2. syyskuuta 2014

MUSTIKKAJUUSTOKAKKU UUNISSA


Janin pyynnöstä leipasin viikonloppuna tällaisen mustikkaisen juustokakun uunissa. :) Tämä oli ensimmäinen uunissa tekemäni juustokakku. Hyydytettäviä versioita puolestaan oon tehnyt vaikka kuinka paljon, mutta jotenkin nämä uunissa tehtävät on jääny tyystin testaamatta. 

Täytyy kyllä sanoa, että tämä oli hyvää!! Aivan omasta päästä en tätä ohjetta keksinyt, vaan otin reseptin Mailis Penttilän blogista. Mailis oli yksi lemppari kilpailijoista Koko Suomi leipoo- ohjelmassa. :) Ei muuten ole enää kuin muutama viikko ja alkaa toinen kausi tuosta kyseisestä ohjelmasta. Jee! :)

Tee kakku 18-20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
150 g digestivejäkeksejä
100 g voita sulatettuna

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g cream fraichea
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 vaniljatangon siemenet
3 munaa
noin 1½ - 2 dl mustikoita

Koristelu:
mustikoita 
tomusokeria

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 5 minuuttia. 

Sekoita keskenään tuorejuusto ja cream fraiche. Lisää joukkoon sokeri, jauhot ja vaniljatangon siemenet. Sekoita massa hyvin sekaisin. Lopuksi lisää munat yksitellen massan mukaan hyvin vatkaten. Kaada puolet valmiista täytteesta vuokaan ja ripottele pinnalle mustikat. Kaada mustikoiden päälle loput täytteestä. 

Paista uunin alatasolla reipas tunti ja niin kunnes kakun pinta on kauniin värinen. :) Vuoan reunoista valuu luultavasti rasvaa paiston aikana, joten uunin pohjalle kannattaa laittaa esimerkiksi leivinpaperi, jotta rasvat eivät valuisi uuniin. 

Anna kakun jäähtyä vuoassa ja irrota se sitten varovasti. Lisää päälle mustikoita ja sirottele vielä tomusokeria. Sittten kakkulapio viuhumaan ja herkuttelemaan! :)


 Nam nam, mustikat on niin hyviä! :)


Kakku ei ole yhtään makea vaan juuri sopivaa ja täyte on ihanan pehmeää. :)


 Tomusokeria olisin voinut sirotella vielä hiukan lisää päälle koristeeksi. :D


Yhen palan syötyä...oli aivan pakko ottaa lisää! ;)


Suosittelen kyllä testaamaan tätä! Hyvää oli ja Janikin jopa tykkäsi tästä. :) Ensi kerralla laitan varmaan vähän enemmän vielä mustikoita tuonne täytteen sisään. Omaan makuun niitä oli ehkä hiukan liian vähän. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille