8. syyskuuta 2015

BANAANI-SUKLAAKAHVIKAKKU


Mielessäni oli jo jonkin aikaa pyörinyt ajatus banaanikahvikakusta. Sit huomasin, että mullahan oli hedelmävadissa vähän jo ylikypsiä banaaneja, jotka sopivat täydellisesti kakun tekoon. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen ja tein tällaisen banaanikakun suklaakuorrutteella. Nam, oli muuten TOOOOSI hyvää. :)

Massa:
2 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna
2 banaania (mielellään vähän ylikypsiä)
3 rkl kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vanilkasokeria
1 tl kanelia

Suklaakuorrute:
13 g voita
½ dl kermaa
75 g tummaa suklaata
+ koristeeksi pehmeitä sokerikuulia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota torvivuoka. 

Vaahdota hyvin munat ja sokeri. Sulata voi ja muussaa banaanit. Lisää munasokerivaahdon joukkoon voisula, muussatut banaanit ja kerma - sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. 

Paista uunin alatasolla noin tunnin verran. Tarkista kypsyys tikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Laita voi pieneen kattilaan ja sulata. Lisää joukkon kerma ja kuumenna melkein kiehumispisteeseen - ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada valmis kuorrute kakun päälle ja koristele vielä halutessasi pehmeillä sokerikuulilla. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jämäköityy hieman.


Nam nam nam nam nam ja vielä kerran nam! :)


Miten voikaan niin yksinkertaisella reseptillä saaha jotain näin hyvää aikaan?!?! :D


Kakku oli ihanan mehevää ja kosteaa. Suklaakuorrute kruunasi kakun ja maku sopi hyvin yhteen banaanin kanssa. Tosin... kakku ei olisi välttämättä edes tarvinnut kuorrutetta, oli tosi hyvää ilmankin. :) Jos haluat kuorruttaa koko kakun suklaalla, tuplaa kuorrutteen ainekset. 


Kannattaa tosiaan käyttää mahdollisimman kypsiä banaaneja, niin saa mehevän kakun aikaiseksi. Massaan lisätty kaneli toi myös kivaa makuvivahdetta mukaan. Jos ei tykkää kanelista, niin sen voi vallan hyvin jättää kokonaan pois. Tätä kakkua tulen kyllä varmasti tekemään toistekin! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille