31. lokakuuta 2014

HALLOWEEN; LAKRITSIHÄMÄHÄKIT



No niin, viimein koitti tämä päivä... Se on Halloween nyt! :) Pian kuolleet nousevat haudoistaan sekä haamut ja muut örkit alkavat vaeltaa ulkona. :D

Päivän kunniaksi valmistin tällaisia lakritsilta maistuvia hämähäkkejä. Tarkkaavaisimmat varmaan huomaavat että näiltä otuksilta puuttuu jonkin verran jalkoja ollakseen hämähäkkejä. :D Noita jalkoja oli sen verran vaikea laittaa paikoilleen etteikö kaikki koristeströsselit olisi irronneet, joten tyydyin tekemään näistä nelijalkaisia otuksia. :)

Massasta tulee noin 10-15 kappaletta hämähäkkejä.

Massa:
4 dl kaurahiutaleita
1 dl tomusokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
1½ rkl lakritsijauhetta
½ dl kookoshiutaleita
100 g huoneenlämpöistä voita
noin 1 rkl kahvia tarvittaessa

Koristelu:
lakritsiströsseleitä
valkoista ja mustaa sokerimassaa
mustaa lakunauhaa (Snöre)

Sekoita kaikki massan aineet keskenään sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää tuota kahvia joukkoon mikäli massa tuntuu kuivalta. Itse lisäsin kahvia joukkoon. :)

Pyörittele massasta palloja. Kaada strösseleitä esim. pieneen kulhoon ja pyöritä pallot niissä. Tee sokerimassasta silmät ja paina ne paikoilleen. Mikäli silmät ei pysy kiinnu palloissa, ne voi kiinnittää esimerkiksi sulalla suklaalla. Leikkaa lakunauhasta sopivan mittaisia paloja jaloiksi. Paina hammastikuilla valmiit kolot pallon molemmille puolille ja laita lakunauhat koloihin jaloiksi. 

Sit ei muuta kun herkuttelemaan. Säilytä valmiita hämähäkkejä jääkaapissa. 


Hmmm.... nämä maistuivat kivasti kookokselta ja lakritsilta. Tykkäsin! :)


Heh... Huomasin että näistä hämähäkeistä tuli aika surullisen näköisiä. Ainakin tuossa ylemmässä kuvassa taka-alalla oleva on melko surumielisen näköinen. Ehkä se pelkää sivuilta hyökkääviä "oikeita" hämähäkkejä. :D


Hauskaa Halloweenia kaikille! 

Happy Halloween!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille