18. elokuuta 2014

SUOLAISTA PURTAVAA; TEX MEX-PIIRAKKA


Tätä suolaista piirakkaa en oikeastaan suunnitellyt yhtään etukäteen. Käytin kaikkia mahdollisia aineita, mitä kaapista tekohetkellä sattui löytymään. :)

Pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
noin 1 rkl vettä

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 punasipuli
suolaa 
pippuria
1 pss (40 g) taco-mausteseosta
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2½ dl kolmensipulin ruokakermaa (Valio)
100 g valkosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
150 g mozzarella-emmental juustoraastetta
noin 1 dl persiljasilppua

Valmista ensin pohja. Voitele noin 24-26 cm piirakkavuoka. Mittaa kippoon margariini, jauhot ja suola. Nypi tasaiseksi muruksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita/vaivaa nopeasti kiinteäksi palloksi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaita pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, tai sen aikaa kun valmistat täytteen. 

Ruskista täytteen jauheliha ja lisää joukkoon punasipuli silppu. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisää sitten tacomauste ja sekoita se hyvin jauhelihan joukkoon. Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi ja lisää täytteeseen. 

Sekoita keskenään ruokakerma, tuorejuusto ja munat. Kaada täyteen joukkon ja sekoita. Lisää seuraavaksi juustoraste ja persilja, sekoita tasaiseksi massaksi. 

Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista noin 30-35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jos pinta tummuu kovasti paiston aikana, laita päälle leivinpaperi tai folionpala. :)


Pahoittelen hiukan kehnoja kuvia! Oli niin kova kiire syömään piirakkaa, että kuvat vähän kärsivät kiireestä. Oli siis hyvää piirakkaa! :D


Ehkä himpun verran piirakka oli omaan makuun suolaista. Mielestäni en suolaa laittanut paljoa, mutta ehkä tuosta tacomausteesta tuli sitten niin paljon suolaa mukana. En tiiä... :D Mutta ei tuo suolaisuus kovasti häirinny, hyvin piirakka maistui siitä huolimatta. :)

Tarkoituksenani oli laittaa täytteeseen myös fetapaloja, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Mutta kuinka kävikään... Unohin ne tyystin täytteestä! :) Laitoin piirakan uuniin ja aloin siivota jälkiä. Laittaessani tavaroita takaisin jääkaappiin, huomasin hyllyllä täyden fetapaketin. Dääm! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille