10. helmikuuta 2015

YSTÄVÄNPÄIVÄ PLÄJÄYS; BEBE-LEIVOKSET, MANSIKKARAHKAHERKUT JA SYDÄNKEKSIT


Ystävänpäivä lähestyy jo kovaa kyytiä! Tätä aatellen aattelin tehä tällaisen ystävänpäivä herkkukattauksen. :) Ja viimein pääsin kokeilemaan kauan mielessä pyörineitä bebe-leivoksia. :)

Kaikki nämä herkut on valmistettu samasta murotaikinasta. Näinkin helposti pystyy samasta taikinasta tekemään erilaisia herkkuja. :) 

Ohjeena käytin Valion sivuilta bongattua murotaikina ja bebeleivosten reseptiä.  Tein taikinasta 12 kpl aaltoreunaisia- , 8 kpl pyöreäreunaisialeivospohjia ja 16 kpl sydänkeksejä.

Murotaikina:
200 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää joukkoon muna ja lopuksi jauhot. Sekoita kunnes aineet ovat hyvin sekaisin ja taikinasta muodostuu pallo kulhon pohjalle. 

Bebejä varten, voitele tai sprayaa vuokaspaylla tarvittava määrä pieniä leivosmuotteja. Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä muotinkokoinen pala ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Yritä saada taikina paineltua mahdollisimman tasapaksusti vuokaan, jotta pohjat paistuvat hyvin. Paista pohjia 175 asteessa, uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniisti väriä pintaan. Anna jäähtyä ja irrota varovasti pohjat vuoista. 


Bebeleivosten täyte + kuorrutus:
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
1 dl kuohukermaa
100 g voita
1-2 tl vaniljasokeria
vadelmamarmeladia

2 dl tomusokeria + 2-3 rkl kuumaa vettä + rosaa pastaväriä
nonparelleja

Mittaa kattilaaan sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Huom! Älä anna seoksen kiehua missään vaiheessa. Vaahdota voita erillisessä astiassa. Lisää voita vähän kerrallaan massan joukkoon ja mausa lopuksi vaniljasokerilla. 

Täytä 12 kpk aaltoreunaisia bebejä. Laita pieni nokari vadelmamarmeladia jokaisen pohjan keskelle ja sitten pääälle noin 1-2 tl valmitsta täytettä. Tasoita pinta ja laita täytetyt leivokset jääkaappiin kunnes täyte jämäköityy. 


 Valmista kuorrute bebeille sekoittamalla tomusokeri, vesi ja pastaväriä keskenään. Kuorrute ei saa olla liian juoksevaa eikä liian jämäkkää. Sellaista, että sitä on helppo levittää täytteen päälle. Laita kuorrutetta noin 1 tl jokaisen leivoksen päälle, tasoita pinta ja koristele vielä nonparelleilla. Säilytä valmiita leivoksia jääkaapissa. 



Vähän tuosta kuorrutteesta tuli liian pinkki omaan makuun. Varovaisemmin olisi pitänyt laittaa väriä kuorruutteen joukkoon. Nooh, ensi kerralla sitten muistan tämänkin asian... :D


Nämä pinkit bebet olivat kyllä TOOOOOSI hyviä!! Tykkäsin paljon! :)

****************************************************************************

Mansikkarahkaherkkuja varten valmista pohjat samalla tavalla kuin bebejen pohjat. Näihin käytin pyöreäreunaisia leivosvuokia. 


Täyte/kuorrute:
mansikkamarmeladia
1 dl kuohukermaa
noin 70-80 g cream fraicea
1 prk mansikkarahkaa (Skyr)
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
sydänkoristeita

Levitä jokaisen pohjan päälle tasainen kerros mansikkamarmeladia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon cream fraice, rahka ja vaniljakreemijauehe. Sekoita tasaiseksi kuorruteeksi ja pursota valmis täyte leivospohjien päälle. Koristele vielä sydänkoristeilla. 


Nami nam, nämä maistuivat hyvin mansikalla! :)


Täyttämistä seuraavana päivänä huomasin, että nuo pohjat olivat hieman pehmenneet, mikä teki leivoksisa vieläkin herkullisempia! :)

****************************************************************************

Sydänkeksejä varten kaulaa murotaikinasta levy, ota siitä muotilla palat ja paista samaan tapaan uunissa kuin leivospohjatkin. 

Kuorrute:
punaisia candy melts -nappeja
valkosuklaata

Sulata ensin punaiset napit varovasti mikrossa. Käytä melko korkeaa mutta kapeaa astiaa, jotta saat dipattua keksit kunnolla sulaan massaan. Dippaan ensin keksit puoliksi punaiseen candy meltstiin ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata sitten valkosuklaa ja dippaa keksien toiset puolet siihen. Laita taas jääkaappiin jähmettymään. Osaan kekseistä voit myös pursottaa erilaisia kuvioita tai mitä mieleen juolahtaa. 


Sitten ei muuta kuin nauttimaan ystävänpäiväherkuista hyvillä mielin! <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille