7. tammikuuta 2015

KINKKU-CHORIZOPIIRAKKA


Halusin pitkästä aikaa tehä suolaisen piirakan iltapalaksi. Tällainen sitä sitten syntyi kinkusta ja chorizosta. Hyvin maistui viinin kanssa iltapalaksi. :)

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
loraus vettä

Täyte:
2 munaa
1 prk kermaviiliä
400 g palvikinkkua
50 g chorizoa
pieni pala purjoa
1 punainen paprika
1 pss tex mex-juustoraastetta (Valio)
noin 50 g tavallista juustoraastetta
persiljaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista pohja. Mittaa pehmeä voi/margariini, jauhot ja suola kulhoon. Nypi murumainen seos ja lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Voitele noin 24-26 cm piirakkavuoka ja taputtele pohjataikina vuokaan. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Valmista täyte. Mitta kulhoon munat ja kermaviili. Pilko kinkku ja chorizo pieniksi paloiksi ja lisää kulhoon. Pilko myös purjo ja paprika, lisää massan joukkoon. Mittaa joukkoon juustoraasteet, silppua persija (oman maun mukaan) joukkoon ja mausta mustapippurilla. Sekoita kaikki aineet sekaisin. 

Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle, tasoita ja jatka paistamista vielä noin 35-40 minuuttia kunnes piirakan pinta saa kauniin värin. 



 Tuo Valion tex-mexraaste sopi piirakkaan mielestäni tosi hyvin ja se toi kivasti makua! :) 
Kannattaa testata!


Sopiva iltapala viinin kera! :)


Täytyypäs taas alkaa tekeen näistä suolaisia piirakoita, kun ne on niin nopeita, helppoja ja hyviä! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille