30. syyskuuta 2014

ROCKY ROAD BROWNIE



Pieneen makean nälkään tein tässä jokin aika sitten tällaista rocky road brownieta. Oli muuten hyvää ja tosi makeaa herkkua! :)

Valmista herkku melko pieneen vuokaan, about 23 x 23 cm.

Pohja:
100 g jauhoja
140 g sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
225 g voita sulatettuna
2 munaa
noin 50 g suolapähkinöitä
noin 50 g cashewpähkinöitä

Kuorrute:
200 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
noin 3 rkl kermaa - lisää tarpeen mukaan enemmän
1 tl vaniljasokeria
+ minivaahtokarkkeja

Lämmitä uuni 160 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi. 

Siivilöi yhteen jauhot, sokeri, kaakaojauhe,leivinjauhe ja vaniljasokeri. Paina näiden aineiden keskelle kuoppa ja hämmennä joukkoon sulatettu voi ja munat. Vatkaa hyvin sekaisin. 

Rouhi pähkinät pienemmiksi ja sekoita massan joukkoon. Kaada massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta kiinteytyy. Muista että brownie on sisältä taikinamaista, älä paista liian pitkään. :) Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet sekaisin, että saat siitä helposti levittyvää. Lisää tarvittaessa enemmän kermaa, jotta saat kuorrutteesta tarpeeksi notkeaa. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen pohjan päälle ja painele pintaan kevyesti pieniä vaahtokarkkeja. Anna jähmettyä ja leikkaa pieniksi paloiksi, noin 16 palaan. 


 Brownien mausta mulle tuli ihan mieleen Snickers-patukka. :)


 Hmmmm.... hyvää! :)


Suolapähkinät toivat kyllä kivasti makua pohjaan!


Pohjassa voisi käyttää oikeastaan mitä pähkinöitä itse haluaa ja mistä pitää eniten. Mietin myös pistaasipähkinöitä, ne olis kans ollu varmaan hyviä tässä. Ehkä ens kerralla kokeilen niitä. :)


25. syyskuuta 2014

OMENAJUUSTOKAKKU


Nyt ei voi muuta sanoa kuin NAM!!! Tämä oli sitten kertakaikkisen hyvää juustokakkua sanon minä. :) Törmäsin kakun resptiin uusimmassa Herkku leivontaa- lehdessä ja en voinut olla testaamatta sitä. 

Mielestäni tämä kakku sopii hyvin näin alkusyksyn leivonnaisiin. Suosittelen kyllä ehottomasti kokeilemaan tätä ohjetta! :) 

Tein kakun noin 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
135 g kaurakeksejä
1½ rkl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g cream fraichea
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa
3 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
2½ rkl maissitärkkelystä
3/4 dl kermaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaista
yksi iso tai pari pienenpää punaista omenaa (Red delicious)

Kauramuru:
75 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2/3 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele hyvin reunat. Murskaa keksit muruksi ja sekoita joukkoon fariinisokeria. Sulata voi ja sekoita se keksisokeri-seokseen. Taputtele seos tiiviisti vuoan pohjalle. 

Valmista täyte. HUOM! Sekoita kaikki vaiheet käsin, ei sähkövatkaimella.  Yhdistä tuorejuusto ja cream fraice, sekoita sekaisin. Lisää joukkoon sokerit, suola, kaneli ja maissitärkkelys. Sekoita varovasti sekaisin. Lisää sitten mukaan kerma, munat ja keltuaiset. Sekoita taas varovasti sekaisin. Kaada valmis täyte pohjan päälle. Kuori omena/omenat ja pilko ne pieniksi paloiksi. Ripottele palat täytteen päälle tasaisesti. 

Valmista kauramuru. Sekoita kaikki päällisen aineet sekaisin murumaiseksi seokseksi ja ripottele se omenapalojen päälle.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista kakkua uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Tiputa lämpö sitten 160 asteeseen ja jatka paistoa 45-50 minuuttia. Kakku saa jäähä jonkin verran keskeltä "hyllyväksi". Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä kylmässä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkkaapikylmänä. 


Tästä kakusta tuli ihan mieleen syksy. :)


Kakku oli melko makeaa mutta silti sitä piti vain ottaa lisää ja lisää... :D 


 NAMI NAM... ;)


Kerrainkin jaksoin ottaa kunolla kuvia, enkä vain muutamaa hassua kuvan ressukkaa. :) 


Oiva tarjouiluehdotus kakun kanssa oli vaniljakastike. Sopi tosi hyvin! 


                                  Vaniljajäätelö olisi varmasti myös tosi hyvää kakun kanssa. :)



Pitää nyt vielä tosiaan kertoa, miksi olin tuonne ohjeeseen laittanut tuon HUOM-kohdan täytteen sekoituksessa. :D:D:D:D Jouduin nimittäin tekemään kakun kahteen kertaan että sain sen onnistumaan. :D

Ekalla kerralla sekoitin kaikki täytteen sekoitusvaiheet sähkövatkaimella ja luultavasti sekoitin aivan liikaa. Täytteestä tuli nimittäin ihan velliä ja kaataessa täytteen vuokaan, se vain valui reunan ja pohjan välisistä pienistä rei'istä. :D Ihmettelin jo sekoitusvaiheessa, että onpas täyte vetelää. Noh, eihän sen tosiaan onnistunut tuolla tavalla. Ei auttanut kuin heittää kaikki roskiin, lähteä kauppaan ostamaan uudet aineet ja yrittää uudelleen. 

Toisella kerralla sekoitin täytteen aineet kaikissa vaihessa VAROVASTI käsipelillä ison lusikan avulla ja sitten täyte onnistui hyvin. :) Aina ei voi onnistua ekalla kerralla!! :D 



22. syyskuuta 2014

VAUVAKAKKU MUSTIKKATÄYTTEELLÄ


Yllätin tässä vähän aikaa sitten raskaana olevan ystäväni tällaisella vauvakakulla. :) Jostain sain vain yhtäkkiä idean yllätykseen ja halusin ehdottomasti tehä vauvaeläimiä kakkuun. En nyt tiiä onnistuko nuo elukat kovin hyvin, mut kait niistä nyt norsun ja leijonan jotenkuten tunnistaa. :)

Pohjana on neljän munan perus sokerikakkupohja, jonka kostutin vaniljamaidolla. Välissä on lemon curdia ja vaniljaista mustikkarahka-täytettä. Pursotukset on tehty ihan perus kermavaahdolla ja eläimet/muut koristeet on tehty sekä sokerimassasta että marsipaanista. 


Mrrrrr..... Wruuuuuu... :)


Koristeita on kyllä kiva tehä ite, niistä saa silloin persoonallisen näköisiä ja onhan ne kivempia, kuin suoraan kaupasta ostetut. :)


Vähän harmittaa kun menin änkeemään molemmat eläimet kakun päälle vaikka tilaa ei ollut kovin paljoa. Olisi pitänyt laittaa vain toinen, niin kakun päälisestä ei olisi tullut niin ahtaan näköinen. Nooh...  asialle ei voinut enää mitään, kun noita eläimiä ei pystynyt siirtämään. Nuo tähtialustat tarrasi niin kovasti kiinni kermavaahtoon, ettei siirtäminen tullut kysymykseenkään. :)



Onneksi yllätetty piti kovasti kakusta ja oli iloinen järjestämästäni yllätyksestä. <3



16. syyskuuta 2014

APPELSIINI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


Viime lauantaina sain kylään hyvän ystäväni lastensa kanssa. :) Tätä varten halusin tehä jotain hyvää tarjottavaa kahvipöytään. Niinpä päätin valmistaa appelsiinilta maistuvan juustokakun valkosuklaalla höystettynä. :)

Pohja:
250 g vaniljan makuisia täytekeksejä (Pirkka)
60 g voita sulatettuna

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g appelsiinijugurttia
200 g valkosuklaata
5 liivatetta
1 dl appelsiinimehua (God Morgon-mehua)

Kiille + koristelu:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua (God Morgon-mehua)
1 vaniljatäytekeksi
pari palaa valkosuklaata

Ota esille 24 cm irtopohjavuoka. Vuoraa pohja leivinpaperilla ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Laita tässä vaiheessa myös täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Murskaa pohjan keksit ja sekoita yhteen voisulan kanssa. Taputtele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon tuorejuustot sekä jugurtti, sekoita tasaiseksi massaksi.  Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa pienissä lämmityserissä. Anna vähän aikaa jäähtyä ja lisää sitten suklaa massan joukkoon ja sekoita hyvin. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet mehuun. Sekoittele vähän aikaa liivateseosta jos se on kuumaa. Lisää tämä sitten ohuena nauhana muun täytteen joukkkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan  ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3-4 tuntia. 

Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kuumenna ½ dl mehusta kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada loput mehusta joukkoon ja sekoittele vähän aikaa kunnes seos jäähtyy vähäsen. Kaada valmis kiille varovasti hyytyneen täytteen päälle. Anna taas hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. 

Irrota valmis kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. "Höylää" puukolla/veitsellä suklaasta lastuja ja ripottele niitä kakun reunoille. Murskaa keksi pieneksi muruksi ja ripottele tätä myös kakun ympärille. 

Sitten vain kakkua leikkaamaan ja herkuttelemaan! :D 


Kakku sopii hyvin appelsiinin ystäville! :)


Nami nam, tykkäsin kakusta tosi paljon! ;)


Kakun syömistä ei voinut jättää vain yhteen palaan.... pakko oli ottaa lisää! ;)


Suosittelen testaamaan tätä! Mikäli ei niin välitä appelsiinista, niin sen pystyy hyvin korvaamaan jollain muulla maulla. :)


Kakku oli sen verran iso, niin laitoin reilun palan kaverille mukaan kotiinviemiseksi. Näin ei tarvinnut syyä koko kakkua aivan yksin. :D


11. syyskuuta 2014

MOJITO-JUUSTOKAKKU


Jälleen kerran oli pakko testata Pullahiiren blogista löytynyttä reseptiä, mojito-juustokakkua. Mojito drinksu kuuluu lempparijuomiini, joten olihan tätä siten pakko testata. :)

Olin muuten viikko sitten Pullahiiren pitämällä kakun koristeiden teko-kurssilla täällä Vaasassa. Oli muuten kiva kurssi! :)

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte:
6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2½ dl tomusokeria
1½ dl limemehua puristettuna
5 liivatetta
4 rkl vaaleaa rommia

Kiille: 
4 rkl vaaleaa rommia
2/3 dl vettä
3 rkl tomusokeria
noin 10 mintun lehteä
1 limen mehu + kuori raastettuna
2 liivatetta

Koristelu:
noin 2 dl vispikermaa
1 lime

Ota esille 24-26 cm irtopohjavuoka, vuoraa pohja leivinpaperilla ja aseta sisäreunan ympärille reunakalvo. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä nämä ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Purista limen mehua ja kuumenna siitä ½ dl kiehuvaksi. Liuota liivatteet tähän. Yhdistä lopun mehun kanssa ja lisää rommi. Sekoita tämä seos tomusokeri-tuorejuusto massan kanssa. Sekoita hyvin sekaisin ja tasaiseksi massaksi. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. 

Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia. 

Valmista kiille. Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Mittaa kulhoon tomusokeri ja puristettu limen mehu., sekoita. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Lisää seokseen rommi.Yhdistä sitten tomusokeri seos ja rommiliemi keskenään. Raasta joukkoon limen kuori ja revi mintun lehdet pieniksi paloiksi. Kaada kiille  hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä taas jääkaappa muutaman tunnin tai yön yli.

Irrota valmis kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja tee pursotukset kakun reunaan. Pilko vielä pieniä limelohkoja koristeeksi. 


Nam nam... Tämä oli erittäin raikas kakku! :)


Täyte oli pehmeä ja lempeä, jonka pariksi kirpsakka kiille sopi todella hyvin. :)


Täytettä oli runsaasti ja kakusta tuli kivan korkea! :)


Alkoholin voi myös haihduttaa kakusa, jos haluaa alkoholittoman version. Kiehauta vain täytteessä/kiilteessä rommit ja liuota liivaatteet niihin veden/limemehun sijaan. 


Oli taasen hyvää kakkua! Kiitokset Pullahiirelle hyvästä ohjeesta. :) Voisin kuvitalla tällaisen kakun hyvin johinkin illanistujaisiin hyvällä kaveriporukalla. ;)



7. syyskuuta 2014

VADELMAMUFFINSIT



Pakkasessani on jo jonkin aikaa ollut itsepoimittuja vattuja, joita olen roudannut kotoa Lappajärveltä. :) Mietin kauan mitä niistä haluaisin tehä ja sitten päädyin tekemään muffinseja. 

Tällä ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoisia muffareita. 

Massa:
50 g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
200 g vadelmia

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja asettele paperiset vuoat muffinsipellin koloihin.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon nuolijalla varovasti sekoittaen vuorotellen kuivia aineita, voisulaa ja maitoa. Lisää lopuksi vadelmat massaan ja sekoita. Huom! Älä sekoita kaikkia vadelmia taikinaan. Säästä niitä hiukan. 

Lusikoi massa vuokiin ja painele edellä jätetyt vadelmat muffinsien pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä. 


Valmistin myös sellaisen vanilja-sitruunakuorrutuksen näille muffareille... Mutta siitä tuli niin pahaa, etten laittanutkaan sitä suunnitelmien mukaisesti muffisien päälle. Nämä olivat PALJON parempi tällaisenaan, ilman mitään ylimääräisiä kuorrutteita. :)


4. syyskuuta 2014

VAAHTOKARKIT


Tästä on jo jonkin aikaa kun löysin Pirsman (Prisman :D) hyllystä tälläisen valmiin paketin, jolla voi valmistaa pikavaahtokarkkeja. En ole erityisemmin vaahtokarkkien ystävä mutta halusin kuitenkin testata tuotteen. :)

Valmistaminen oli helppoa. Ei tarvinnut muuta kuin kaataa pussin ainekset kippoon, kaataa päällle kiehuvaa vettä ja vatkata sähkövatkaimelle noin 5 minuuttia täydellä teholla. Valmis vaahtokarkkimassa kaadetaan vain sitten tomusokeroituun astiaan ja annetaan hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia, jonka jälkeen levystä voi leikata haluamanlaisia paloja.


En tainnut maistaa kuin yhen palan näistä ja loput päätyivätkin roskakoriin. :D


Itsen en kyllä oikein pitänyt näistä. Makuna oli suklaa, mutta mielestäni karkit eivät olleet nähneetkään suklaan makua. Maku oli todella teennäinen ja ei ne kyllä maistunut yhtään suklaalle. :/ Karkkipalat oli melko tahmeita ja ne olisi kannattanut kieritellä kevyesti tomusokerissa. Ehkäpä suklaanmakuinen tomusokeri olisi sopinut näille hyvin. :)


2. syyskuuta 2014

MUSTIKKAJUUSTOKAKKU UUNISSA


Janin pyynnöstä leipasin viikonloppuna tällaisen mustikkaisen juustokakun uunissa. :) Tämä oli ensimmäinen uunissa tekemäni juustokakku. Hyydytettäviä versioita puolestaan oon tehnyt vaikka kuinka paljon, mutta jotenkin nämä uunissa tehtävät on jääny tyystin testaamatta. 

Täytyy kyllä sanoa, että tämä oli hyvää!! Aivan omasta päästä en tätä ohjetta keksinyt, vaan otin reseptin Mailis Penttilän blogista. Mailis oli yksi lemppari kilpailijoista Koko Suomi leipoo- ohjelmassa. :) Ei muuten ole enää kuin muutama viikko ja alkaa toinen kausi tuosta kyseisestä ohjelmasta. Jee! :)

Tee kakku 18-20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
150 g digestivejäkeksejä
100 g voita sulatettuna

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g cream fraichea
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 vaniljatangon siemenet
3 munaa
noin 1½ - 2 dl mustikoita

Koristelu:
mustikoita 
tomusokeria

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 5 minuuttia. 

Sekoita keskenään tuorejuusto ja cream fraiche. Lisää joukkoon sokeri, jauhot ja vaniljatangon siemenet. Sekoita massa hyvin sekaisin. Lopuksi lisää munat yksitellen massan mukaan hyvin vatkaten. Kaada puolet valmiista täytteesta vuokaan ja ripottele pinnalle mustikat. Kaada mustikoiden päälle loput täytteestä. 

Paista uunin alatasolla reipas tunti ja niin kunnes kakun pinta on kauniin värinen. :) Vuoan reunoista valuu luultavasti rasvaa paiston aikana, joten uunin pohjalle kannattaa laittaa esimerkiksi leivinpaperi, jotta rasvat eivät valuisi uuniin. 

Anna kakun jäähtyä vuoassa ja irrota se sitten varovasti. Lisää päälle mustikoita ja sirottele vielä tomusokeria. Sittten kakkulapio viuhumaan ja herkuttelemaan! :)


 Nam nam, mustikat on niin hyviä! :)


Kakku ei ole yhtään makea vaan juuri sopivaa ja täyte on ihanan pehmeää. :)


 Tomusokeria olisin voinut sirotella vielä hiukan lisää päälle koristeeksi. :D


Yhen palan syötyä...oli aivan pakko ottaa lisää! ;)


Suosittelen kyllä testaamaan tätä! Hyvää oli ja Janikin jopa tykkäsi tästä. :) Ensi kerralla laitan varmaan vähän enemmän vielä mustikoita tuonne täytteen sisään. Omaan makuun niitä oli ehkä hiukan liian vähän. :)