25. toukokuuta 2015

BANAANI-SUKLAAKUPPIKAKUT



Kuppikakkujen/muffinsien teko sen kuin jatkuu keittiössäni. :) Tämän taikinaohjeen nappasin Emma Iivanaisen uusimmasta kirjasta ja täytyy kyllä sanoa et NAM! Kuorrute on meikäläisen omaa käsialaa. :D

Ohjeella valmistuu 12 kappaletta normikokoista kuppikakkua.

Massa:
2 banaania
200 g kermaviiliä
1 1/4 dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjahetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
noin 2 dl maitosuklaata rouhittuna

Kuorrute ja koristelu:
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 100 g tummaa suklaata
banaanilastuja
suklaarakeita
1 rasia smurffi suklaatikkuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita paperisiet vuoat muffinsipellille valmiiksi. 

Muussaa banaanit haarukan avulla. Sekoita suht isossa kulhossa banaanimössö, kermaviili ja öljy hyvin sekaisin. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kipossa ja sihtaa massan joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Rouhi suklaa ja kääntele massan joukkoon. Laita massa pursotuspussiin ja pursota vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa. Notkista tuorejuusto kipossa ja sekoita sula suklaa siihen hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Yhdistä sitten kermavaahto ja suklaatuorejuustoseos, sekoita hyvin. Pursota kuorrutetta reilusti jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele lopuksi banaanilastuilla, suklaarakeilla ja suklaatikuilla. 


Voih, nää oli kyllä NIIN hyviä! :)


Banaanin ja suklaan yhdistelmä on kyllä erinomaisen hyvä!


Suosittelen kokoilemaan näitä! :D Kuorrutetta tuli sen verran iso annos, että sitä multa jäi jonkin verran yli. Sama homma oli myös tuon massan kanssa. Siitä olisi kyllä tullut vielä muutama kuppikakku lisää, mutta en jaksanut tehä enempää kuin tuon 12 kappaletta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille