4. lokakuuta 2014

MOKKAJUUSTOKAKKU



Jaahas, jaahas... :) Kalenteriin vilkaistuani tuossa muutama päivä sitten huomasin, että tänäänhän blogini täyttää jo kaksi vuotta!! Kyllä tämä aika vaan on mennyt niin nopeeta. Tuntuu että justiinhan mä vasta aloin kirjoittelemaan tänne. :)

Synttäripäivän kunniaksi tein aivan kertakaikkisen ihanan ja suussasulavan mokkajuustokakun. Juon ite aika paljon kahvia ja rakastan kahvin makua leivonnnaisissa. Miettiessäni mitä leipoisin tämän päivän kunniaksi löysin Pullahiiren sivuilta, kuin tilauksesta, mokkakakun reseptin. Ihan kokonaan en kuitenkaan ohjetta kopioinut Pullahiireltä, ainoastaan vain täytteen. :D

Pohja:
250 g suklaakaurakeksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
1½ dl kahvia (Paulig Mexico - luomu)
2 dl ruokosokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä

Koristelu:
kaakaojauhetta
valko - ja tummasuklaalastuja

Ota esille 24 cm irtopohjavuoka. Pingota leivinpaperi pohjalle ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Keitä tässä vaiheessa jo kahvi valmiiksi ja laita täytteen liivatteet kylmään veteen.

Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita keskenään. Taputtele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vaniljasokerin kanssa. 

Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kiehauta niin että sokeri sulaa kahvin joukkoon. Ota pois liedeltä ja lisää liivatteet joukkoon. Lisää sitten kaakaojauhe ja sekoita hyvin niin kauan että seos on tasaista. Anna jäähtyä kunnolla. Lisää seos sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi kermavaahto varovasti massaan mukaan. 

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai mieluiten yön yli. Irrota vuoasta, koriste kaakaojauheella ja suklailla. Siirrä tarjoiluvadille ja sitten herkuttelemaan ja kahvia keittelemään! :P


Oon aina tykännyt mokkakakuista eikä tämäkään kyllä ollut poikkeus! :D


Täyte oli ihanan pehmeää ja se oikein suli suussa... nam! :)


Tämän kakun voisi myös tehä neliskulmaisella reunavuoalla ja leikata se sitten pieniksi leivoksiksi. Saisi vähän vaihtelua perinteiselle pyöreälle kakulle. :D


Täytteessä käytetty kahvi oli tosiaan luomukahvia ja melko tyyristä omasta mielestäni. Mietin kaupan hyllyllä, että raskinko ostaa kahvia mutta päätin kuitenkin ostaa sitä. Onneksi ostin, sillä kahvi oli TOSI hyvää! Taidan tästä lähin alkaa ostaa vain luomukahvia, vaikkakin se maksaakin muutaman euron enemmän normi kahviin verrattuna. :)

4 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille