23. maaliskuuta 2015

KOOKOS-LIMEBEBET



Viimeisimmässä Herkku leivonta - lehdessä oli ohje kookos-limebebeihin. Pakkohan näitä oli heti kokeilla, kun leivokset näyttivät NIIN hyviltä. :) 

Nämä pirtsakat leivokset sopivat hyvin kevään herkkupöytää ja erinomaisesti pääsiäisen juhlintaan. :)

Ohjeella tulee 15 kappaletta bebeitä.

Pohja: 
100 g huoneenlämpöistä voita
½ dl sokeria
1 keskikokoinen keltuainen
2 tl kookoskermaa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1½ dl kookoskermaa
1 limen raastettu kuori
2 keskikokoista keltuaista
1 rkl maizenaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
½ dl tomusokeria
limecurdia

Kuorrutusta ja koristelu:
1½ dl tomusokeria
1 tl limemehua
noin 1 rkl vettä
vihreää pastaväriä
nonparelleja

Aloita tekemällä leivospohjat. Vaahdota voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vatkaan hyvin sekaisin. Lisää sitten kookoskerma ja lopuksi jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kunnes taikina nähän jähmettyy. Jaa jähmettynyt taikina 15 osaan. Voitele bebevuoat ja painele taikinapalat vuokien pohjalle ja reunoille. Paista pohjia 175 asteessa, keskitasolla, noin 15 minuuttia tai kunnes ovat vähän saaneet väriä pintaan. Anna valmiiden pohjien jäähtyä vähän ja irrota sitten vuoista. 

Valmista täyte. Mittaa pieneen kattilaan kookoskerma, limekuori, keltuaiset, mazena ja sokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Lämmitä liedessä kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila heti pois liedeltä, kun seos pulpahtaa. Mausta vaniljasokerilla, sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa erillisessä astiassa voi ja tomusokeria kuohkeaksi. Sekoita sitten keskenään jäähtynyt seos ja voi/tomusokeriseos.Laita jokaisen leivospohjan keskelle pieni määrä limecurdia ja pursota täytettä sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista kuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri, limemehu ja vesi. Värjää sitten vaaleanvihreäksi pastavärillä. Huom! Lisää vettä varovasti, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Jos näin pääsee käymään, niin lisää joukkoon tomusokeria. Laita joikaisen jähmettyneen leivoksen päälle noin teelusikallinen kuorrutetta ja levitä se tasaisesti reunoille saakka. Ripottele heti pinnalle nonparellit ennen kuin kuorrute kerkeää kuivaa. Säilytä valmiilta leivoksia jääkaapissa.


Mikäli vain yhtäänkään tykkää kookoksesta ja limestä, niin ei voi olla tykkäämättä näistä! Leivokset olivat tosi hyviä ja raikkaita. :)


 Nam nam nam.... :D


Aluksi ajattelin, että ovatko nämä liian kookoksisia omaan makuun, mutta eivät olleet. Täyte oli ihanan kermaista ja pehmeää. Sisällä oleva limecurd-sydän toi kivasti makua ja raikkautta leivokseen. Suosittelen kyllä kokeilemaan! :) 

Lime tilalla voisi hyvin myös käyttää sitruunaa ja tehä näin kookos-sitruunabebeitä. :D


2 kommenttia:

  1. Oivoi ja oi! Nää Bebet kyllä kiinnostais kauheesti, näyttää niiiin herkullisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisia nää kyl olivatkin! Vaikka näiden valmistukseen menee jonkin verran aikaa, niin ovat ne kyllä sen arvoisia. Ei muuta kuin kokeilemaan vaan! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille