30. syyskuuta 2014

ROCKY ROAD BROWNIE



Pieneen makean nälkään tein tässä jokin aika sitten tällaista rocky road brownieta. Oli muuten hyvää ja tosi makeaa herkkua! :)

Valmista herkku melko pieneen vuokaan, about 23 x 23 cm.

Pohja:
100 g jauhoja
140 g sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
225 g voita sulatettuna
2 munaa
noin 50 g suolapähkinöitä
noin 50 g cashewpähkinöitä

Kuorrute:
200 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
noin 3 rkl kermaa - lisää tarpeen mukaan enemmän
1 tl vaniljasokeria
+ minivaahtokarkkeja

Lämmitä uuni 160 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi. 

Siivilöi yhteen jauhot, sokeri, kaakaojauhe,leivinjauhe ja vaniljasokeri. Paina näiden aineiden keskelle kuoppa ja hämmennä joukkoon sulatettu voi ja munat. Vatkaa hyvin sekaisin. 

Rouhi pähkinät pienemmiksi ja sekoita massan joukkoon. Kaada massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta kiinteytyy. Muista että brownie on sisältä taikinamaista, älä paista liian pitkään. :) Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet sekaisin, että saat siitä helposti levittyvää. Lisää tarvittaessa enemmän kermaa, jotta saat kuorrutteesta tarpeeksi notkeaa. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen pohjan päälle ja painele pintaan kevyesti pieniä vaahtokarkkeja. Anna jähmettyä ja leikkaa pieniksi paloiksi, noin 16 palaan. 


 Brownien mausta mulle tuli ihan mieleen Snickers-patukka. :)


 Hmmmm.... hyvää! :)


Suolapähkinät toivat kyllä kivasti makua pohjaan!


Pohjassa voisi käyttää oikeastaan mitä pähkinöitä itse haluaa ja mistä pitää eniten. Mietin myös pistaasipähkinöitä, ne olis kans ollu varmaan hyviä tässä. Ehkä ens kerralla kokeilen niitä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille