19. tammikuuta 2015

SUKLAAMUFFINSIT


Tällaiset muffinsit syntyivät kovaan makean nälkään viime viikonloppuna. :) Halusin tehä jotain sukalaista ja nopeasti valmistuvaa herkkua. Niinpä päädyin tekemään suklaamuffinseja. Ohjeen runko on Kinuskikissan blogista, mutta hieman muunneltuna mitä itseltä nyt sattui siihen hätään kaapista löytymään. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoisia muffinseja. 

Massa:
130 g tummaasuklaata
150 g voita 
1½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
1½ dl maitoa

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Laita muffinsivuokaan valmiiksi muffinsipaperit ja lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vispaten lisäysten välissä. Yhdista kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää kuivien aineiden seos vuorotelle maidon kanssa massan joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon suklaapalat. 

Lusikoi valmis massa muffinsivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna valmiiden muffinsien jäähtyä ritilällä. 


Hmmmm... suklaata! :)


Näille olisi toki voinut tehä vielä jonkinlaisen kuorrutteen, mutta aattelin että nämä saavat kelvata tällaisenaan ja hyvää oli. :)


Tummansuklaan tilalla voisi aivan hyvin käyttää maito- tai valkosuklaata tai jopa erilaisia makusuklaita. Vaihtoehtoja kyllä löytyy vaikka kuinka paljon... :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille