10. heinäkuuta 2014

PIIMÄKAKKU


Töissä tehdään kondispuolella aina välillä ihanalta maistuvia ja tuoksuvia piimäkakkuja. Viimeksi tänään.... :D Kakkujen tullessa uunista, koko leipomon täyttää huumaava neilikan ja kardemumman tuoksu, joka on vain niin kertakaikkisen hyvä tuoksu. :)Aina tuolloin mietin, että nyt pitäisi kans kotona tehä tämä kyseinen kakku ja nytpä sen sitten tein. :)

Tämä olikin eka kerta kun väsäsin tällaisen piimäkakun ja ihan hyvää siitä tuli. Kyllä se sama ihana tuoksu leijaili kakkua paistaessa myös kotonakin. :)

Massa: 
3 dl piimää
200 g voisulaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele torvivuoka hyvin ja ripottele sinne vähän kaurahiutaleita. 

Sekoita ensin keskenään piimä, siirappi, mausteet ja sokeri. Sulata voi ja sekoita se seoksen joukkoon. Mittaa kulhoon sooda ja jauhot. Lisää nämä lopuksi massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Käsin sekoitus riittää, ei tarvita mitään sähkövempeleitä. :) 

Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta tarvittaessa. Paista uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes kypsä.


Hmmm... Kämpässä tuoksui aivan joululle, kun teki tätä kakkua. :)


Herkullista...muuta ei voi sanoa! :)


Vuokaan laitetut kaurahiutaleet olivat kivan näköisiä kakun pinnalla. :)


Leikkasin kakun puoliksi ja pakastin toisen puolen saman tein, kun kakku oli jäähtynyt kunnolla. Ennen en ole niinkään välittänut kahvikakuista, mutta nyt oon niistäkin alkanut tykkäämään. Helppoja tehä, voi pakastaa yllätysvieraiden varalle ja ennen kaikkea, ne on HYVIÄ! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille