9. kesäkuuta 2015

APPELSIINI-SUKLAARAHKAKAKKU



Viimein sain aikaiseksi testata Valion uutuus makurahkaa - appelsiinia. Mun on jo töissäkin pitänyt sitä kokeilla, mutta ajan puutteen vuoksi en ole millään kerennyt vaikka raaka-aineet ovat odottaneet jääkaapissa. :D Viime viikonloppuna sitten otin itseäni niskasta kiinni ja leivoin suussasulavan appelsiini-suklaarahkakakun. 

Resepti on suoraan Valion sivuilta pienin muutoksin toteutettuna. :)

Käytin kakkuun 18 cm irtopohjavuokaa mutta vähän isompi vuoka olisi ollut parempi. Joko 20-22 cm vuoka olisi ollut huomattavasti parempi, jolloin koko täyte olisi mahtunut vuokaan. 

Pohja:
175 g digestive keksejä
50 g voita sulatettuna

Suklaatäyte:
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g taloussuklaata
1 prk (á 200 g) appelsiinirahkaa
3/4 dl sokeria
2 rkl suklaalikööriä

Appelsiinitäyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 prk (á 200 g) appelsiinirahkaa
2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaakiehkuroita

Ota vuoka esiin, laita pohjalle leivinpaperi ja sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi, yhdistä nämä ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin. 

Laita suklaatäytteen liivatteet kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Yhdistä keskenään rahka, sokeri ja sula suklaa. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi vatkattu kerma. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkapissa noin 30-60 minuuttia. Kun pinta on on hyytynyt, valmista toinen täyte.

Laita toisen täytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä rahkat ja sokeri keskenään. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi taas joukkoon kermavaahto. Kaada täyte suklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkpissa 3-4 tuntia tai mielellään yön yli.

Siirrä hyytynyt kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla ja suklaakiehkuroilla.


 Hmmmm.... Ei huoano! :D


Appelsiini ja suklaa sopivat kyllä hyvin yhteen, kuin nenä päähän! :)


Nam nam, tuoreet mansikat on NIIN hyviä. :D


Kakusta tuli ainakin korkea. Tuo vaalea täyte ei tosin aivan kokonaan mahtunut vuokaan ja JOUDUIN valitettavasti syömään ylijäävän täytteen. Eihän sitä nyt roskiinkaan voinut heittää. :D


Hekullista oli kyllä! Valion reseptit ja tuotteet on kyllä sitten aina hyviä. Harvoin olen joutnut pettymään niihin leivonnassa. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille