2. helmikuuta 2015

VALKOSUKLAA-LIMEMUFFINSIT


Oon nyt jotenkin innostunut tuosta valkosuklaan ja limen yhdistelmästä. Töissäkin tein edellisviikolla valkosuklaa-limejuustokakkuja. :) Kotona en enää kakkua halunnut tehä ja niinpä päätin sit tehä samalla makuyhdistelmällä muffinseja. Nam nam.... :) 

Ohjerunkona pidin Vaaleanpunaisen nonparillin kirjassa olevaa ohjetta ja tein taas vähän omia muutoksia ohjeeseen. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoisia muffinseja.

Massa:
125 g voita
1½ dl sokeri
2 munaa
1 limen raastettu kuori
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
200 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata

Kuorrute + koristelu:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 limen mehu
75 g pehmeää voita
vihreitä koristepalloja/koristetikkuja

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja asettele paperiset vuoat muffinsipellille. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin sekoittaen. Raasta mukaan limenkuori ja sekoita. 

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maitorahkan kanssa massan joukkoon. Pilko valkosuklaa ja kääntele palat massaan lastan avulla. 

Lusikoi valmis massa vuokiin ja paistan uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna valmiiden muffinsien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute. Notkista tuorejuusto ja sihtaa joukkoon tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon limemehu, sekoita. Sekoita lopuksi kuorrutteeseen pehmeä voi. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinsien päälle kunnon annokset kuorrutetta. Koristele muffinsit. Säilytä valmiita muffinseja jääkaapissa. 


Namskis, nämä olivat hyviä! Limen ansiosta muffinsit oli tosi raikkaita. :)


Limen voisi aivan hyvin korvata myös sitruunalla, jos ei niin kovasti tykkää tuosta limestä. Itse kyllä tykkään ja teen varmasti näitä vielä toistekin. :)


Eipä nämä muffinsit kyllä kovin kauaa jääkaapissa kerennyt vanhentumaan! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille