21. joulukuuta 2014

PIPARIPOPSIT


Joulupiparit paistettua tuossa itsenäisyyspäivänä, sain idean tehä pipareista jouluisia palleroita eli popseja. :) Herkut valmistuivat nopeasti ja hyviäkin ne olivat! 

Tällä kertaa en halunnut tehä kovin isoa, satsia vaan tyydyin tekemään 10 kappaleen erän näitä joulupopseja. Mikäli haluat isomman satsin herkkuja, tuplaa ainekset. :)

Massa:
100 g pipareita
1-2 rkl appelsiinituorejuustoa

Kuorrute + koristelu:
noin 50-70 g valkosuklaata
koristenonparelleja

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon tuorejuustoa ja pyörittele massasta pieniä palloja. Laita pallot vähäksi aikaa jääkaappiin.

Sulata suklaa varovasti mikorssa. Dippaa pallot sulaan suklaaseen ja ripottele päälle nonparellit. Laita jääkaappiin, jotta suklaa vähän jähmettyy. Säilytä valmiita palleroita jääkaapissa. 


Mikäli ei niin välitä appelsiinituorejuustosta, niin tilalle voisi aivan hyvin laittaa vaikka vaniljatuorejuustoa. Tai vaikkapa ihan maustamatontakin juustoa... mikä vain sopii omaan makuun parhaiten. :)


Ostin Sinooperista vähän aikaa sitten sellaisen joulunonparellipurkin, joka piti sisällään jouluisen värisiä koristeita. Ne sopivat juuri oivasti näitten popsien koristeluun. :D


Nämä sopivat kivasti kahvin kyytipojaksi. :)


Uskon että myös tummasuklaa olisi sopinut hyvin kuorrutukseksi. Kaapista sattui vain löytymään tuota valkosuklaata, niin jouduin tyytymään siihen. :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille