11. toukokuuta 2015

TYRNIVALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


Meiän äiskä sai eilen äitienpäivän kunniaksi tällaisen tyrnivalkosuklaajuustokakun. En oo ennen tehnyt oikeastaan mitään leivonnaisia tyrnistä ja tämä kyllä yllätti mut positiivisesti maullaan. :)  

Kakku on tehnyt 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
175 g suklaakaurakeksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte:
7 liivatetta
130 g leivontaan tarkoitettua valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vispikermaa
1½ dl tyrnimehua (laimentamatonta)

Kiille:
2 liivatetta
noin 1 dl tyrnimehua (laimentamatonta)
2 tl sokeria
½ dl vettä

Koristelu:
muutama pala valkosuklaata
nonparelleje

Ota irtopohjavuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokerit. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa juuston joukkon. Kuumenna tyrnimehu kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja liuota liivaatteet joukkoon. Anna jäähtyä  vähän aikaa! Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseokseen  koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kääntele lopuksi kerma joukkkoon. Kaada valmis täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen kiilteen tekoa. 

Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita keskenään mehu, vesi ja sokeri. Maista miltä mehu maistuu ja jos tarpeen, niin lisää sokeria oman maun mukaan. :) Ota mehusta erilleen noin ½ dl ja kuumenne se kiehuvaksi mikrossa. Liuota siihen liivatteet ja yhdistä sitten lopun mehun kanssa. Kaada mehuliivateseos hyytyneen kakaun pinnalle ja anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilualustalle. Sulata mikrossa muutama pala valkosuklaata ja laita se pieneen pursotuspussiin. Spritsaa valkosuklaaraidat kakun päälle ja ripottele vielä päälle vähän nonparelleja koristeeksi. 


Aluksi meinasin olla vähän epäluuloinen, minkä makuinen kakusta tulee.... Mutta onneksi kakusta tuli hyvää ja se ei maistunut yhtään liian kirpeällä kuten olin kuvitellut. :)


Nuo päälle laitetut nonparellit oli kyllä virhe! :) Vaikka ne noissa kuvissa näyttää vielä kauniita, mutta parissa tunnissa ne olivat ihan sulaneet kiilteen päällä. Täten en suosittele laittamaan niitä koristeiksi, parempi keksiä jotain muuta. :)

Äiskäkin tykkäsi kakusta, joten se oli siten kaikin puolin onnistunut lahja äitienpäivänä. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille