12. marraskuuta 2014

LUUMU-KANELIRAHKAKAKKU


Taas pukkaa kakkua... :D Tällä kertaa testissä oli Valiolta vähän aikaa sitten tullut makurahka, luumu-kaneli. Olin positiivisesti yllättynyt rahkan mausta. Aluksi luulin, etten tule pitämään rahkasta mutta toisin kävi. Rahka oli hyvää ja se sopi hyvin tähän hyydytettävään kakkuun.

Kakku on tehty 20 cm vuokaan.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
2 tl piparkakkumaustetta
70 g voisulaa

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
2 prk ( á 200 g ) Valion luumu-kanelirahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
noin 2 rkl vettä

Koristelu: kaurakeksi + kanelitankoja

Vadelmakastike:
noin 200 g vadelmia
3 rkl sokeria
4 rkl vettä

Pingota irtovuoan pohjalle leivinpaperi ja laita reunakalvo kiertämään vuoan sisäreunaa. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon piparkakkumauste ja sulatettu voi. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun teet täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokerit, sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kaapissa mielellään yön yli tai noin nelisen tuntia.

Tarjoiluun valmista vadelmkastile. Mittaa kaikki kastikkeen aineet pieneen kattilaan ja keitä hetksen aikaa. Puserra seos siivilän läpi, jolloin kastikkeeseen ei tule mukaan vadelman siemeniä. Anna valmiin kastikkeen jäähtyä.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilualustalle. Muserra kaurakeksi pieneksi muruksi ja ripottele kakun päälle. Viimeistele vielä esimerkiksi kenelitangoilla. 


Kakusta tuli jo vähän joulufiilistä! :)


Nami nam... Hyvää oli! :)


Heh, tuosta vadelmakastikkeesta tuli ihan mieleen veri! :D Kastikkeesta tuli aikasta makeaa, vähempikin sokeri olisi riittänyt vallan mainiosti. Kyllä se kuitenkin meni tuossa kakun kyytipoikana. Jotenkin pelkkä kakku kuulosti tylsältä ja siksi halusin tehä tuon kastikkeen. :)

Ostin muuten vähän aikaa sitten tuon kakkulautasen, jolla tämä kakku leipäilee. Mun mielestä se oli niin nätti, että mun oli aivan pakko ostaa se. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille