2. elokuuta 2015

KOLMEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU


Valion sivuilta oon jo useampaan otteeseen katsonut ohjetta kolmen suklaan juustokakulle. Kakku on aina mun mielestä näyttänyt niin hyvältä ja houkuttelevalta. :)

En kuitenkaan halunnut tehä aivan suoraan kyseisellä ohjeella vaan tein hiukan omia muutoksia kakkuun. Hyvää tuli! :)

Kakku on tehty 24 cm vuokaan.

Pohja:
215 g dominoita
65 g voita

Täyte:
4½ liivatelehteä
6 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
130 g vadelmasuklaata (Valion leivontasuklaata)
130 g maitosuklaata
130 g valkosuklaata
600 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
noin 2 rkl suklaalikööriä
noin 4 rkl maitoa

Koristelu:
suklaa-, vadelma- ja valkosuklaapalloja (Parrots irtotuotteet)

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi mikrossa ja yhdistä nämä keskenään. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmstat täytteetn. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerian kanssa. 

Sulata jokainen suklaa erikseen erillisissä kipoissa varovasti mikrossa. 

Yhdistä ensin 200 g tuorejuustoa ja vadelmasuklaa keskenään, sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna suklaalikööri kiehuvaksi ja liuota 1½ liivatetta siihen. Kaada ohuena nauhana juustosuklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon 1/3 osa vatkatusta kermavaahdosta. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita siksi aikaa pakkaseen, kun teet seuraavan täytteen.

Valmista sitten maitosuklaatäyte ihan samaan tapaan kuin vadelmatäyteä. Tuorejuustoa 200 g + maitosuklaa. Tällä kertaa liota 1½ liivatetta noin maitoon, noin 2 rkl. Lopuksi joukkoon kermavaahto. Pakkaseen taas vähäksi aikaa. 

Valkosuklaatäyte aivan samaan tapaan kuin maitosuklaatäyte. 

Anna valmiin kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele mielesi mukaan suklaapalloilla. :)


Nam nam, tämä jos mikä oli suklaista herkkua kerrakseen! :D


Nuo suklaapallukat ostin tosiaan Parrotsin irtotuotteista. Olihan ne vähän hintavia, mutta halusin välttämättä niitä kakun päälle. :)


Kovin käytännölliä suklaapallot eivät olleet kakun päälle. Kakusta oli meinaan aika vaikea leikata paloja, kun pallot olivat edessä. :D


Vadelmasuklaan maku oli mielestäni aika hallitseva kakussa ja se meinasi peittää muiden suklaisen maut alleen. Ehkä jokin toinen suklaa voisi olla vadelman tilalle parempi. Ehkä sitten ihan tavallinen tummasuklaa tai jokin muu makusuklaa. :) Mielestäni tuo valkosuklaakerros oli kaikista paras! 

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen! Täytyy jollonkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kannattaa kyllä kokeilla, oli herkullista kakkua. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille