29. joulukuuta 2014

JOULUHERKKUJA



Tässä vähän kuvia tekemistäni herkuista jouluaatoksi. Tarjolla oli perinteisiä joulutorttuja, piparkakkubrownie-paloja, puolukkamuffinseja ja mustikka-valkosuklaapannacottaa. Nam! :)


Tortut valmistuivat nopsaa valmiista taikinalevyistä.
 Millonhan sitä olis niin ahkera, että jaksais tehä taikinankin ite??? :D


Piparibrownie oli kyllä hyvää! Brownie jäi aika tahmeaksi sisältä ja parhaimmillaan se oli paistamisesta seuraavana päivänä. :)


Näissä puolukkamuffinseissa maistuivat joulunmaut; kaneli, inkivääri, neilikka ja kardemumma. Kuorrute valmistui maustamattomasta tuorejuustosta, tomusokerista, vaniljasokerista ja voista. :)


Tämä pannacotta oli super hyvää! :) Niin hyvää, että pakko kirjoittaa koko resepti tänne.

Mustikkasose:
200 g mustikoita
½ - 1 dl sokeria
1 dl vettä
½ tl kardemummaa

Pannacottamassa:
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
100 g sitruunavalkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
200 g bulgarianjugurttia

Tee ensin hyvissä ajoin mustikkasose. Mittaa kaikki soseen aineet kattilaan. Kiehauta ja keitä seosta noin 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä hyvin. 

Valmista pannacottamassa. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. . Paloittele suklaa jo valmiiksi pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja ota kattila pois levyltä. Liuota liivatteet massaan ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suklaapalat ja sekoittele niin kauan, että suklaa sulaa ja seos on tasaista. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Mausta seos sitten vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon jugurtti. 

Lusikoi annosmaljojen pohjalle jäähtynyttä mustikkasosetta. Kaada sitten päälle pannacottaa ja laita kylmään jähmettymään. Jähmettymiseen muutama tunti. Itse tein pannacotan jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. :)



Jääkaapin rajallisene tilan vuoksi jouduin jakamaan massan kahteen lasiin. Tästä tosin tulee noin 4 annosta riippuen millaisia astioita käyttää. :)

Tuo mustikkasose maistui tosi hyvälle, kardemumma toi kivasti makua marjoihin ja jouluista tunnelmaa. :)


3 kommenttia:

  1. Heippa,

    Millä reseptillä teit nuo muffinsit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Nyt pistit pahan kysymyksen... En kyllä yhtään muista minkälaisella ohjeella tein nuo muffinsit. :D

      Poista
  2. Heh hehh nyt sun pitää tehdä ne uudestaan että saan ohjeen. Meillä on pikkujouolukestit ja nuo näytti niin hyville jouluisille muffinseille sinne. :D

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille