23. heinäkuuta 2015

MUSTIKKA-KARDEMUMMAMUFFINSIT


Siis voi NAM!! Nämä olivat kyllä aivan sairaan hyviä! :) Ohjeen näille puolestaan bongasin Emma Iivanaisen uusimmasta kirjasta. Massan tein hänen ohjeellaan mutta kuorrute on taas omasta päästä keksitty. :) 

Reseptillä tulee 12 kappaletta muffinseja.

Massa:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
150 g voita
2 munaa
1 dl maitoa
3 dl mustikoita (pakaste tai tuore)

Kuorrute + koristelu:
200 g mustikka-vaniljarahkaa (Arla)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
pari tippaa sitruunamehua
tomusokeria oman maun mukaan
mustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja asettele paprivuoat valmiiksi muffinsipellille. 

Sekoita keskenään jauhot, sokerit, leivinjauhe ja kardemumma. Sulata voi mikrossa. Sekoita sitten keskenään voisula, munat ja maito. Huom! Kaikki aineet voi sekoittaa vain käsin vispilällä, sähkövatkainta ei välttämättä tarvita. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kääntele lopuksi massan joukkoon varovasti mustikat. Annostele massa vuokiin lusikan avulla. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä muffinsit kunnolla. 

Valmista kuorrute. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Lisää sitruunamehu ja tomusokeria oman maun mukaan. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinsien päälle ja koristele jokainen muffinsi muutamalla mustikalla. Säilytä jääkaapissa.


Laitoin jäisiä mustikoita kuorrutteen päälle.... Hieman sulaneena mustikoiden mehu valui kivasti kuorrutteen päälle ja siitä tuli vähän niinkuin kastiketta. :)


Kardemumma ja mustikka sopivat kyllä hyvin yhteen. Näitä suosittelen kyllä kokeilemaan, olivat sen verran hyviä! :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille