2. maaliskuuta 2015

MUSTIKKAPIIRAKKA TUOREJUUSTOTÄYTTEELLÄ


Halusin tehä pakkasessa olevista mustikoista jotain hyväskää ja mitäs muutakaan niistä syntyi kuin herkullinen mustikkapiirakka. Tällä kertaa en halunnut tehä perinteistä rahkatäytettä, kuten aina ennen oon tehnyt. Kaapissa sattui sopivasti olemaan maustamatonta tuorejuutoa ja se pääsi piirakan pääosaan mustikoiden rinnalle. :)

Piirakan ohjeen bongasin Arlan nettisivuilta ja voin sanoa, että tämä oli TOSI hyvää! Taian tehä piakkoin tätä jo uudestaan. :D Pohjasta jätin tosin pois kardemumman, halusin tehä ihan normipohjan ilman mitään erikoisia makuvivahteita. :)

Pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Voitele valmiiksi noin 26 cm piirakkavuoka. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vaahdota hyvin pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää massan joukkoon, sekoita taikinaksi. Taputtele valmis taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta saa vähän väriä. Ota pohja uunista ja alenna lämpötila 175 asteeseen.

Valmista täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, munat ja sokerit. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja ripottele mustikat tuorejuustotäytteen päälle. Sirottele pinnalle vielä sokeria. Paista piirakkaa vielä 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja sitten HERKUTTELEMAAN! :)


 Tää oli siis NIIN hyvää! :)


Perusaineillakin saa hyvää aikaiseksi. 
Aina ei tarvi olla kymmentä eri ainesosaa, jotta saa hyvää leivonnaisen. :)


Piirakka ei kovin kauaan kaapissa säilynyt. Janikin tykkäs tästä kovasti ja kysykin jo, et millon teen piirakkaa uudestaan. Ehkä mun pitää piakkoin leipasta taas tällainen. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille