20. heinäkuuta 2015

KINKKU-CHORIZOPIIRAKKA


Tässä vaihteeksi jotain suolaista hyväskää. Kinkun ja chorizon yhdistelmä on kyllä mielestäni lyömätön ja aina tulee hyvää piirakkaa noilla aineksilla. :)

Tällä kertaa en halunnut tehä perinteistä pyöreää piirakkaa vaan teinkin piirakan neliönmalliseen vuokaan ja leikkasin valmiin piirakan pieniksi paloiksi. Kivaa vaihtelua! :)

Pohja:
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl jauhoja
ripaus suolaa
vettä

Täyte:
100 g chorizoa
400 g palvikinkkua
1 paprika
2 munaa
2½ dl sipuliruokakermaa
1 pss tex-mex juustoraastetta + vähän vielä tavallista juustoraastetta
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Mittaa kulhoon voi/margariini, jauhot ja suola. Nypi sekaisin, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Ota esiin neliövuoka, noin 25x25 cm ja aseta pohjalle leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15-17 minuuttia, kunnes pohja on saanut vähän väriä. 

Leikkaa kinkku ja chorizo pieniksi paloiksi. Kuutioi myös paprika pieneksi ja sipllua persilaa haluamasi määrä. Sekoita siten kaikki täytteen ainekset sekaisin ja mausta suolalla + pippurilla. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. Jatka paistamista vielä noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi. 


Hmm... hyvää oli ja juuri sopivaa iltapalaksi. :)


Halutessaan tuohon pohjaan saa vaihtelua käyttämällä tavallisten jauhojen kanssa esim. grahamjauhoja. Täytteeseen saa myös vaihtelua käyttämällä vaikka jotain toista ruokakermaa. Vaihtoehtoja kyllä löytyy. :)


Kyytipojaksi tälle kävisi jokin raikas salaatti. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille