13. elokuuta 2014

KANELISET KAURAKEKSIT


Ohoh... Onpas tämä aika vierähtänyt nopeasti ja pian alkaa kesä olla lopuillaan. Itsellä on kylläkin vielä parisen viikkoa lomaa jälellä! :) 

Kovin paljoa ei ole nyt kesän aikana tullut leivottua kovien helteiden takia. Kun kämpässä oli sisällä pahimmillaan sellaiset +30 astetta, niin ei mielellään viitsinyt laittaa uunia päälle ja alkaa leipoa. Eikä kyllä olisi voimia ollutkaan. Jotenkin nuo kovat helteet vei ihan voimat pois! :) Ehkä sitä taas tässä syksyn aikana tule leivoskeltua enemmän.

Kuumuudesta huolimatta tein tuossa muutama päivä sitten tällaisia nopeita ja helppoja kaurakeksejä kanelilla höystettynä. Ohjeen bongasin uusimman Yhteishyvä-lehden vällissä olevasta ruokavihkosesta. Massasta tulee noin 50 kappaletta, riippuen minkä kokoisia haluaa tehä. :)

Massa:
100 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 muna
1½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Sulata ensin margariini mikrossa ja sekoita sitten joukkoon kaurahiutaleet. Vaahdota erillisessä kipossa muna ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kuivat aineet ja kaurahiutaleseos, sekoita tasaiseksi massaksi. 

Nostele massasta teelusikan avulla pieniä palleroita paperoidulle uunipelille tai laita massa pursotuspussiin ja pursota pienet taikinanokareet pellille. Muista jättää tarpeeksi leviämisvaraa, sillä nämä keksit leviävät kunnolla paiston aikana. 

Paista keksejä uunin keskitasolla, 175-asteessa noin 10 minuuttia. Mitä isompia keksiä teet, sitä pitempi paistoaika. :) Anna keksien jäähtyä kunnolla paiston jälkeen. 


Nam nam, hyvä ja helppoja valmistaa! ;)


Itse pursotin massan leivinpaperille, tällä tapaa keksien reunoista tuli siistit ja pyöreät. :)


Sain kummipojaltani/serkuitani synttärilahjaksi tällaisen ihanan karkki/leivonta-aiheisen purnukan. Tämä oli juuri sopiva säilytyspaikka kaurakekseille. :)


Nopeasti nuo keksit vain hupenivat purkista.  :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille