7. lokakuuta 2014

VADELMAMUTAKAKKU



Jokin aika sitten kauppoihin tuli Fazerilta uutta vadelmanmakuista leivontasuklaata. Enhän mä voinut vastustaa kiusausta ja olla ostamatta uutuus suklaata pari levyä jemmaan. :) Löysin myös Fazerin sivuilta - Suklainen keittiö - ohjeen vadelmaiseen mutakakkuun, jossa oli käytetty juuri tätä uutta suklaata. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen ja leipomaan mutakakkua vadelmilla höystettynä! :)

Massa:
200 g tummaa leivontavadelmasuklaata (Fazer) 
200 g voita
3 kpl munaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
125 g vadelmia (pakaste tai tuore)

Koristelu:
vadelmia + tomusokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa noin 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja+reunat). 

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi kattilassa. Laita suklaapalat sulan voin sekaan, ota kattila pois liedeltä ja sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanut voin joukkoon.  

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään. Sekoita varovasti munasokeri-vaahdon joukkoon voisuklaa-seos ja jauhoseos. Kääntele lopuksi joukkoon vadelmat. 

Kaada massa vuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Kakun on tarkoitus paistua vain reunoilta ja keskeltä se saa jäähä ihanan tahmeaksi. :)

Anna kakun jäähtyä hyvin ja säilytä jääkaapissa.Koristele vadelmilla ja sihtaa vielä vähän tomusokeria kakun pinnalle.  Kakku kannattaa melkeipä tehä tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin.


Vadelmat eli vatut on kyllä NIIN hyviä! :)


Mielestäni kakun maku senkuin parani päivä päivältä. :D 


Aika makeaa kakku oli kyllä, joten kovin isoa tai montaa palaa tätä ei pystynyt syömään yhdellä kertaa. :D 


Helppoa ja hyvää!! :D


Nam nam... Teen varmasti tätä joskus vielä uudestaan! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille