15. toukokuuta 2015

MANSIKKASYDÄNMUFFINSIT



Nämä muffinsit pyöräytin tuossa viikolla yksi päivä kun ei ollut muutakaan tekemistä. Mikäs sen mukavempaa kuin leipoa kaappi täyteen herkkuja. :D

Muffinsimassan resepti on otettu Pullahiiren Kuppikakut-kirjasta. Tuossa kirjassa on kyllä paljon hyviä ohjeita! Kuorrutuksen ja koristelut tein aineksista, joita nyt sattui kaapissa olemaan leipomishetkellä. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta normikokoisia muffareita. 

Massa:
2 munaa
1½ dl sokeria
150 g ranskankermaa
½ dl maitoa
1 dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Täyte: mansikkahilloa

Kuorrute ja koristelu:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
pinkkiä pastaväriä
sokerimassakukkia

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita muffinsipellille valmiiksi paperivuoat. 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ranskankerma, maito ja öljy. Yhdistä toisessa kipossa kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja ranskankermaseos vuorotellen munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Lusikoi valmis massa vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anma muffinsien jäähtyä hyvin ennen täyttöä ja kuorruttamista. Voit esimerkiksi tässä vaiheessa valmistaa koristeita varten kukat. Voit myös käyttää valmiita koristeita. :)

Koverra omenaporalla kolot jäähtyneiden muffinsien keskellä. Laita mansikkahilloa pursotuspussiin ja pursota hillo koloihin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustoa ja kreemijauhe. Jaa kuorrute kahteen kippoon ja värjää toinen pinkillä pastavärillä. 

Ota iso pursotuspussi ja laita siihen tähtitylla. Laita molemmat kuorrutteen pussiin, molemmat eri puolille pussia. Pursota sitten ruusukkeet jokaisen muffinsien päälle ja aseta vielä koristeeksi kukat. 


 Nam nam nam.... :)


Kylläpäs näistä tuli hempeitä! :)


Mansikkahillo piristi kivasti muffinsia! Kuorrutekin oli hyvää ja tämä taisi olla eka kerta kun pursotan tuollaista kahden värin kuorrutetta. :D

Tässä ohjeessa oli nostatusaineena käytetty leivinjauheen sijaan soodaa. Tämän huomasi myös tuosta muffinsin koostumuksesta. Omasta mielestä soodamuffareista tulee paljon tiviimpiä ja jollain tapaa "kumimaisempia" leivinjauheella leivottuihin verraten. Itse tykkään ehkä enemmän leivinjauheella leivotuista muffinseista enemmän. Mutta eivät nämäkään pahoja ollut! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille