3. heinäkuuta 2014

TUHTI KESÄHALKO


Janin toiveesta syntyi tällainen kesäinen kääretorttu kermakuorrutuksella. :) Mielestäni torttua kuvaa paremmin sana HALKO, sillä siitä tuli niin iso ja tuhti leivonnainen. 

Täytyy kyllä sanoa, että monesti yksinkertainan on parasta. Tässäkin tapauksesa tortun väliin laitoin vain mansikkahilloa ja kermavaahtoa vaniljarahkalla maustettuna. Hyvää oli ja nuo marjat toivat kivasti näyttävyyttä ja piristystä perinteiseen torttuun. :)

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
noin 300 g mansikkahilloa
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1-2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
2½ vispikermaa
1-2 rkl tomusokeria
+ tuoreita vadelmia, pensasmustikoita ja sitruunamelissan lehtiä

Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa ne parissa erässä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada massa leivinpaperoidulle pellille ja tasoita. Paista 200 asteessa, keskitasolla noin 10 minuuttia. Kippaa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu sokeria ja poista pohjan päältä leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkooon rahka ja vaniljasokeri. Levitä täysin jäähtyneelle pohjalle reilusti mansikkahilloa ja sitten koko kermarahka-täyte. Rullaa pohja rullalle ja jätä ympärille leivinpaperi. Anna tortun olla jonkin aikaa jääkaapissa.

Vatkaa kuorrutteeksi tuleva kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kerma kauttaaltaan tortun ympärille ja koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.


Kesä, kesä, kesä.... :D


Halko oli erittäin mehevä ja maukas! :)


Pohjaa oli hieman vaikea rullata rullaksi, koska täytettä oli niin paljon. Loppujen lopuksi rullaus onnistui hyvin leivinpaperin avustuksella. Runsaan täytteen ansiosta nimesinkin herkun tuhdiksi kesähaloksi. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille