24. elokuuta 2015

MAUSTEINEN PIIMÄKAKKU



Mikään ei kyllä voi piimäkakun ihanaa tuoksua keittiössä! Töissäkin aina kuolaan kyseisten kakkujen perään, kun leivoskellaan niitä. :)

Kakun voi tehä yhteen isoon kahvikakkuvuokaan. Ite päätin tällä kertaa käyttää pientä sydänvuokaa sekä ihan tavallista leipävuokaa. Täten sai kaksi kakkua yhdellä kertaa. :) Kuvia otin vain tuosta sydänkakusta ja toisen heitin pakkaseen odottelemaan myöhempiä herkutteluhetkiä. 

Massa:
5 dl piimää
½ dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
½ tl neilikkaa 
½ tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
1/4 tl pomeranssinkuorta
100 g voita
1 tl soodaa
3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja ripottele kaurahiutaleita vuokiin. 

Sekoita keskenään piimä, siirappi, sokeri ja mausteet. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää jäähtynyt voisula massan joukkoon. Sekoita sooda ja jauhot keskenään. Lisää tämä seos muun massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa massa vuokiin ja paista noin 30 min tai kunnes kakut ovat kypsiä. Tarkista kypsyys tikulla. 

Anna kakkujen olla hetki vuoissa uunista oton jälkeen. Kumoa sitten ritilälle jäähtymään. 



Kaurahiutaleet kakun pinnalla ovat mielestäni kauniita ja tuovat näyttävyyttä kakulle. 
Tämä on yksi lempparini kaikista kahvikakuista. :)



Kahvin kanssa tämä kakku maistuu tosi hyvälle! Herkullista! :)

Halutessan kakkuun voisi myös lisätä rusinoita. Itse en ole niitä koskaan laittaanut mutta olen kuullut että monet tekevät niin. Mielestäni kakku on hyvää ilman rusinoitakin. 
Mutta tämähän on vain makuasia... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille