27. marraskuuta 2014

SUKLAAKEKSILAJITELMA



Tämmöiset suklaiset täytekeksit pyöräytin tuossa eräs viikonloppu. Mielessä on jo pitkään muhinut idea tehä täytekeksejä ja koristella ne eri tavoin. Vihdoinkin sain idean toteutettua ja tällaisia niistä nyt sitten tuli. 

Suklaisten keksien välistä löytyy sekä Maraboun suklaatuorejuustoa että ihan perus aprikoosimarmeladia. Samoista kekseitä ei siis löydy noita täytteitä vaan tein 30 kappaletta suklaatuorejuustolla ja 24 kappaletta aprikoosimarmelaadilla. :)

Keksimassa:
200 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täytteet:
1 prk Maraboun suklaatuorejuustoa
aprikoosimarmeladia

Koristelu:
kaakaojauhetta
valkosuklaata
suklaapapuja

Keskimassaa varten vaahdota hyvin voi ja sokeri keskenään. Lisää muna joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne massan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 

Kaulaa taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä ympyröitä. Ite taisin käyttää tyllän toista päätä muottina, about 4-5 cm halkasijaltaan. Valmista ensin aukottomat keksikannet/pohjat. Ota sitten 24 keksiä, joiden keskelle teet pienemmällä pyöreällä muotilla aukon. 

Paista keksejä uunin keskitasolla, 175 asteessa noin 12 minuuttia. Tarkkaile paistumista, etteivät keksit pala. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Notkista suklaatuorejuusto ja laita se pursotuspussiin. Pursota täytettä 30 keksin päälle ja paina toinen keksi kanneksi. Laita myös marmeladi pursotuspussiin ja pursota sitä 24 keksin päälle. Kanneksi näille laita ne kannet, joihin tein pienet reiät, paina kevyesti paikoilleen. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja spritsaa sitä keksien päälle. Osaan voi laittaa pieniä suklaapalleroita koristeiksi. Osaan voit jättää pelkät raidat. Loput keksi voi koristella pelkistetysti kaakaojayheella. Säilytä valmiit keksit jääkaapissa. 


Koristelua varten kannattaa laittaa keksit hyvään järjestykseen, se helpottaa suklaan pursottamista huomattavasti ja saa siistiä jälkeä aikaiseksi. :)


Kaakaojauhetta sihtaamalla saa kyllä kivan näköisene koristelun ja mikä kivointa, se on niin helppoa ja nopeaa! =)


Itse laitoin aika runsaasti tuota tuorejuustoa väliin. ;)


 Aprikoosimarmeladi sopi kivasti yhteen suklaakeksien kanssa. Toki väliin voi laittaa oikeastaan mitä hilloa/marmeladia tahansa oman makunsa mukaisesti. :)



Koristelussakin voisi aivan hyvin käyttää tummaa suklaata tai vaikkapa molempia. Vain mielikuvitus on rajana. :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille