolaa
paprikaa
minitomatteja
kurkkua
kinkkusiivuja
persiljaa

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valmistele 24 cm irtopohjavuoka pingottamalla leivinpaperi pohjan ja reunan väliin.

Murskaa leipä tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Sulata voi mikrossa ja yhdistä leipämurun kanssa. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

Yhdistä kulhossa molemmat tuorejuustot ja cream fraiche, sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Leikkaa kinkku paloiksi, laita tehosekoittimeen pyöräytä pari kertaa. Pilko purjo, paprika ja maustekurkku. Lisää nämä nämä ja kinkku massaan sekaan ja sekoita. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sinapilla.  

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Kiehuta vesi ja lisää liivatelehdet kuumaan veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten täytemassa joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää seokseen lopuksi kerma varovasti sekoittaen. Kaada täyteä vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkapissa seuraavaan päivään saakka. Irrota valmis kakku vuoasta, aseta tarjoilualustalle ja koristele mielesi mukaan.  :)


Tällaiset voikkarikakut ovat kyllä kivoja piristeitä perinteisten rinnalla. :)


Namskis! :P


Rucolaa olisin laittanut kakun päälle huomattavasti enemmän jos sitä olisi ollut enemmän kaapissa. :D


Täytteestä tuli melko "tiivistä ja raskasta" tuorejuuston ansiosta, mutta hyvää se oli kuitenkin! :)


Ylhäällä vielä virallinen kakun maistaja, Tepa-kolli. Hän on aina niin innokkaasti maistamassa kaikkia herkkuja. :D



6 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä ohjeelta. Täytyypä viikonloppuna kokeilla, kun ohjeen mukaan ei tarvita mitään erikoisia aineita, onneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla. Itse ainakin tykkäsin tästä paljon. :)

      Poista
  2. Montako annosta tästä tuli? Oon tekemässä tyttären synttäreille ja mietin montako tarttee n.37hengelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kamala...nyt en kyllä ihan tarkkaan muista! Tietty annosmäärä riippuu myös siitä, kuinka isoja paloja vieraat ottavat. :) Jollei sitten jo paloittele kakkua valmiiksi. Mutta mitähän tohtisin sanoa.... Kyllä tämän 24 cm kakun pitäisi ainakin noin 12-15 hengelle riittää.

      Poista
  3. Voinko tehdä tämän jo tänään illalla? Jos kakkua siis tarjoillaan lauantaina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan, anteeksi myöhäinen vastaaminen. Itse tekisin kakun kyllä vasta tarjoilua edeltävänä iltana. Mutta kyllä sen hätätapauksessa voi tehdä aikaisemminkin . :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille