17. toukokuuta 2015

SUKLAAKUPPIKAKUT APPELSIINIKUORRUTTEELLA



Huomasin kaupassa, että Valiolta on tullut uutta appelsiinirahkaa myyntiin. En voinu vastustaa kiusausta, vaan sitä oli sitten ostetta uutta rahkaa pari purkkia kaappiin jemmaan leivontaa varten. :D

Mietin pitkään mitä rahkasta tekisin ja sit päädyin lopulta tekemään suklaamuffinseja appelsiinirahkatuorejuusto kuorrutteella. :)

Muffinsi ohjeen bongasin taasen Pullahiireltä ja voin kyllä sanoa, että nämä muffinsit/kuppikakut on kyllä toooosi hyviä! :) Kuorrutteen keksin omasta päästä käyttäen nyt tuota uutuus rahkaa. :D

Reseptillä tulee muffinseja 12 kappaletta.

Massa:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
80 g voita
1 muna
100 g kermaviiliä
1 dl maitoa/kermaa
½ dl ölljyä

Kuorrute:
200 g appelsiinirahkaa (Valio)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 tl  vaniljasokeria
oranssia pastaväriä

Lämmitä uuni 175 asteesen ja valmistele muffinsipelti valmiiksi laittamalla paperivuoat paikoilleen.

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä. 

Sekoita muna, kermaviili ja maito keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon vielä öljy ja sulatettu voi, sekoita massa tasaiseksi ja jaa vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 min. Tarkista kypsyys tikulla! Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Maista ja lisää sokereita mikäli tarpeen. Värjää kuorrutetta vielä halutessasi oranssilla pastavärillä. Pursota kauniisti muffinsien päälle. Säilytä jääkaapissa. 


Muffinsit olivat ihanan pehmeitä ja kosteita, erittäin hyviä! :)


Tykkäsin myös tosi paljon tuosta rahkasta, olisin voinut syyä sitä vain suoraan purkista lusikalla. :) Mielestäni muffarit eivät tällä kertaa kaivanneet muita koristeluja kuorrutteen lisäksi, ne olivat kauniita juuri tuollaisena. Ehkä myös pieni laiskuus iski tekijälle. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille