27. huhtikuuta 2015

MANSIKKAHYYDYKEKAKKU LIMETWISTILLÄ



Viikonloppuna alkoi ihan hirveästi tehä mieli mansikkakakkua! Tavallista täyskäriä en jaksanut alkaa tekemään, kun pakkasessakaan ei ollut pohjaa valmiina. Niinpä tekasin sitten tällaisen hyydykekakun pakastemansikoista limellä höystettynä. Kelpasi kyllä mansikkakakun nälkään! :)

Pohja:
175 g digestivekeksejä
2 tl kaakaojauhetta
40 g voisulaa

Täyte:
5 liivatetta
2½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sokeria
250 g mansikoita (pakaste)
1 limen raastettu kuori 
1 limen mehu puristettuna

Koristelu:
noin 50 g valkosuklaata
sokerimassaruusu + lehdet

Valmista pohja. Pingota 20 cm irtopohjavuovan pohjalle leivinpaperi ja laita reunakalvo kiertämään vuoan sisäreunaa. Murskaa keksit ja sulata voi. Lisää keksimurskan joukkoon kaakaojauhe ja voi, sekoita sekaisin. Painele seos vuoan pohjalle ja laita odottamaan jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta se sauvaskoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokerit, sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon mansikkasose ja limen kuoriraaste. Sekoita sekaisin. 

Purista limestä mehu lasiin ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi. Lisää joukkoon puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi liemeksi. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada valmis täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkapissa mieluiten yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Raasta juustohöylällä lastujan kakun pinta täyteen ja aseta itse tehty ruusu lehtineen koristeeksi. 


Lime toi kivasti lisäpotkua ja raikkautta kakkuun. :) Täytteen koostumus oli myös mielestäni hyvä, oikein pehmeä ja helposti leikkaantuva. :)


Aivan tyytyväinen en kuitenkaan ollut kakkuun. Jotenkin maku jäi melko pliisuksi ja olisin halunnut mansikan mauan voimakkaammin esille. 


Väsäsin koristeeksi nopsaa perinteisen valkoisen ruusun. Lehdet jouduin tekemään turkoosin värisiksi, kun olin jättänyt töihin vihreän pastavärini. Jotenkin oon onnistunut tässä viime aikoina roudaamaan omia tarvikkeitani töihin ja sille tiellehän ne on sitten jäänyt. :D


Jos nyt tekisin tämän kakun uudestaan.... Laittaisin varmaan maustamattoman tuorejuuston tilalle vaniljatuorejuustoa tai sitten korvaisin vispikerman vaahtouvalla vaniljakermalla. Ehkä nuo muutokset toisivat enemmän makua kakun täytteeseen. Tai sitten joukkoon voisi laittaa valkosuklaata sulatettuna. Se toisi enemmän makeutta. Täytynee testata ensi kerralla. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille