19. heinäkuuta 2015

MANSIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU



Hui, onpas aika mennyt nopeeta ja edellisestä päivityksestä on jo vaikka kuinka paljon aikaa! :/ Olimme tosin juuri viiden päivän lomalla Gdanskissa, Puolassa ja näin ollen päivitykset on jäänyt vähemmälle. Oli muuten tosi kiva paikka tuo Gdansk. Voin suositella! :) Ja siellä oli tarjolla vaikka millaisia ihania herkkuja! :)

Itse asiaan... Tässä tulisi tällainen mansikka-valkosuklaajuustokakun resepti. Kakun tein tuossa muutama viikko sitten viikonlopun herkutteluun, kun alkoi vaan yhtäkkiä tehä niin kovasti mieli mansikkakakkua. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan. 

Pohja:
175 g vaniljatäytekeksejä
65 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g mansikkajugurttia
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 rkl mansikkamarmeladia
noin ½ dl mansikkakeittoa

tuoreita mansikoita kakun reunoille

Koristelu:
noin 2 dl vispikermaa
tomusokeria
tuoreita mansikoita
valkosuklaapaloja

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja laita sisäreunalle reunakalvo. Tai öljyä ja tomusokeroi reuna vaihtoehtoisesti. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele keksivoiseos vuoan pohjalle ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun teet täytteen.

Perkaa mansikoita muutama kappale, riippuen mansikoiden koosta. Halkaise mansikat ja asettele ne nätisti kiertämään kakun reunaa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Yhdistä keskenään jugurtti ja tuorejuusto. Sekoita sitten joukkoon sula suklaa ja mansikkamarmeladi. Kuumenna mansikkakeittoa kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna seoksen jäähtyä vähän ennen kun lisäät sen manssan joukkoon. Kaada keittoliivateseos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia tai mielellään yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan tomusokerilla. Pursota pienet ruusukkeet kakun reunoille ja koristele vielä tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaapaloilla. 


Nam nam nam! :D


Tämä oli kyllä hyvää! Tosin... tykkään kaikista herkuista, jotka sisältävät mansikkaa. :)


Taustalla näette meidän virallisen kakkuvalvojan - Tepakollin! Se on aika mukana leivontatouhuissa, on se vaan sellanen Tepakolli. :) Oli kyllä niin ikävä kisuja tuon meiän reissun aikana. Piti kuvata paikallisia kissoja aina kun niitä tuli vastaan, että sain tyydytettyä ikävää. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille