27. heinäkuuta 2015

SUKLAASYDÄN MUFFINSIT MASCARPONEKUORRUTTEELLA


Resesptin näille konvehtisydän muffinseille nappasin Pullahiiren uusimmasta kuppikakut kirjasta. Nämä kuulostivat niin hyviltä ja kaapissa sattui joulun jäljiltä olemaan suklaakonvehtejakin jäljellä. :)
Kuorrute on sitten omaa käsialaani kaapista löytyneistä aineksista. :D

Ohjeella tulee 12 kappaletta muffinseja. 

Massa:
3½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
70 g maitoa
12 kpl suklaakonvehteja (Geisha tai mitä tahansa konvehteja)

Kuorrute+koristelu:
250 g mascarponetuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
noin 80 g valkosuklaata
suklaarakeita

Ota esille muffinsipelti ja laita koloihin paperivuoat valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna voi ja maito varovasti mikrossa niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Lisää munasokerivaahdon joukkoon vuorotelle kuivia aineta ja voimaitoseosta. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lusikoi massaa ensin vain vähän vuokiin ja paina jokaiseen vuokaan yksi suklaakonvehti. Täytä vuoat sitten lopulla massalla niin että suklaat peittyvät. 

Paista muffinseja keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna valmiiden muffinsien jäähtyä kunolla ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sula suklaa ja sitten vielä kermavaahto. Pursota kuorrute muffinsien päälle koristele vielä suklaarakeilla. 



Eivät nämä huonoja olleet! :D:D


Jääkaapissa tosin nuo suklaat jähmettyivät muffisien sisällä koviksi, mutta pakko näitä oli jääkapissa säilyttää kuorrutteen vuoksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille