20. marraskuuta 2014

PIPARISET MINIMUFFINSIT



Ostin tässä vähän aikaa sitten kaupasta sellaisen 24-koloisen muffinsivuoan, jolla saa tehtyä kivoja minimuffinseja. Olihan uutta vuokaa heti pakko päästä testaamaan. Niinpä syntyi tällaiset jouluiset ja pipareilta maistuvat minimuffinsit. :)

Massa:
200 g voita
1½ dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu: 
nonparelleja

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita 24 minimuffinsvuokaa valmiiksi pellin koloihin.

Vatkaa voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää munat joukkoon yksitelle vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita varovasti esim. puuhaarukalla. 

Laita valmis massa pursotuspussiin , leikkaa kärkeen reikä ja pursota massa vuokiin. Älä täytä vuokia liikaa, taikina nousee jonkin verran uunissa. Vaihtoehtoisesti voit myös lusikoida taikinan vuokiin.  Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile kypsyttää tikun avulla. Jäähdytä muffinsit hyvin.

Valmista kuorrute. Notkista tuorejuusto ensin kulhossa. Lisää sitten loput aineet mukaan ja sekoita niin kauan, että saat kuorrutteesta tasaisen. Pursota valmis kuorrute jäähtyneiden muffareiden päälle ja koristele vielä nonparelleilla. Säilytä valmiit tuotteet jääkaapissa. NAM! :)


Helppoa, nopeaa ja HYVÄÄ! :)


Kuorrute oli kyllä erityisen hyvää. Tykkäsin siitä paljon! :)


Nämä minikokoiset muffinsit oli jotenkin paljon kivempia nomi kokoisiin verratuna. Pieniä herkkusuupaloja! :D


Tässähän olisi oikein kiva joululahjavinkki! Muffinsit on tosi nopea tehä ja aina on kiva antaa lahjaksi jotain itsetehtyä. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille