20. lokakuuta 2014

SUKLAA- JA SUOLAPÄHKINÄKEKSIT




Kaverillani oli tässä jokin aika tuparit ja aattelin tekaista kemuihin tällaisia keksejä viemisiksi. Noita suklaakeksejä olen tehnyt aikaisemminkin ja ne vain ovat NIIN hyviä. :) Nuo suolapähkinäkeksit olivat ihan uusi tuttavuus meikälaiselle. 

Molempia keksejä tulee ohjeella noin 20 kappaletta. 

Suklaakeksit:
125 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
½ dl kaurahiutaleita
noin 125 g suklaata rouhittuna (tummaa- ja valkosuklaata)

Sulata voi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.

Sekoita hieman jäähtyneeseen voisulaan sokerit. Lisää sitten joukkoon muna vispilällä sekoittaen. Lisää mukaan jauhoseos, kaurahiutaleet ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. 

Nostele lusikalla kokkareita leivinpaperoidulle pellille. Muista jättää kunnolla leviämisvaraa!! 

Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Keksien on tarkoituks jäähä pehmeiksi, jotein paista niin vain sen verran että taikina on kerennyt kypsyä. :) Anna jäähtyä pellillä jonkin aikaa ennen kuin siirrät keksit ritilälle jäähtymään. 


Suolapähkinäkeksit:

??????????

Nyt täytyy nolokseni tunnustaa, etten kuolemaksenikaan muista millaisella ohjeella tein nuo suolapähkinäkeksit!! Aivan lyö pää tyhjää kun yritän muistella ohjetta. :D

Nooh, ainakin taikinaan tuli voita, fariinisokeria, jauhoja, leivinjauhetta,  pähkinöitä pieneksi rouhituna ja kananmunaa. Muuta en nyt milllään muista ja enkä muista millaisia määriä olin laittanut. En tajua, miten voin unohtaa näin pahasti!! :)


Tässä tulee kuitenkin kuvia molemmista sorteista! :) Päivitän ohjeen heti vain kun/jos se palautuu mieleeni. :D



Hyviä olivat molemmat keksit! :)


 Hmmm... hyvää herkkua! :)


Tein aika isoja noista suklaakekseistä. Tekemällä pienempiä, voi melkeinpä tuplata lopullisen keksimäärän. Itse tykkään kunnon kokoisista kekseistä. :)


Nolottaa aivan kun en muista tuota suolapähkikeksien reseptiä.  :( Pitäis aina heti kirjottaa ohje ylös kun tekee jotain uutta, ettei sitten käy näin ettei muista mitään. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille