25. maaliskuuta 2015

SITRUUNARAHKALEIVOKSET



Otin jo pienen varaslähdön pääsiäiseen! :) Tein nimittäin tällaisia nopeita leivoksia kääretortusta, jotka maistuivat mansikalta ja raikkaalta sitruunalta. Kaapissa oli purkki Valion sitruunarahkaa ja mietin kauan, mitä siitä tekisin. Sitten mieleen juolahti tehä ihan perus kääretorttu, leikata se paloiksi ja pursottaa päälle rutkasti maistuvaa kuorrutetta. :)

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeri
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
mansikkahilloa
1 prk (á 200g) sitruunarahkaa

Kuorrute ja koristelu:
kookoshiutaleita
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
strösseleitä

Aloita tekemällä kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sihtaa kuivat aineet vaahdon joukkoon ja käähtele varovasti esim. nuolijan avulla. Kaada valmis massa leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteisesa uunissa, keskitasolla, noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu kookoshiutaleita. Poista paperi pohjan päältä ja anna jäähtyä kunnolla. 

Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin ohut kerros mansikkahilloa ja sitten sitruunarahka. Levitä vielä rahkan päälle kerros mansikkahilloa ja kääri pohja rullalle. Kääri rulla leivinpaperin sisään ja anna tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa. 

Leikkaa rulla halutun kokoisiksi paloiksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Huom! Jos sinulla on vaniljakreemijauhetta, niin lisää myös sitä tässä vaiheessa noin 2 rkl. Tällöin kuorrutteesta tulee vähän jämäkämpää. Pursota kuorrutetta leikattujen palojen päälle ja koristele strösseleillä. Säilytä valmiita leivoksia jääkaapissa.


Kirpsakka sitruunarahka teki leivoksesta raikkaan ja kivan makuisen. :) Kuorrutetta tehdessäni huomasin, että kaapista oli loppu vaniljakreemijauhe ja täten kuorrute jäi melko löysäksi. Sitä kylä kannattaa lisätä joukkoon, niin saa vähän jämäkämpää kuorrutetta. 



Kukas se olikaan taas mukana kuvausten aikana.... Tepakolli!! :D Sitä kiinnosti kovasti nuo keltaiset höyhenet ja tipukoristeet. Kerran se kerkeskin nopeilla tassuillaan saada pari höyhentä napatuksi, mutta onneksi ne sai helposti siltä takaisin. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille