15. lokakuuta 2014

HALLOWEENIN VANILJARAHKAMUFFINSIT


Pian koittaa taas aika haamujen, noitien, hämähäkkien ja kaikkien muiden kauheiden kummajaisten... IIK, Halloween! :)

Kuten oon jo varmaan aikasemmin sanonut että tykkään Halloweenista paljon, ei tämäkään vuosi ole poikkeus. :) Virttäyduin jo Haloween tunnelmaan tekemällä vaniljamakuisia  rahkamuffinseja ja koristeiksi halusin ehottomasti tehä noidanhattuja ja KISSOJA. ;)

Tällä reseptillä tulee 12 kappaletta normaalin kokoista muffaria. 

Massa: 
2 munaa
1½ dl sokeria
1 prk (á 200 g) vaniljarahkaa (Valio)
1 dl juoksevaa rasvaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g pehmeää voita
5 3/4 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
elintarvikevärejä

Koristeet:
marsipaania/sokerimassaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Aseta paperiset vuoat muffinsipellille valmiiksi. 

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää munasokerivaahtoon rahka, juokseva rasva ja jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Lusikoi massa vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä kunnolla. 

Valmista täyte sekooittamalla kaikkia aineet tasaiseksi massaksi. Jaa kuorrute kahteen eri kippoon ja värjää molemmat eri elintarvikeväreillä. Pursota kuorrute tyllaa apuna käyttäen muffinsien päälle ja aseta jokaisen muffarin päälle yksi koriste. :)

HUOM! Nuo koristeet kannattaa valmistaa jo etukäteen muutamaa päivää aikaisemmin, jotta ne kerkeävät kuivaa ja kovettua. 


Varokaa ilkeää mulkosilmä-kissaa! :D


 Olisin vielä halunnut ripotella jotain kivoja koristerakeita/nonparelleja kuorrutteen päälle, mutta ei mulla ollut sitten noitten kuorrutteiden kanssa mätsääviä värejä. :)


Sain vuosi sitten yhdeltä hyvältä ystävältä lahjaksi rasian, joka piti sisällää vain kissa-aiheisia keksimuotteja. Nämä olivat juuri oivia näiden koristeiden tekoon. Kiitokset Sofialle! <3


Muffinsien massa oli todella helppo tehä ja mikä parasta, sitä on myös tosi helppo muokata oman makuun sopivaksi. Vaihtaa vain rahkamakua, niin saa ihan eri makuisia muffareita. :)


Hmm... Nyt pitää alkaa kehitellä uusia herkkuja Halloween-teemaan sopivaksi. :D


2 kommenttia:

  1. Kiva että kissamuoteille on löytynyt käyttöä! :)

    -Sofia-

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille