27. tammikuuta 2014

VALKOSUKLAA-MANGORAHKAKAKKU



Taasen pukkaa hyydykekakkupäivitystä! :D Tällä kertaa tein raikkaan mangorahkakun, jota höystin valkosuklaalla. Mielestäni tuo keltainen väri teki kakusta ihanan pirtsakan, eikä se pahaltakaan maistunut. ;)

Pohja:
noin 200 g digestivekeksejä
noin 60-70 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vaahtouvaa vaniljakastiketta 
2 tl vaniljasokeria
1 prk (á 200 g) mangorahkaa (Arla)
100 g valkosuklaata
noin ½ dl appelsiinimehua

Kiille + koristelu:
2-3 liivatetta
2 prk lasten mangopilttiä
vajaa ½ dl appelsiinimehua
valkosuklaakoristeita
keksimurskaa

Perinteiseen tapaan, aloita laittamalla täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmistele sitten 18 cm irtopohjavuoka, pingota pohjalle levinpaperi ja aseta reunan sisäpuolelle reunakalvo.

Sulata pohjaan tuleva rasva mikrossa. Murkaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa tasaiseksi keksimössöksi. Taputtele mössö vuoan pohjalla ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Sulata ensin valkosuklaa varovasti mikrossa. Laita kulhoon vaniljakastike, -sokeri ja vaahdota. Lisää joukkoon rahka ja sekoita hyvin sekaisin keskenään. Lisää joukkoon sulatettu suklaan ja sekoita taas hyvin. Kiehauta appelsiinimehu ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna vähän aikaa jäähtyä ennen kuin lisäät sen täytteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään saakka. Jos ei ole niin paljoa aikaa, luulisin noin 4 tuntia riittävän hyytymiseen.

Valmista kiille. Laita liivatteet taas ensin kylmään veteen. Kaada piltit kulhoon. Kiehtauta taas mehu ja lisää liivatteet mehun sekaan. Kaada liivate seos pilttien joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada kiille täysin hyytyneen täytteen päälle ja laita taas jääkaappin hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele hyytynyt pinta valkosuklaakoristeilla ja keksimurskalla. 


Slurps... :D


 Nuo valkosuklaakoristeet oon ostanut joskus Prisman leivontaosastolta. :)


Vähän tuo kiille jäi turhan löysäksi omaan makuun, käytin siinä vain kahta liivatette. Mikäli haluaan kiilteästä kiinteämmän, suosittelen käyttämään kolmea liivatetta. 


Perinteiseen tyyliin tein taas melko paksun pohjan kakulle. Mikään ei ole niin hyvää kuin voin ja keksin yhdistelmä! :D


Hyvin kyllä kakku maistui ja tulihan se tuhottua melkein viimeistä palaa myöten viikonlopun aikana! Nyt on kyllä pidettävä vähän taukoa herkuttelusta. :D


21. tammikuuta 2014

SUKLAISET MUFFINSIT VANILJAVAAHDOLLA


Viikonloppuna piti taas keksiä jotain tarjottavaa remonttiapulaisille. Ulkona paukkuvan pakksen takia en millään viitsinyt lähteä kauppaan ostamaan mitään erikoisia aineksia, joten oli loihdittava vain jotain kahvipöytään tarjottavaksi kaapin antimista. :) Pienen mietinnän jälkeen syntyivät nämä suklaiset muffinsit vaniljavaahdon kera. Tällä reseptillä tuli 12 kappaletta normaalin kokoista muffinsia.

Massa:
200 g margariinia
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maitoa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakauojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
12 palaa Fazerin maitosuklaata

Kuorrute ja koristelu:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
suklaarakeita

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja aseta paperiset vuoat valmiiksi muffinsipellille. 

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivienaineiden seos massaan vuorotellen maidon kanssa, aina sekoittaen lisäysten välissä. 

Paloittele suklaa valmiiksi 12 palaan. Laita lusikan avulla taikinaa vähän vuokien pohjille ja upota sitten aina yksi suklaapala jokaisen muffinsin sisään. Lopuksi lusikoi vuoat täyteen taikinalla. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Kuorrutetta varten vatkaa vain vaniljakastike vaahdoksi ja pursota sitä muffinsien päälle. Ripottele päälle suklaisia koristerakeita ja HERKUTTELE! :)


Tältä muffinsit näyttivät ennen isoa ja paksua kuorrutekerrosta. :)


Hyviä nämä olisivat olleet ilman tuota kuorrutustakin, mutta mielestäni pehmeän vaniljainen vaahto on kuin piste i:n päälle näiden muffinsien kanssa. :D


NAMI NAM.... :D 


Tein muffinsit heti aamusta, niin kerkesin vielä kuvata tuotokset päivän valossa. Näin talvella on todella vaikea saaha aikaa hyviä kuvia ilman kunnon valaistusta. :/ 


14. tammikuuta 2014

SUOLAISTA JA MAKEAA PIIRAKKAA


Ohhoh, kun aika on hurahtanut ihan siivillä viime päivityksestä! En ole varmaan koskaan ollut näin kauaa päivittämättä blogia. :/ Mutta nyt asia korjaantuu! Vuoden vaihteessa ollut muutto uuteen asuntoon ja asunnon remppaaminen on vienyt kaiken aikana näiden muutamien viikkojen aikana. Omaa asuntoa on kylläkin kiva rempata ja laittaa juuri omanlaiseksi. :) 

Viime viikonloppuna tekasin perjantaina työpäivän jälkeen pari piirakkaa, suolaisen kinkku-paprikapiirakan ja makean mustikkapiirakan. Meillä oli muutaman tuttu auttamassa kattorempan kanssa kyseisenä iltana ja halusin tehdä jotain helppoa ja nopeaa tarjottavaa apulaisille. Olen tehnyt aika usein tuota mustikkapiirakkaa samalla ohjeella, kun kerta resepti on hyväksi todettu. :) Kinkkupiirakkakin onnistui hyvin ja oli tosi hyvää! :)

MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja:
125 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 prk (á 200g) vaniljarahkaa
1 prk (á 200g) kuningatarrahkaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
noin 200 g mustikoita (jäisiä)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmistele piirakkavuoka (noin 24 cm) voitelemalla pohja ja reunat. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna joukkoon ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muuhun taikinaan, sekoita tasaiseksi. Taikina jää melko tahmeaksi. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. 

Valmista täyte. Yhdistä ja sekoita kaikki muut aineet keskenään paitsi mustikat. Ripottele jäiset mustikat pohjan päälle ja kaada täyte niiden päälle. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. 



KINKKU-PAPRIKAPIIRAKKA

Pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
loraus vettä (noin 3 rkl)

Täyte:
400 g ylikypsää kinkkua 
1 iso punainen paprika
noin 1 dl persiljaa silputtuna
1 prk (á 200 g) ruohosipulituorejuustoa
2½ dl sipuliruokakermaa
2 kananmunaa
valkopippuria

Lämmitä uuni 200 asteesen. Voitele piirakkapohja ja valmista pohja. Mittaa jauhot ja suola astiaan. Pilko huoneenlämpöinen rasva joukkoon ja nypi keskenään hyvin sekaisin. Lisää vesi ja muotoile nopeasti taikinan palloksi. Taputtele taikina vuokaan.

Valmista täyte. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi ja laita kulhoon. Pilko joukkoon myös paprika ja silppua persilja. Lisää mukaan muuta täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. 


Mielestäni tuo sipulikerma sopi todella hyvin suolaiseen piirakkaan. Käytän sitä kyllä toisekin ja muutkin kehuivat piirakin makua. :)



Kovasti odotan, että pääsen testaan uusia leipomuksia uudessa keittiössä. Tosin sitä joudun oottamaan vielä noin kuukauden verran, ennen kun saamme uuden keittiön kalusteineen ja laitteineen. Ei millään malttaisi oottaa! :)