16. syyskuuta 2014

APPELSIINI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


Viime lauantaina sain kylään hyvän ystäväni lastensa kanssa. :) Tätä varten halusin tehä jotain hyvää tarjottavaa kahvipöytään. Niinpä päätin valmistaa appelsiinilta maistuvan juustokakun valkosuklaalla höystettynä. :)

Pohja:
250 g vaniljan makuisia täytekeksejä (Pirkka)
60 g voita sulatettuna

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g appelsiinijugurttia
200 g valkosuklaata
5 liivatetta
1 dl appelsiinimehua (God Morgon-mehua)

Kiille + koristelu:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua (God Morgon-mehua)
1 vaniljatäytekeksi
pari palaa valkosuklaata

Ota esille 24 cm irtopohjavuoka. Vuoraa pohja leivinpaperilla ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Laita tässä vaiheessa myös täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Murskaa pohjan keksit ja sekoita yhteen voisulan kanssa. Taputtele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon tuorejuustot sekä jugurtti, sekoita tasaiseksi massaksi.  Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa pienissä lämmityserissä. Anna vähän aikaa jäähtyä ja lisää sitten suklaa massan joukkoon ja sekoita hyvin. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet mehuun. Sekoittele vähän aikaa liivateseosta jos se on kuumaa. Lisää tämä sitten ohuena nauhana muun täytteen joukkkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan  ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3-4 tuntia. 

Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kuumenna ½ dl mehusta kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada loput mehusta joukkoon ja sekoittele vähän aikaa kunnes seos jäähtyy vähäsen. Kaada valmis kiille varovasti hyytyneen täytteen päälle. Anna taas hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. 

Irrota valmis kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. "Höylää" puukolla/veitsellä suklaasta lastuja ja ripottele niitä kakun reunoille. Murskaa keksi pieneksi muruksi ja ripottele tätä myös kakun ympärille. 

Sitten vain kakkua leikkaamaan ja herkuttelemaan! :D 


Kakku sopii hyvin appelsiinin ystäville! :)


Nami nam, tykkäsin kakusta tosi paljon! ;)


Kakun syömistä ei voinut jättää vain yhteen palaan.... pakko oli ottaa lisää! ;)


Suosittelen testaamaan tätä! Mikäli ei niin välitä appelsiinista, niin sen pystyy hyvin korvaamaan jollain muulla maulla. :)


Kakku oli sen verran iso, niin laitoin reilun palan kaverille mukaan kotiinviemiseksi. Näin ei tarvinnut syyä koko kakkua aivan yksin. :D


4 kommenttia:

  1. Voisko valkosuklaan korvata maitosuklaalla? T: Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta tuon valkosuklaan tilalle voi laittaa maitosuklaata. Tällöin tosin kakun maku muuttuu, mutta uskon että maitosuklaa sopii myös tähän hyvin. En ole ite kokeillu tätä maitosuklaaversiona. :) Mikäli päätät tehä kakun eri suklaalla, niin tule ihmeessä kertomaan kuinka kävi! :)

      Poista
  2. Hmm ehkä minun pitää uskaltautua. :) Olen enemmän maitosuklaan ystävä kuin valkosuklaa. Yritän muistaa tulla mainitsemaan miten kävi jos tosiaan uskaltaudun kokeilemaan. Katsotaan mitä Björn tykkää... T: Anna

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille