23. huhtikuuta 2015

DONITSIT UUNISSA




Tarkoituksenani oli tehä oikein kunnon rasvassa paistettavia munkkeja tässä yksi päivä... Laiskuus kuitenkin iski ja päädyinkin tekemään vain tällaisia pikadonitseja uunissa. Kyllä nämäkin kelpasivat hyvin! :)

Ite en ohjetta kuitenkaan keksinyt vaan löysin hyvän reseptin Suklaapossun blogista. :) Kuorrutukset takaisin vain äkkiä mitä kaapista sattui löytymään. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta donitseja.

Massa:
½ dl öljyä
1,25 dl piimää
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Kuorrutukset:
40 g voisulaa
sokeria
kaneli

70 g maitosuklaata
1-2 tl öljyä
pari palaa valkosuklaata
suklaarekeita

Mittaa kulhoon öljy, piimä, sokeri ja muna. Sekoita sekaisin. Mittaa kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa taikinaa!

Voitele kevyesti donitsipelti. Laita massa pursotuspussiin ja pursota taikina pellille. Älä täytä donitsikoloja liian täyteen, muista jättää kohoamisvara.

Paista uuni keskitasolla noin 6-7 minuuttia niin, että donitsit ovat juuri ja juuri kypsiä. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa sitten leivinpaperille jäähtymään kunnolla.

Puolet donitseista on sokeroitu ja puolet kuorrutettu suklaalla. :)

Sokeroituja donitseja varten sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli. Voitele puolet donitseista voisulalla ja pyörittle kaneli/sokeriseoksessa.

Suklaakuorrutteisia herkkuja varten sulata suklaat varovasti mikrossa erillisissä astioissa. Lisää maitosuklaan joukkoon varovasti öljyä sen verran, että siihen on helppo dipata donitsit. Laita sulatettu valkosuklaa valmiiksi pieneen purostuspussiin. Dippaa donitsit suklaassa, pursota päälle raidat ja koristele vielä suklaarakeilla. Säilytä jääkaapissa.


Nami nam, nää oli hyviä! :) 


Hmmmm... Donuts! :D


Nämä sopivat hyvin vapun ajan herkutteluun, nopeita valmistaa ja ennen kaikkea hyviä! :)


Tilannekuva Tepakollista! Se nappasi nopeilla jättitassuillaan rekvisiittana olleen serpentiinin ja lähti se suussa juoksemaan pakoon. Tepakolli on niin hassu!! :D:D:D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille